Henkisyys kupla

 

Oon viime aikoina törmännyt monessa paikassa sanaan kupla. Kuplalla tässä tarkoitan sitä, että ihminen elää hyvin vahvasti omassa ideologisessa maailmassaan. Suurin osa meistä elää tälläkin hetkellä kuplassa,vaikkemme sitä tiedostaisikaan. Erilaisia kuplia on paljon, tämän hetkisiä pinnalla olevia kuplia, joita itse olen seurannut on fitness, henkisyys, talous, uskonto ja moni muu kupla. Näitä ihmisten kuplia olen lähinnä seuraillut sosiaalisen median kautta ja on jotenkin kiehtovaa huomata, kuinka erilaisissa todellisuuksissa elämämme, jopa Suomen rajojen sisäpuolella. Tässä yksi esimerkkikirjoitus kupla aiheesta, joka on mielestäni todella hyvä. 


Kuplassa eläessään ihminen ei siis näe mitään muuta kuin oman totuutensa ja pitää sitä myös täysin luonnollisena. 
Picture

Picture

Kuplan sisällä voi olla mitä tahansa. Kestääkö elämäsi jos kuplasi puhkeaa?Olen itsekin vuosien saatossa elänyt vaikka minkälaisissa kuplissa. Kuplassa ollessaan löytää aina samankaltaisia ja -henkisiä ihmsiä jakamaan tuota samaa totuutta. Kummasti myös asian tai ilmiön kirjoituksia ja muuta oheistoimintaa alkaa tulla vastaan. Asiassa ei mielestäni ole mitään väärää, mutta kuplassa ollessaan on hankala nähdä tai ymmärtää muiden tapaa elää ja olla. Vaikka eläisikin omassa kuplassaan, olisi syytä pystyä katsomaan myös avarasti kuplan ulkopuolelle ja ymmärtää muiden tapaa taapertaa tätä elämää. Mutta olisko se kupla, jos sen pystyisi tekemään?!

Esimerkkinä voisin ottaa itseäkin koskeneen fitness kuplan, silloin ei näe muuta kuin päivämäärän kalenterissa, johon kisa on merkitty ja sinne mennään täysillä. Muut ihmiset eivät kiinnosta, on vaan rahka, sali ja lenkki, oma napa on se tärkein, kaikki muu on epäoleellista. Fitness kuplassa ollessaan on myös hyvä ja helppo huudella, että miksi noi läskit vaan vetää tota pullaa, menis ees lenkille!

Toinen kupla, missä olen itsekin elänyt useamman vuoden, on henkisyys kupla. Siinä kuplassa kaikki on mukavaa ja seesteistä ja maailma pyörii täydellisesti. Kaikki on koko ajan hyvin ja kellään ei ole paha mieli, vaikka sisällä saattaisikin kiehua. Muiden mieliksi on myös hyvä olla, sillä sellainen valaistunut henkinen ihminen on. Jos jokin asia tai ihminen aiheuttaa huonon fiiliksen, niin sen jälkeen on vain suunnattava katse takaisin sisään päin ja peilattava sitä, mikä itsessä oleva osa, saa tälläisen negatiivisen tuntemuksen aikaiseksi. Omat huonot tunteet, on omaa syytä ja niitä pitää pohdiskella päivästä toiseen.

Kauheaa energian tuhlausta! Pohdiskeluilla ja itsetutkiskelulla on paikkansa, mutta aikansa kutakin. Moni jää mielestäni liiaksi kiinni tähänkin kuplaan ja yrittää löytää väärästä paikasta vastauksia omaan pahaan oloonsa. Joskus ei ole mitään varjoa tai syytä negatiivisille tunteille. Syy saattaa olla niinkin arkinen, kuin orastava nälkä tai hapen puute, tähän saattaisi auttaa se, että lähtisi ulkoiluttamaan kehoaan. Monesti on kuitenkin vaikea nähdä tai ymmärtää, että nyt on vaan nälkä, eikä tämän negatiivesen tunteen takana ollutkaan yhtään mitään sen kummempaa. Analysointi saattaa jäädä päälle ja tehdä elämästä ankean, hauskuus ja spontaanius katoaa kun aina vaan taytyy analysoida ja löytää itsestään “vikoja”.

