Helteisiä päiviä Helsingissä

 

Reissuhommiksi meni taas. Lähettiin ex tempore Oliverin kanssa Helsinkiin, sillä siellä oli tarjolla vauva energiaa kaksin kappalein. Kaksoisisarukset jotka ovat kuvan vauvojen äitejä, ovat olleet lukioajoista asti hyviä ystäviäni. Nyt kun meillä on melkein samanikäiset lapset niin voimme jakaa äitiyden mukana tuomia lieveilmiöitä. Hauskaa tässä on myös se että kaksoisisarukset saivat vauvansa puolentoista kuukauden välein. Se ei kyllä minua ihmetytä yhtään, sillä olen ennenkin huomannut että kaksosilla on toistensa suhteen yksi ylimääräinen aisti 😉 Meillä oli oikein hauska ja leppoisa pari päivää. Naurua ja ääntä ei meidän tapaamisista puutu koskaan.

Nämä suloiset tyttövauvat veivät minun ja Oliverin sydämen.

Parissa päivässä tuli höpöteltyä paljon synnytyksestä, imettämisestä ja siitä kuinka pitää itsestään huolta äitiyden alkutaipaleella. Toki paljon muutakin teimme ja puhuimme, mutta luonnollisesti uusilla äideillä on tarve puhua vauvoista ja on hienoa kun voi jakaa asioita toisten kanssa.

Tukiverkosto on todella tärkeä asia äideille/perheille ja sitä olisi syytä miettiä jo äitiysaikana. Kaikki tiedämme perinteisen tukiverkon hyödyllisyyden eli esimerkiksi kuka tulee katsomaan lasta mahdollisesti omien menojen aikaa jne. Koen että perinteinen tukijoukkojen kokoaminen on enemmän fyysistä auttamista. Äideille olisi syytä olla myös henkinen tukiverkosto, sillä asioiden jakaminen ja tunteiden purkaminen auttaa jaksamaan äitiä huomattavasti paremmin arjessa. Toki perinteisissä tukijoukoissa voi olla myös ihmisiä joille purkaa sydäntää.

Onhan kumppanikin monesti arjessa läheisesti mukana mutta mielestäni se ei aja kuitenkaan samaa asiaa kuin nainen naiselle- tukijoukot. Todennäköisesti puoliso käy töissä ja on hieman erillään äityden haasteista. On myös luonnollista että mies ei aina pysty näkemään ja kokemaan asioita samallalailla kuin nainen, ja välillä saattaa tuntua että olemmeko edes samalta planeetalta lähtöisin 😀

Mahtavat kelit jatkuivat. Huomaan että ihmiset ovat paljon avoimempia helteellä. Auringolla on ihmeellinen voima. Pihalla tuli minilomalla oleiltua paljon. Toki urheilua täytyi aina perinteiseen tapaan hieman seurata TVstä.

 

Lenkkeilyä keskuspuistossa astetta kovakuntoisen mamman kanssa. Tässä taas todiste siitä että hyvä fyysinen kunto auttaa palautumaan synnytyksestä huomattavasti nopeammin.
Kaupungilla oli Siivous-päivä. Hieno uusi konseptissa missä ihmiset voivat omilla kulmillaan myydä tarpeetonta tavaraa pois. Ystäväni löysi ihan pilkkahintaan hienot nahkasaappaat ja vauvalla pari paitaa.
Töölöntorilla joimme kupit kahvia ja paistattelimme auringossa keräämässä voimia sillä muutama kilometrin juoksu urakka oli edessä.
Sain myös omaa rentouttavaa aikaa Oliverin nukkuessa päikkäreitä. Maadoittuminen nurmikolla auringon paisteessa kirjaa lukien on varmasti yksi rentouttavimmista jutuista itselleni. Rakastan lukea kirjoja. Tilasin Amazonista mm. tämän Agassin kirjan, mutten malttanut olla nappaamatta sitä kaverin kirjahyllystä omani vielä ollessa matkalla. Voin sata sivua luettuani sanoa, että kirja on aivan loistava ja suosittelen sitä erityisesti kaikille urheilijoille ja tietysti urheilusta kinnostuneille. Agassi pohtii minuuttaan hienosti kirjan ensisivuista asti, oikein koukuttavaa psykologiaa.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.