Hurmaava Kaakaoklubi

Seremonikaakao avaa sydämen rakkaudelle ja ilolle.

Hei! Tervetuloa lukemaan blogiani! 🙂

Kun kesällä Naiseuden Voiman  toinen perustajista kysyi, haluaisinko alkaa kirjoittaa blogia Naiseuden Voiman sivustolle, tiesin heti, että tämä on minun juttuni. Niinpä päätin tarttua haasteeseen. Päätin myös heti, että olen rohkea ja avoin ja kirjoitan ilman suodattimia. Lisäksi päätin, että antaudun intuitioni ohjattavaksi ja kirjoitan siitä, mikä koskettaa kussakin hetkessä eniten. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että tulisin kirjoittamaan lähinnä tantrasta, mutta blogini aiheiksi on tullut monia muitakin.

Ensimmäisen jutun aiheeksi nousi seremoniakaakao, sillä sain tilaisuuden osallistua Antti Usee Leponiemen ohjaamaan Kaakaoklubi 2.0 -iltaan Helsingin Kampissa sijaitsevassa Virvatuli-tilassa. Antti on tamperelainen hyvinvointivalmentaja ja tunneohjaaja, joka on asunut kolme vuotta Guatemalassa ja reissanut viime talven Aasiassa. Matkoillaan hän on tutustunut erilaisiin tapoihin edistää hyvinvointia ja kokea iloa ja rakkautta arjessa. Eräs näistä apuvälineistä on guatemalalainen seremonialaatuinen kaakao.

Virvatulen tunnelmallisessa salissa oli ohjaaja Antin sekä salin omistajien Virpin ja Jukan lisäksi meitä osallistujia on 13, joten asettauduimme patjoillemme ja joogamatoillemme melko tiiviisti. Yleensä kun joudun lähelle vieraita ihmisiä, tunnen tilanteen ahdistavaksi. Kaakaoklubilla oli kuitenkin alusta asti turvallinen ja rento olo, enkä kokenut toisten läheisyyttä missään vaiheessa ahdistavaksi.

Pienen hiljentymisen ja keskittymisen jälkeen Antti kertoi lyhyesti seremoniakaakaosta. Se on hyvin erilaista kuin tavallisessa supermarketissa myytävä pitkälle prosessoitu ja elämänenergiansa jo kauan sitten menettänyt kaakao. Seremoniakaakao on Etelä-Amerikan intiaanien käyttämä kaakaomassasta valmistettu henkistä kasvua edistävä juoma, joka värähtelee samalla taajuudella sydämen kanssa. Niinpä maya-intiaanit kutsuivat sitä sydänvereksi, ja se avaa sydämen kokemaan iloa ja rakkautta.

Sydäntä avaavat seremoniakaakaot valmiina

Seremoniakaakao on vaikutuksiltaan niin vahvaa, että seremonia-annos on vain 40 g/osallistuja. Sydänvaivoista kärsiville ja raskaana oleville riittää puolet siitä eli 20 g. Kaakao lämmittää kehoa voimakkaasti ja nostaa jonkin verran sykettä, joten isommasta annoksesta ei ole hyötyä. Kuitenkin jo tuo määrä riittää avaamaan sydämen ja mielen ja valmistaa meditaatiolle. Seremoniakaakao ei siis ole tarkoitettu perinteisessä mielessä nautintoaineeksi vaan se toimii meditaation apuvälineenä ja auttaa saavuttamaan piilossa olleita tasoja alitajunnasta. Oikeastaan voi ajatella niin, että se avaa oven, minkä jälkeen ihminen pystyy saavuttamaan uuden tason ja linjautuu siihen, joka hän on oikeasti on ilman rajoittavia uskomuksia.

Lasillinen sydämellistä ja sydäntä avaavaa seremoniakaakaota

Antin valmistamassa seremoniakaakaossa on mukana kookossokeria makeutukseksi, vaniljaa, kanelia, kardemummaa sekä hieman cayannepippuria, joka vahvistaa kaakaon vaikutusta. Saatuamme kaakaomukit virittäydymme kaakaon taajuudelle aistien sitä sekä näkö-, haju- että makuaistin kautta. Kiitämme myös niin maata, joka on tuottanut kaakaon kuin kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat olleet mukana siinä prosessissa, että kaakao on nyt edessämme. Sitten nautimme kaakaota hiljaisuudessa kukin omaan tahtiimme keskittyen tuntemaan sen vaikutukset kehossa, mielessä ja sydämessä.

