Henkinen astrologia – työkalu ihmisen luonteen jalostamiseksi

 

Postaus on tehty yhteistyössä Smiling Starsin kanssa. 

Vielä viime viikolla minulla ei ollut hajuakaan siitä, mihin tie – tai sopivammin karttani – minut veisi.

Omaksi yllätyksekseni ja johdatuksen kautta päädyin osallistumaan elämäni ensimmäiselle astrologiselle kurssille, joka pidettiin viime viikonloppuna ammattiastrologi Erkki Lehtirannan ja Leena Niemelän toimesta.

Eikä kyseessä ollut kattava johdanto viihteellisesti kirjoitettuihin naistenlehtien horoskooppeihin, vaan henkiseen astrologiaan joka perinteisestä astrologiasta poiketen pyrkii selvittämään syiden tasolle liittyviä asioita – eli vastaamaan kysymykseen ”miksi”.

Esimerkiksi miksi yksilön elämässä on haasteita kumppanuuden saralla? Tätä kysymystä voivat avata lukuisat planeettojen huonesijainnit ja aspektit.

Henkinen astrologia suhtautuu ihmiseen pohjimmiltaan henkisenä olentona. Luotaus yksilön syntymäkartan syvyysulottuvuuteen valottaa hänen elämänsä keskeisiä oppiläksyjä, niin positiivista kuin negatiivistakin karmaa, sekä mahdollisuuksien mukaan tapoja, joilla negatiivista karmaa voidaan purkaa tässä elämässä. ”Siellä missä on haaste, sieltä löytyy myös avain” onkin henkiseen astrologiaan sisältyvä motto, jota Lehtiranta painotti viikonloppuna.

Jokaisen syntymäkarttaan on koodattu valtavasti informaatiota ja valoa, riippumatta siitä minkälaisia luonteemme yleispiirteitä, kehitystarpeita ja -haasteita olemme tuoneet mukanamme aiempien elämiemme ajatusten ja toiminnan pohjalta. Ja luonnollisesti edellä mainittujen ohella syntymäkartalta löytyvät myös ihmisen edellisissä inkarnaatioissa itselleen antamat lahjat ja suurimmat kehitysmahdollisuudet!

 

Kuva: Smiling Stars

 

Henkisen astrologian periaatteisiin kuuluvat syklien kosminen laki ja karman laki.

Syklit, joita muun muassa ihmiselämä ja luonto ovat pullollaan, ilmentävät ja edustavat muutosta. Sen minkä ihminen jättää taakseen, sen hän löytää syklien kautta edestään. Tässäkin pätee tunnettu suomalainen sananlasku: ”Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa.”

Myös ”sitä kylvät mitä niität” muistuttaa kuulijaansa ajatustensa ja tekojensa laadun hedelmistä. Tietoisuutemme onkin karmaamme ja luonnettamme ennaltamäärittävä tekijä.

Tämän mielessä pitäen karman laki on yksinkertaisesti kausaliteetin eli syyn ja seurauksen laki – ei rangaistuksen laki.

Karma, niin kuin meidän tietoiset ajatukset ja toimintammekin, edellyttävät vapaata tahtoa. Ihmisen henkisen evoluution aste määrittää myös sitä, missä mittakaavassa hänen täytyy kohdata syntymäkarttaan koodattuja oppiläksyjä – eli miten hän kykenee ottamaan vastaan taivaan opetukset ja käyttämään vapaata tahtoaan.

Mikä on karman suhteen ja kenties elämässä muutenkin olennaisinta muistaa, on tietysti RAKKAUS. Nimittäin Lehtirannan mukaan rakkaus on se, joka purkaa parhaiten karmaa.

 

Kuva: Jamie Street

 

Koska kyseessä oli johdantokurssi henkisen astrologian ihmeelliseen maailmaan, kävimme perusteita läpi juurta jaksain – mikä oli hyvä, sillä informaatiota ja kurssimateriaalia tuli PALJON.

Perusteisiin kuuluu lyhyesti yllä avaamani henkisen astrologian periaatteet ennaltamääräytyvyyden (eli determinismin) ja synkronian lisäksi, sekä tietysti perustekijät syntymäkartalla eli: kartan rakenne, eläinrata, planeetat, huoneet ja aspektit henkisen astrologian näkökulmasta. Havainnollistavaa oli myös pureutua esimerkkikartan tulkintaan.

Mutta: ennen kuin astrologista intuitiota voidaan käyttää vaivattomasti ja tahdikkuudella tulkintaa tehdessä, on astrologian ”kieliopin perusaakkoset” oltava hallussa.

 

Lähde: Smiling Stars – Astrokoulu 1 dia 18

 

10 opiskelujakson mittaisen koulutuksen ensimmäisenä viikonloppuna tarkastelimme taivaan valojen, eli Auringon ja Kuun, merkki- ja huonesijainteja sekä niiden välistä peruspolariteettia.

Suurin osa meistä tietää ainakin aurinkomerkkinsä, joka loistaa olemuksemme ydintä.

