HYLÄTYKSI TULEMISEN PELKO, HÄPEÄN TUNNE OSA 2

Häpeä on tosiaan hyvin kokonaisvaltainen tunne ja nyt ajattelin kirjoittaa siitä, miten se on näkynyt omalla fyysisellä kehotasolla. Samoin siitä, miten olen kokenut seksuaalisuuteeni liittyvää häpeää ja kun kokee omaan itseensä ja omaan kehoonsa liittyvää häpeää, ettei riitä tällaisenaan kuin on, että minussa on jotain vikaa, silloinhan alitajuisesti itseään seuraa koko ajan haamu joka aiheuttaa menettämisen pelkoa. Jos ihminen kokee että olen jotenkin virheellinen ja minun kehoni on virheellinen, miksi tuo toinen ihminen pysyisi minun luonani?

Seksuaalisuus on niin laaja käsite, että siitä voisi kirjoittaa ihan valtavan määrän. Koen tämän aihe-alueen olevan erittäin lähellä sydäntäni ja elämäni kokemukset ovatkin vieneet kohtaamaan seksuaalisuuteen liittyvää häpeää ja torjutuksi tulemista ja muita haavoja ja traumoja.

Menneisyydessäni kärsin pahoista kroonisista selkäkivuista ja oikean jalan hermokivuista. Mutta kun aloin vihdoinkin kohtamaan omia syviä traumojani, kipukin alkoi menettää otteensa ja parantua pikku hiljaa. Mutta nyt ymmärrän, että selkäkipuuni liittyi vahvasti häpeää ja samoin tämä syvä häpeän tunne olikin tukahdutettuna omaan selkärankaan. Oivalsin, että mm. tämä hylätyksi tulemisesta syntynyt häpeä lapsuudessa ja useat elämänkokemukset sitä vahvistaneena, nämä emootiot ja muistot jäivät selkääni ja näin ollen alkoivat siellä aiheuttamaan kipua selkärankaani, niin alaselän alueelle joka kuvastaa turvallisuuden aluetta. Kuin rintarangan alueelle joka kuvastaa minulle sydämeni alueen suruja kuin muitakin sydämen alueen haavoja samoin kuin sitä, että koenko että minua tuetaan ja rakastetaan sellaisena kuin olen, vai koenko sisäisesti ettei kukaan tue minua ja samoin koenko ettei selkäni tue minua. Samoin oikean jalkani hemokipuni kuvasti minulle maskuliinienergiaani, millainen suhde minulla on omaan maskuliininenergiaan ja samoin millainen suhde minulla on omaan isääni ja muihin miehiin.

Kasvatuksessani eikä yhteiskunnassa opeteta ja kannusteta ilmaisemaan itseään seksuaalisesti tai muutenkaan ei kannusteta naisia olemaan seksuaalisia olentoja, koska olen itsekin kuullut joskus olevani huora ja tuntuu että niin helposti naista katsotaan seksuaalisena objektina. Olen kohdannut myöskin elämässäni seksuaalista hyväksikäyttöä ja tämä on jättänyt omat haavansa, joita on pitkään saanut käsitellä ja kohdata ja kulkea matkaa oman seksuaalisuutensa paranemisen ja häpeän äärellä.

Oma seksuaalisuuteni on ollut aina vahva ja koen että kun tukahdutin pitkään seksuaalisuuteni, koen siitä myös johtuvan suurilta osin luovuuden ja elinvoiman puutteen, samoin kuin fyysiset keho-oireilut. Koska kun seksuaalienergia ei pääse virtaamaan vapaana, ei elinvoimakaan pääse virtaamaan vapaana. Koen vahvasti että seksuaalienergia on yhtäkuin elinvoiman energiaa ja yhtäkuin luovuuden energiaa, kaikki nämä ovat yhtä. Samoin seksuaalienergialla on valtava potentiaali luoda myös unelmista totta, koska kun avautuu seksuaalisesti ja antaa energian virrata terveellä tavalla, saa tuon energian käyttöön omien ideoiden ja unelmien toteutumiseen.

Seksuaalisuuteen liittyvät traumat ja haavat on ollut kaikista vaikeinta kohdata ja olla läsnä niille, koska ne jotenkin sattuu kaikista eniten. Koska kuitenkin ihminen on valinnut omanlaisen kehonsa itselleen ja jos omia rajoja rikotaan niin, että omaa seksuaalisuutta ja omaa kehoa ei kunnioiteta, se jättää syviä haavoja. Koen, että moni nainen kokee jopa häpeää omia sukupuoli elimiään kohtaan, ja koen myös omalla kohdallani että tälle alueelle varastoituu elämässä ihan valtava määrä tunteita, kaikista jotenkin ne arimmat ja syvimmät.. se syvä seksuaalisuuteen liittyvä häpeä..