Kun olemme nauttineet kaakaot, Antti ohjaa meille upean shamanistisen matkan. Makoilemme matkan ajan rennosti patjoilla ja joogamatoilla. Aluksi teemme hengitysharjoituksen, joka auttaa meitä hyppäämään korkeammalle tietoisuuden tasolle ja yhdistymään todelliseen itseemme. Sitten rentoudumme alustoillamme lisää, ja Antti soittaa meille erilaisia matkaa tukevia soittimia.

Itse yhdistyn valokehooni ja omaan voimaani sekä Kuun energiaan. Näen itseni kulkemassa sillalla ja jättämässä taakseni epävarman ja pienen itseni. Kasvan suureksi ja voimakkaasti valkoista valoa säteileväksi Valo-minäkseni, joka on yhteydessä myös luontoon ja mystiikkaan. Koen itseni eheäksi ja kevyeksi.

Lopuksi Antti ohjaa meitä vielä tekemään todellisuushyppelyitä ja astumaan sellaiseen todellisuuteen, jossa haluamme elää. Meillä on nimittäin valta päättää, millaisessa todellisuudessa haluamme elää ja mitä haluamme kutsua elämäämme – ja se on helppoa ja nopeaa. Niinpä päätän luoda itselleni todellisuuden, jossa olen rohkeasti ja avoimesti sellainen kuin olen ja ympärilläni olevat ihmiset arvostavat minua. Päätän luoda maailmastani kauniin ja rakkaudentäyteisen. Näen itseni astumassa kuplaan, jossa tälläinen todellisuus on totta.

Seremonian jälkeen oloni on rento ja rauhallinen, että kevyt ja iloinen. En ole stressaantunut, vaikka minulla olikin ollut hektinen päivä töissä ja olin todella väsynyt ennen Kaakaoklubiin tulemista. Tajuan, että kun lakkaa esittämästä ja on aidosti se, kuka on, on linjassa itsensä ja todellisuuden kanssa. Kaakaoseremonia auttoi minua yhdistymään omaan todelliseen itseeni ja valitsemaan todellisuuden, joka tuntuu hyvältä. Myös muut osallistujat vaikuttavat onnellisilta ja rakkauden täyttämiltä. Kuvassa, jossa tuttavani Mia halaa Anttia, tiivistyy mielestäni koko Kaakaoklubin ydin. It’s All Love.

Kaakaoklubin jälkeisenä päivänä päätän, että en halua enää ympärilleni ihmisiä, jotka vain sietävät minua ja  joskus erikoisiakin juttujani vaan ainoastaan sellaisia ihmisiä, jotka pitävät minusta aidosti. Ja juuri siksi, että olen kiinnostunut niistä asioista, joista olen kiinnostunut. Niinpä päätän siistiä Facebook-listaani. Mikä vapaus siitä tuleekaan! 🙂

Muutokset eivät jää tähän. Perjantaina eteeni osuu taideterapeuttinen nettikurssi vain 10 €:lla. Valitsen sieltä ensimmäiseksi luennoksi mandalan tekemisen ja innostun niistä valtavasti. Päätän tehdä viikonlopun aikana luonnonmateriaaleista syysmandalan ja kunnioittaa muutenkin enemmän luonnon rytmejä enemmän.

Lauantaina sähköpostiini tupsahtaa linkki todella vaikuttavasta haastattelusta, jossa Sandra Ingerman kertoo siitä, miten on mahdollista oppia elämään shamanististen periaatteiden ja luonnon rytmien mukaan modernissa maailmassa. Olen niin vaikuttunut, että päätän tilata hänen kirjansa, ja ehdin saada sen vielä Cdonin syyskampanjasta 20 % alennuksella.

Wau. Kaakaon henki on puhunut! Olen lähtenyt omalle tantris-shamanistiselle matkalleni. Toivotan sinut tervetulleeksi mukaan lukemaan siitä lisää tästä blogistani. En tiedä, minne se johdattaa. Mutta tiedän, että se ei tule olemaan tylsää! 🙂 Tiedän myös, että se tulee olemaan kaunista ja vapauttavaa.

HUOM! Antin seuraava Kaakaoseremonia on Helsingissä perjantaina 13.10. klo 18-21. Antin Kaakaoklubi Helsingin Facebook-ryhmä löyty täältä. Antin kotisivut taas löytyvät täältä.

Kokemukseni pohjalta voin suositella Kaakaoklubia lämpimästi ihmisille, jotka haluavat tutkia rohkeasti ja silti lempeästi omia rajoittavia uskomuksiaan. Kaakaoklubi toimii sekä meditaatioharjoituksena että itsetutkiskelun välineenä. Itse asiassa seremoniakaakao on hyvin feminiinistä, joten se auttaa yhdistymään omaan voimaan ja sisäiseen viisauteen naisena. <3

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.