Hyvinvoinnin taajuuksilla

Istun kahvilassa itsekseni ja nautin sekä ihanasta tummapaahtoisesta kahvista että helmikuisesta auringosta, joka lämmittää niin, että hikikarpalo ilmestyy otsalleni. Olen juuri ottamassa kuvaa kahvikupistani (jep, olen sitä sakkia), kun ruudulle ilmestyy saapuva puhelu. Nainen, jolta hain tuloksetta töitä viime syksyllä, kertoo säästäneensä hakemukseni tähän päivään saakka. Hänellä on minusta hyvät fibat ja niinpä hän tahtoo nyt palkata minut. Kello on 14:14.

Kaikilla on varmasti kokemuksia hetkistä, kun elämä soljuu vaivattomasti ja asiat sujuvat kuin itsestään. Valot vaihtuvat saman tien vihreiksi eikä tarvitse pysähtyä. Bussi saapuu pysäkille juuri sopivasti. Kahvipaketti, jota tulin hakemaan, sattuu olemaan tarjouksessa. Joku, jota juuri ajattelin, laittaa viestiä pitkästä aikaa.

Synkronia maailman kanssa on yksi niistä asioista, joita reiki on voimistanut elämässäni.

Valkoinen kahvikuppi ja seinällä teksti "Do the things"
Se kahvikuppikuva

Ensimmäisen kerran kuulin reikistä suunnilleen parikymppisenä ja kiinnostuin siitä saman tien. Sain käsiini Lena Johanssonin kirjan Reiki – parantava energia, joka todella räjäytti tajuntani. Joku oli kirjoittanut kirjan siitä, miten minä olen käsittänyt maailman jo pitkään! Joku oli pistänyt sanoiksi ne hämmentävät ajatukset, joiden kanssa kuvittelin olevani aivan yksin. Reiki ei toki ole Lenan keksintöä, vaan kymmeniä tuhansia vuosia vanha energiahoitamisen menetelmä.

Atomit, joista me ihmiset koostumme, eivät ole ainetta vaan energiaa. Muun muassa kiinalainen lääketiede perustuu suurilta osin nimenomaan ihmisen energiaratojen kunnossapitoon. Länsimainen lääketiede pitää tätä virallisesti huuhaana, vaikka käyttääkin energiatiedettä jo osittain hyväkseen: esimerkiksi MRI- ja PET-kuvauslaitteet perustuvat niiden kykyyn kuvata solujen heijastamaa säteilyenergiaa.

Energeettinen epätasapaino saa ihmisessä aikaan erilaisia oireita, kuten sairauksia, pakonomaista ajattelua ja henkistä pahoinvointia. On huolestuttavaa, että monet ovat sitä mieltä, että sellaista se elämä on, että koko ajan on jotakin kipua ja särkyä, stressiä ja unettomuutta.

Olemme unohtaneet, että ihmiskehon luontainen olotila on TERVE.

Epätasapaino voi johtua monista eri syistä, kuten huonosta ruokavaliosta tai hengitysilmasta, ikävistä tapahtumista, erilaisista traumoista tai vaikka ylenmääräisestä asioiden märehtimisestä.

Reikihoidossa autetaan kehon energioita takaisin luonnolliseen rytmiinsä niin, että epäsynkroniassa kulkevat energiat eivät aiheuttaisi enää hankaluuksia kehossa. Ihminen tasapainotetaan samaan rytmiin maailman kanssa.

Lähikuva aamukasteisesta nurmikosta

Muistan hyvin ensimmäisen saamani reikihoidon. Olin todella pahassa jumissa itseni ja mieleni kiemuroiden kanssa ja toivoin löytäväni ratkaisun reikistä. Reikillä hoidettaessa ei kuitenkaan koskaan voi luvata, että hoito parantaisi juuri jonkin tietyn ongelman, sillä energia kulkee sinne, missä sitä eniten tarvitaan tai minne sen kuuluu mennä. Joskus esimerkiksi pysyn sairaana, koska sitkeästi toistan jotakin huonoa toimintatapaa elämässäni. Sairauden tarkoitus on toimia minulle hälytyksenä, että jotain on pielessä. Reiki ei siis tule poistamaan tätä tärkeää huomiovaloa elämästäni.

