Ihanan tunnelmalliset luomuhäät 

 

Olin lauantaina ystävä pariskunnan häissä jotka ovat mielestäni olleet ehkä antoisimmat ikinä. Ihania sydäntä lämmittäviä puheita, loistavaa ruokaa, hieno ilma, mahtavaa musiikkia ja yleensäkin koko tunnelma oli hyvin positiivinen ja rakkauden täyteinen.

Viime vuonna minulta jäi kahdet ystävieni häät kokematta, koska Oliverin ollessa muutaman kuukauden ikäinen, en päässyt käytännön syistä paikalle. Näistä juhlista ajattelin ottaa kaiken irti ja lähdinkin niihin yksin. Jätin jälkikasvun Mirkku-tädille hyvään hoitoon miehen ollessa työmatkalla.

Häät pidetiin Nokian Siurossa. Siuro on minulle tuttu paikka, sillä yksi ystävistäni asusteli siellä vielä viime vuonna. Kävimme useasti lenkillä kauniissa metsämaastoissa eri puolella Siuroa. Kylän ruumishuoneelle rakannettu sali on muuten ehkä eksoottisin paikka missä oon treenaillut.

Häälookkia. Siskoni teki minulle kivan nutturakampauksen joka pysyi hyvin kiinni. Oliverin olisin mielelläni ottanut mukaan kaljeeriksi mutta tällä kertaa näin. Tämä söpöliini olisi käynyt asusteesta hyvin.
Siunaus oli Siuron kirkossa josta lähdimme viettämään juhlaa Knuutilan tilalle. Siuron kirkko oli pieni ja tunnelmallinen. Sieltä oli erittäin hienot näköalat suoraan järvelle. Hääpari siirtyi hääpaikalle morsiustytön ja sulhaspojan kanssa hevoskärryillä. Kaikki yksityiskohdat oli hienosti mietitty, eikä aika käynyt missään kohtaan pitkäksi. Tässä yksi esimerkki, tullessamme hääpaikalle oli siellä meitä odottamassa välipalaa. Yleensä minulla ainakin on aika kova nälkä heti kirkon jälkeen joten osasin arvostaa tätä =D
Ihana kaunis hääpari, sielunkumppanit. Molemmat, Heidi ja Heikki, ovat hyviä ystäviäni ja olemme arjessa paljon tekemisissä. Heidän 2-vuotias Jere-poika on myös hyvä kaveri Oliverille. Häissä oli aivan uskomattoman lämmin tunnelma, läsnäoleva ja rakastava. Kutsussa luki että tule omana itsenäsi, ja se on mielestäni loistava ohje juhlaan kuin juhlaan.
Ruoka oli mitä loistavinta. Luomu- ja lähiruokaa Orivedellä toimivasta pitopalvelusta. Ruokalistalla oli mm. kukkaissalaattia, kalaa, hirveä, sieniä, porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia jne. Tistysti ihaniin yrtteihin, mausteisiin ja kastikkeisiin tehtynä. Voin sanoa että maistui ja hyvin!
Kaunis morsian Heidi. Puku oli juuri hänen näköisensä, ei liian pröystäilevä ja trendikäs vaan hillitty, juhlava ja vanhaa arvokkuutta huokuva. Todella kaunis.
Jälkiruokana oli kahta erilaista raakakakkua. Tosi herkullisia ja näyttäviä. Yksinkertaista mutta toimivaa. Näiden ruokien jälkeen ei ollut ähky vaan aivan loistava fiilis lähteä tanssimaan.
Tanssin sydämeni kyllyydestä pari tuntia. Viime viikon vapaaillasta jäi harmittamaan ainoastaan se, ettei keritty puhumiselta ottamaan tanssilattiaa laisinkaan haltuun. Nyt tämä virhe tuli tosiaan korjattua! Bändi ja musiikki oli hyvää ja tanssilavalla suurimman osan ajasta oli tunkua niin nuoremman kuin vanhemman väestön osalta. Hiki tuli ja treenistä kävi =D
Kaunista maalaismaisemaa. Suomen luonto on vaan niin kaunis mihin vuodenaikaan tahansa. Knuutilan tilaa voin kyllä suositella juhlienpito paikaksi.
Lähdettiin ystäväni Tuulan kanssa uinti reissulle iltapalan jälkeen. Tai oikeastaan piti mennä vaan vähän fiilistelemään järveä, mutta kyllähän se sitten kutsui myös uimaan. Vaatteet pois ja polskimaan. Sielu lepäsi hiljaisuudessa. Ilta auringon laskiessa värimaailma oli mitä rauhoittavin.

Lähdin ajamaan rentoutuneena kotiin yhdentoista jälkeen illalla. Oli mahtava päivä takana. Ihmiset tuovat elämään paljon rikkautta ja rakkautta.

Ihanaa oli mennä nukkumaan tosin pienen tuhisevan vauhtipakkauksen viereen <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.