Oman seksuaalisuutensa hyväksymiseen liittyy myös oman kehonsa ja kokonaisvaltaisesti itsensä hyväksyminen ja rakastaminen. Uskallanko antaa itselleni luvan olla sitä mitä olen? Haavoittuva ja heikkokin, mutta myös vahva ja voimakas omassa voimassani oleva nainen? Uskallanko antaa itselleni vihdoin luvan antaa näkyä ja kuulua omassa aitoudessani ja potentiaalissani etten enää himmennä omaa valoani ja totuuttani, vaan voisin tuoda oman totuuteni esille juuri sellaisena kuin se on? Mitä jos antaisin itselleni luvan olla seksuaalinen olento, myöntää että seksuaaliset tarpeet ovat minulle tärkeitä ja kaipaan läheisyyttä ja yhteyttä ja että minua ja kehoani kunnioitetaan? Mutta myöskin että mulla on oikeus sanoa ei, jos mua ei haluta tai muuten vain?

Mitä jos annan itselleni luvan avautua seksuaalisuudelleni ja avautua kumppanilleni täydemmin vielä ja syvemmin jos se tuntuu hyvältä? Jos annankin tuon kumppanin auttaa minua kohtaamaan omia kaikista pimeimpiä ja syvimpiä arpiani? Toisen ihmisen edessä sitä on niin alasti, muutenkin kuin fyysisesti kun toisen kohtaa seksuaalisesti ja päästää sisäänsä. Siksi tämä seksuaalisuuden alue on niin herkkä alue, kun siinä parhaimmillaan voi avata koko sielunsa toiselle mutta voi tulla myös satutetuksi. Koen, että naisen alapää edustaa naisen omaa sydäntä ja terveet seksuaaliset kokemukset ja itsensä ja kehonsa ja omien sukupuolielinten rakastaminen, auttaa parantamaan syvältä tasolta myös omaa sydäntä.

Olen saanut valtavasti apua seksuaalisuuteen liittyvään häpeän ja haavojen paranemiseen intuitiivisesta tanssista. Kun antaa keholle luvan liikkua kehon haluamalla tavalla ja juuri sillä tavalla mitä keho eniten kaipaa, se on niin syvästi parantavaa. Silloin myös annan tunteilleni luvan tulla esiin ja tanssia juuri sellaista tanssia, joka antaa tilaa tunteille ja joka ilmaisee liikkeen kautta niitä tunteita mitä siinä hetkessä on. Tanssi myös avaa luovuuden kanavoitani ja saan siitä voimia ja tuntuu että herään eloon. Tanssi on minulle suuri intohimo ja palo ja tanssi on väylä avautua seksuaalisesti ja antaa itselleni lupa todelliseen olemukseeni. Tanssi parantaa minua solutasolta saakka ja vahvistaa kehoyhteyttäni ja sen kautta voin ilmaista jopa eläimellistä puoltani, joka jokaisessa on. Naisten sisällä on olemassa villinainen, tuo osa itsestä joka on villi, voimakas, soturi, on tärkeää antaa tuolle osalle itsestä luvan ilmaista itseään.

 

Anna itsellesi lupa ilmaista seksuaalisuuttasi omalla tavallasi, älä anna menneiden kokemusten määrittää enää sinua tai mitä sinulle on opetettu.

Rakas nainen, tanssi itsesi eloon

Anna hiustesi hulmuta vapaana

Ilmaise itseäsi sinun ainutlaatuisella tavallasi

joka edustaa sinun sydämesi voimaa ja kauneutta

Tiedäthän kuinka kaunis sinä oletkaan

juuri tuollaisena kuin sinä oletkaan

kaikkine puolinesi, osinesi.

Myös niiden puolien kanssa, joiden koet etteivät ne ole niin kauniita.

Mutta nekin tekevät sinusta juuri sinut.

Sinun kehosi on suurenmoinen, jota kellään muulla ei ole.

Jokainen kurvi ja muoto, se on tehty juuri sinulle.

Sinä tuot omat lahjasi maailmaan, jotka ovat tärkeitä

jota myöskään kellään muulla ei ole juuri sellaisena kuin

ne sinulla ovat.

Arvosta itseäsi ja ilmaise tunteesi

Tanssi Häpeän tanssi

Osoita rakkautta ja läsnäoloa tuollekin tunteelle sinussa, joka on ehkä ollut piilossa vaikka kuin kauan,

ehkä et ole vielä koskaan saanut siihen yhteyttä

Häpeä, yksi suurimmista opettajistasi

Yksi suurimmista tunteista, joka avaa sinussa jotain niin syvää ja kaunista

 

Loista valoasi rakas Nainen! <3

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Haavoittuvaisuus on todellisinta rohkeutta

Suurin ja syvin pelkoni on ollut kohdata tyhjyys. Tyhjyys, jossa tuntuu ettei...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.