Tässä tapauksessa kuitenkin hoito toimi juuri niin kuin toivoinkin, blokkini poistui ja pääsin elämässäni eteenpäin. Halleluja, kiitos kiitos kiitos!

Reiki toimii hyvänä tukena myös muiden hoitojen rinnalla. Sitä ei kuitenkaan voi käyttää ainoana hoitokeinona vakavissa ongelmatapauksissa tai sairauksissa.

Tasapainotettu kiviasetelma

Reiki on siitä jännä, että se tuntuu kutsuvan omiaan silloin, kun elämässä on oikea hetki. Siitä asti, kun vuosikymmen sitten tutustuin reikiin, haaveilin pääseväni reikikurssille. Se ei vain koskaan tullut ajankohtaiseksi tai sopinut budjettiini. Hassujen sattumien kautta löysin itseni viimein Reiki 1 -kurssilta kaksi syksyä sitten.

Viime joulukuun pimeinä iltoina puolestaan etsin itselleni hemmottelua ja päädyin Natursoleen Tanjan Soilan kuumakivihierontaan. Huomasin samalla, että Tanja pitää Reiki 2 -koulutuksen tammikuun alussa. En ollut yhtään suunnitellut hankkiutuvani kakkoskurssille, mutta siinä sitten yhtäkkiä otin ja ilmoittauduin. Se vain tuntui oikealta.

Reiki 2 -kurssin pääteema on reikisymbolit ja etähoitaminen, joita sitten opiskelimme kaksipäiväisen kurssimme aikana. Kertasimme myös hoitamisen etiikkaa, maadoittumista ja suojaamista. Tanja ei pelkästään luennoinut meille, vaan muun muassa osuvien kysymysten kautta saatoimme itse oivaltaa, missä jamassa oma elämämme on ja mitä voimme tehdä asialle.

Kurssilla teimme useamman meditaation, jotka olivat kaikki todella kauniita ja hoitavia.

Suitsuke, josta nousee savu sydämen muotoon

Kertasimme myös reikiperinteeseen kuuluvat periaatteet, jotka jäivätkin sitten kurssin jälkeen osaksi aamujani. Niiden kautta saan aloittaa päiväni läsnäolevana, tasapainoisena ja kiitollisena.

Voit itsekin kokeilla näiden lauseiden voimaa. Aseta kädet toisiaan vasten rintakehän kohdalle ”namaste”-asentoon. Hengitä muutaman kerran syvään ja lausu sitten ääneen tai mielessäsi seuraavat viisi lausetta:

  1. Juuri tänään olen onnellinen
  2. Juuri tänään odotan parasta
  3. Juuri tänään olen kiitollinen
  4. Juuri tänään työskentelen rehellisesti
  5. Juuri tänään olen ystävällinen itselleni, läheisilleni ja kaikille olennoille

Kiitos.

Täytyy tunnustaa, että itse lausun kiitoksen lisäksi vielä ”aamen”. On mielenkiintoista, että vasta reikikurssilla opin, mitä tuo sana itse asiassa tarkoittaa. Merkitys on: olkoon niin. Koen, että se vielä vahvistaa lausuttua. Näin tapahtukoon. So be it.

Kirkas valo avaruudessa

Kävimme läpi myös chakroja, kehossa olevia energiakeskuksia, joiden kautta energia virtaa kehon eri osiin. Niitä on paljon enemmän kuin ne seitsemän, jotka yleensä mainitaan. Nämä ”peruschakrat” kävimme läpi Tanjan ohjaamassa lempeässä meditaatiossa, jonka jälkeen hän kertoi vielä muista tärkeistä chakroistamme, joista osa sijaitsee kehon ulkopuolella.

Toisen päivän loppupuolella Tanja vihki meidät Reiki 2 -energiaan. Oi, mikä fiilis! Kyllä hymyilytti! Olo oli seesteinen ja todella energinen yhtä aikaa. Selkeä, väreilevä, syvä. Sitten Tanja näytti meille vielä Qi Gongin puolelta hyvän maadoitusliikkeen ja päätimme kurssin ihanaan meditaatioon.