Astrologisesti Aurinko liitetään perinteisesti elämänvoimaan, luovuuteen, tietoisuuteen, yksilölliseen identiteettiin, tahdonvoimaan ja maskuliiniseen prinsiippiin. Kuu taas heijastaa polariteettiparinsa Auringon valoa ja on tunnettu syklisestä luonteestaan ja vaikutuksestaan. Kuu yhdistetään tunnepuoleen, intuitioon, vaistoihin, muutokseen, tiedostamattomaan mieleen, hoivaamiseen ja feminiiniseen prinsiippiin.

Tämän polariteettiparin kombinaatio avaa muun muassa yksilön tahdon ja tunteen, energian ja tarpeiden, tiedostetun ja tiedostamattoman sekä maskuliinisen ja feminiinisen prinsiipin yhteispeliä – isoja ihmiselämän elementtejä, siis!

Esimerkiksi jos Leijona-Aurinko kohtaa Härkä-Kuun yksilön kartalla, antaa tämä kombinaatio hänelle vakuuttavuutta, voimaa, itseluottamusta ja myös jonkinlaista vetoa draamaan. Äreys ja puuskittainen ylimielisyys saattavat nousta esille jos henkilökohtaisella tasolla paljastetut ajatukset ovat saaneet huonon vastaanoton. Tässä Auringon ja Kuun keskinäisessä asetelmassa ilmenee itsepäisyyttä ja hitaampaa tahtia – asiat pidetään mielellään ennallaan tai sitten niitä lähdetään järjestämään sellaisiksi kuin niiden kuuluisi omasta mielestä olla. Jotta tämän kahden kiinteän merkin (Leijona-Härkä) kombinaation omaavan yksilön työ etenisi mahdollisimman tehokkaasti, tarvitsee hän sosiaalisen herkkyyden ja humanitaarisuuden aspekteja liitettyinä henkilökohtaiseen voimaansa.

Kaiken kaikkiaan Auringon ja Kuun välillä voi esiintyä 144 (12×12) eri kombinaatiota, jotka antavat tärkeää tietoa ihmisen luonteesta ja perusominaisuuksista. Henkinen astrologia näkee tässä yhteydessä merkittäviä karmallisia ulottuvuuksia, joiden ymmärtäminen on keskeistä tulkinnassa.

Kun sekä eläinradan merkkejä että huoneita on 12 ja planeettoja 10 (joihin lukeutuvat myös Aurinko ja Kuu), on ymmärrettävää että jokaisen ihmisen syntymäkartta on ainutlaatuinen ja laajaa perspektiiviä edellyttävä taivaankuva, minkä hahmottaminen kysyy perehtymistä henkisen astrologian symboliseen järjestelmään.

 

Kuva: Smiling Stars

 

Jos sinulla heräsi kiinnostus alkaa selvittämään syntymäkarttasi syvyysulottuvuutta, niin ehdit vielä hypätä mukaan Erkki Lehtirannan pitämään henkisen astrologian koulutukseen. Ensimmäinen kurssiviikonloppu on mahdollista katsoa tallenteena, ja loput ymmärrystä syventävistä jaksoista toteutetaan kerran kuussa livenä Helsingissä ja etänä Zoom-yhteydellä. Myös tulevat viikonloput ovat kerrattavissa jälkikäteen tallenteena kahden viikon ajan kurssin pitämisestä.

Tämän linkin takaa saat lisätietoa tulevien koulutusviikonloppujen mielenkiintoisista teemoista. Kysyäksesi lisää koulutuksesta ja varmistaaksesi paikkasi tälle mielenkiintoiselle matkalle itseesi lähetä sähköpostia osoitteeseen info@smilingstars.fi.

Lisäksi Lehtiranta ja Niemelä pitävät Astrologiset syklit ja elämänhallinta -workshopin lauantaina 27.11.2021.

Jos sinua kiinnostaa kuulla tähtitaivaan ”hidastetun tsunamin” Pluton tulevista vaikutuksista, voit osallistua Lehtirannan pitämään Suomen Astrologisen Seuran 2021 syyskuun kuukausiesitelmään etänä.

Omatoimiseen opiskeluun voin suositella Lehtirannan kirjaa Astrologia ja Henkinen Tie – pyhiinvaellus tähtien valossa. Oman syntymäkarttasi sinulle laskee ilmaiseksi esimerkiksi Astro.comin ohjelma, joka käyttää Lehtirannan suosittelemaa Porfyrius-huonejärjestelmää.

Henkilökohtaisesti olen jo tähän mennessä saanut ymmärrystä omien karmallisten oppiläksyjeni taustoista, sekä myös niistä lahjoista, joita saan tässä elämässä kehittää ja jakaa.

On tärkeää muistaa, että henkinen astrologia on työkalu – ei Totuus isolla t:llä.

Parhaimmillaan henkinen astrologia tarjoaa yhden keinon luonteemme jalostamiseksi itsetuntemustamme lisäävän tiedon ja siitä syntyvän viisaan toiminnan avulla.

 

Muuttamalla luonnettamme me pystymme muuttamaan kohtaloamme.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.