Imettäminen helpottaa arkea

 

Urho eli Upi on neljä kuukautta, enkä kauheasti ole kirjoittanut imettämisestä. Niin kuin saatatte muistaa, niin imettäminen on itselleni tosi tärkeä asia ja uskon, että sillä on pitkäkestoinen positiivinen vaikutus lapsen elämään aikuisiälle saakka.
Picture

​Esikoisen kanssa imettäminen ei lähtenyt helposti käyntiin, vaan sain tehdä onnistumisen eteen kaksin käsin töitä. Nänninini tulivat kipeiksi ja maito ei tahtonut herua kunnolla stressin vuoksi. Oliver joutui ensimmäiksiksi päiviksi tehotarkkailuun vastasyntyneiden osastolle ja olimme yöt erossa. Siellä hän sai maitoa pullosta ja letkuista todella paljon, joka oli taas omasta tuotannostani pois. Onnistuin kuitenkin pääsemään täysimetyksestä kiinni ja  imetin aina kaksivuotiaaksi saakka. Hyvä minä! Onnistuin, vaikka välillä tuntui että en millään kykenisi siihen. Kuopuksen kanssa tilanne on ollut täysin toinen imettämisen suhteen. Olen imettänyt ensi hetkestä alkaen ja vaikeita tilanteita ei ole tullut oikeastaan eteen laisinkaan. Imettäminen saattaa olla sitovaa, mutta kun osaa ottaa rennon letkeästi esim. syömiskuvioiden osalta, niin saattaa huomata, että stressaaminen asioista on huonompi asia kuin kakkupala siellä täällä. Imetystaivalta ei kannata aloittaa kieltojen kautta imetysdieetillä, vaan voi keskittyä ennen kaikkea omaan rentoon hyvään fiilikseen. Kyllä vauvalla on kaikki hyvin, kunhan se saa vaan olla tarpeeksi lähellä ja sylissä. Olen myös ottanut silloin tällöin viinilasillisen tai saunakaljan, joka ei todellakaan häiritse imettämistä. Rentous kunniaan!

Imettäminen on kerrassaan ihanaa ja ennen kaikkea helppoa!

Innostuin tekemään fiiliksissäni videon, jossa kerron imetyskokemuksistani. Imetän kaikkialla ja tänäänkin tosiaan kesken lenkin. Todella helppoa ja palkitsevaa <3

Muistathan, että imetyshaasteiden kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan tarjolla on ainakin virtuaalisesti monta paikkaa josta hakea tukea. Ensimmäisenä tulee mieleen Imetyksen tuki Ry sivut. Laktivistiäidin sivut antaa myös erityisen hyvää tietoa imetykseen liittyen.Lisäksi yksityisiä postpartum doulia ja imetystukihenkilöitä alkaa olemaan jo kiitettävästi. Heiltä saa henkilökohtaista apua imetykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan.

​Tampereen seudulla voin ainakin suositellaEeva Koskisen  sekä Silja Seppäsen palveluita! 

Imetelkää ja ihmetelkää vauvojanne <3

<3:lla
​Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.