Portit auki aamukasteisella niityllä, nainen juoksee kädet ylhäällä

Kurssista on nyt melkein kaksi kuukautta aikaa ja voin sanoa, että elämäni on ottanut ihan uuden suunnan. Tuntuu, kuin jokin portti olisi auennut aivan uudenlaiseen ymmärrykseen. Lähes joka aamu saan jonkin oivalluksen omasta elämästäni. Uneni ovat selkeitä ja saan niidenkin kautta uutta ymmärrystä omasta toiminnastani. Näen asiat laajemmin ja ymmärrän menneisyyttäni paremmin. Näen elämässäni toistuvia kuvioita, joita en ole aiemmin huomannut. Nyt ne sitten yhtäkkiä vaikuttavat täysin itsestään selviltä.

Reiki onkin hoitomenetelmän lisäksi myös henkisen kasvun polku.

Eräs toinen tärkeä asia, jonka reiki on tuonut elämääni, on luottamus maailmaan. Sen kanssa minulla on ollut paljon vaikeuksia. Minusta on ennemminkin tuntunut, että maailma on minua vastaan ja joudun taistelemaan pärjätäkseni. Että olen ihan yksin, ilman tukea ja apua. Etenen hammasta purren ja silmät sirrissä, sormet ristissä toivoen selviytyväni, pahinta peläten.

Olen suhtautunut maailmaan hyvin pelokkaasti. Ja aivan ilman syytä – kaikki on useimmiten ollut oikeasti ihan hyvin. Ainoa vain, että se luottamuksen tunne on puuttunut.

Kirkkaanvihreä sammakko violetinkeltaisen kukan terälehdellä

Reikin kautta olen saanut lisää varmuutta ja luottamusta siihen, että kyllä elämä kantaa. Maailmassa on niin paljon enemmän kuin se, mitä näemme. Maailma on oikeasti rakastava kokonaisuus, jonka osia olemme. Kuten jokainen elollinen, myös elämä itse haluaa selviytyä hengissä, joten se pitää kyllä huolta omistaan.

Tietenkään asiat eivät aina solju juuri niin kuin haluaisin. Silti silloinkaan, kun seison punaisissa valoissa jääkylmässä räntäsateessa ja katson bussini lähtevän pysäkiltä ilman minua, en heittäydy epätoivoon, sillä tiedän, että kaikki menee juuri niin kuin pitääkin. Ja ehkä taivaalta tihuttava jääkylmyys on vain muistutus siitä, että onpas tainnut reikittelyt unohtua viime aikoina. On taas aika istua hiljaa ja tuntea maailma, virittäytyä sen kanssa jälleen samaan rytmiin.

Kirsikkapuun kukkia

Tanja Soila on aivan ihana reikiopettaja ja voin lämpimästi suositella hänen kurssejaan. Tanja tarjoaa reikihoitojen, opetuksen ja kuumakivihieronnan lisäksi muitakin ihania (ja tehokkaita!) hierontoja, homeopatiaa, akupunktiota sekä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Tanja osasi jo kuumakivihieronnan yhteydessä kertoa minulle suurimmasta energiatukoksesta kehossani ja näytti, millaisin venytyksin voin kohentaa tilaani. Asiantuntevaa palvelua kerta kaikkiaan.

Jos tunnet reikin kutsuvan, Tanjan seuraava Reiki 1-kurssi on 22.-23.3.19, johon ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Tarkemmat tiedot löydät Natursolen nettisivuilta.

Luontaishoitola Natursolen logo

Let the energy flow free! ❤

Kirjoitettu yhteistyössä Natursolen / Tanja Soilan kanssa.

Lisää kirjoittajalta Ihmisnainen / Sanna Poikelus

Oletko jättänyt vanhuksesi heitteille?

Aika moni on varmasti jo tutustunut sisäisen lapsen käsitteeseen. Olet kenties jo...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.