Henkisessä kuplassa elämisessä on myös se ongelmana, että pitää yrittää olla jotenkin täydellinen. Äiti Teresan ja Amman sekä Buddhan ja Jeesuksen jalanjälkiä täytyy kovasti yrittää seurata, että kokisi itsensä hyväksi tai joksikin. Asiat täytyy hyväksyä, koska maapallo vaan sattuu olemaan tälläinen ja kaikella on tarkoituksensa. Koska olen henkisyys kuplassa, niin mulla ei myöskään mene hermo, vaikka se mummo kiilaakin itseni menemällä ohi röyhkeästi kassajonossa kärryllään, kaataen kaikki omat tavarani maahan. Sisälläni saattaa pihistä oikeasti, mutta idolini Jeesus kääntäisi toisen poskensa tässä kohtaan, niin sen seurauksena huomaan kääntäväni katseen muualle ja hymyileväni. Henkisenä ihmisenä en sano mummolle, että oota vi..tu rauhassa vuoroas, niin kuin me muutkin!

Henkinen ihminen ei myöskään vie kehoaa tiukille. Keho-mielen täytyy olla balanssissa koko ajan ja jos jostain tulee hiukankin kuormitusta, niin silloin vihelletään peli poikki heti, ettei yhteys sisimpään katoa. Kaikkein tärkeintä on koko ajan pitää kanavat auki maailmankaikkeudelle ja mikään maallinen, mihin joutuisi vähääkään puristamaan, koetaan epämiellyttävänä ja tarpeettomana. Kaikkein tärkeintä on pitää koko ajan rauhan tunne sisällään, ettei vedä vääränlaisia ihmisiä elämäänsä. Sanomattakin on selvää, että henkisesti pitkällä oleva ihminen (kupla), ei tarvitse minkäänlaisia nautintoaineita koska keho voi reagoida niihin voimakkaasti ja taas yhteys tunteisiin ja itseen katoaan.

Henkinen ihminen ei ikinä juoruile tai puhu mitään toisesta selän takana, koska maailmankaikkeus jossakin kohtaa tuo tämän asian eteen varmasti. Sanat täytyy hakea huolella ja miettien. Kaikki tulee aina takaisin itseen, joten pitää olla hyvin varovainen kaikessa mitä sanoo ja tekee.

Henkisyys kuplassa ollessa, suurin osa muista ihmisistä näyttää myös olevan mielessään eli egossaan kiinni. Niitä ihmisiä ei oikein jaksa, ne vievät kaiken energian. Ihminen joka on mielessään kiinni, on kauhean egokeskeinen ja haluaa aivan vääriä asioita. Toisaalta niitä ihmisiä pitäisi auttaa kertomalla, kuinka huolet häviää, kun päästää egon vapaaksi ja henkistyy. Egossa kiinni olevista ihmisistä huokuu vääränlainen energia, vaikka kaikki onkin oikeasti samaa energiaa ja olemme kaikki yhtä. Henkisyys kuplassa onkin kaiken kaikkiaan sittenkin aika hankalaa =D

Poks ja tilalle tuli jotakin muuta!

Henkisessä, kuten muissakin kuplissa on turvallista elää. Kupla antaa turvallisen viitekehyksen elämälle ja siitä tulee ennalta arvattavaa. Kuplilla on kuitenkin tapata puhjeta nopeasti, jos niin haluaa ja on avoin. Kuplan puhjetessa voi taas huomata olevansa lähempänä itseään ja todellisuutta. 

Onnea kaikille meille matkallamme, kaikki nykyiset ja tulevat kuplat ovat tiellämme varmasti tarpeen <3

POKS! Menikö jotakin rikki?<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Ihana! Hyvä Elina 🙂 Oon huomannut samoja asioita..itsellä seisoo yks luonnos vastaavasta aiheesta. Henkisyys puolellakin tuntuu olevan kilpailua(vähän niin kuin uskonnoissa)…kuka on henkisempi..just joo 😛 Ehkä tietyt oivallukset tulee kun on tullakseen. Ja on ok vaikka sortuiskin johkin epätäydellisyyteen sitä on ihmisyys, sitä on elämä ja elämä on kaunista ja täydellistä ehkä just siksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.