Heidi Harju: Natural High Healing 2021

Natural High Healing -festivaali kutsui muutaman vuoden tauon jälkeen tänä vuonna. Kirjoitin 4-päiväisestä seikkailustani rakkauden festeillä viimeksi vuonna 2018 ja Naiseuden voima teki myös pienen videon kokemuksestaan vuonna 2017. Mutta nyt olemme vuodessa 2021 ja kerron, miltä festarit tuntuivat, kun ne vielä ovat tuoreessa muistissa.

 

Kuva: Tuula Helin

 

Ensimmäinen havainto saapuessani miesystäväni kanssa festarialueelle oli se, että huh, onpas paljon autoja ja porukkaa! Ei nämä olleetkaan mitkään pienten piirien festit enää. Ja tulihan sieltä se kävijäennätyskin (käsittääkseni) ja festarit myytiin loppuun. Tosi hieno asia!

Aikomuksemme oli olla festareilla kaksi päivää ja yksi yö teltassa ajalla pe-la. Huomasin, että laskeutuminen paikan päälle ei tapahtunut hetkessä, eikä sitä voi tosin odottaakaan. Olo oli lapsiarjesta paikan päälle suhahtaneena hieman kuormittava melko pitkäänkin, ennen kuin pääsimme ensimmäiseen työpajaan vasta loppuillasta. Itse kaipaan kehoon laskeutumista ja syvempää yhteyttä, ennen kuin voin rentoutua. Koska festeillä oli niin paljon porukkaa ja työpajoihin mahtui rajallinen määrä osallistujia, pääsi niihin vain sitkeästi hyvin ajoissa jonottaneet.

Onneksi pääsin lopulta ystävieni kanssa viimeisinä jonottaneina perjantai-illan Tantriseen temple nightiin, joka oli itselleni festien paras hetki. Siellä koin saavani olevani oma itseni, ilmentää villiä eläinluontoani ja kehollisuutta, joka on tällä hetkellä elämässäni vahvana teemana. Olo tämän työpajan jälkeen oli hikinen ja kaikkensa antanut. Tosin venähdytin selkäni, kun innostuin vähän liikaa, mutta välillä rajoja koetellaan ja ylitetään. Se on jotain, miten se raja löytyy. Kokemisen, oppimisen ja tiedostamisen kautta.

Seuraavana päivänä panostimme taas aikaisin jonotukseen, koska halusimme päästä Shibari-parisidonta työpajaan. Sitkeästi kuumassa ja suorassa auringonpaisteessa jonotus palkittiin. Tykkäsin kovasti työpajan vetäjästä Saarasta ja varmasti tulemme käyttämään näitä saamiamme oppeja jatkossakin hyödyksemme!

Plussan puolelle festeillä jäivät myös hyvä ruoka, iso päälava-alue, jossa oli varmasti tilaa mm. tanssia, kun sen aika oli. Lisäksi osallistuimme lauantai päivällä lammen Beach partyihin, jotka olivat itselleni kohokohta muutama vuosi sitten. Kelit hellivät meitä vähän liikaakin. Festarialue oli varsinainen tropiikki. Oli helpotus käydä molempina päivinä järvellä – vielä lähes jäisessä paljussa pulahtamassa ja sen jälkeen raikkaassa järvivedessä. Ihanaa, että festarialue on niin iso ja tarjoaa monimuotoista luontoa.

 

Shibari-työpajasta

 

Yksi huikea elämys oli nähdä Teemu Syrjälän vetämä miesten työpaja ja varsinainen Mieheyden voima, joka täytti koko festarialueen hetkeksi. Toki itselleni heräsi myös impulssi, että miksei naisille ole vastaavaa näkyväksi tulemista. Ehkä se on tulossa muodossa tai toisessa 🙂

Jos saisi pyytää jotain lisää tai antaa palautetta, niin toivoisin alueelle jotain jatkuvaa työpajaa /pistettä. jossa saisi purkaa tuntojaan tavalla tai toisella. Tämä sama tarve on ollut itsellä myös aiempina kokemuksina. Festeillä on myös jonkin verran yksinolevia, ja etenkin heitä voisi palvella se, että saisi reflektointia omille tunteille ja prosesseille silloin, kun sitä tarvitsee. Koska tunteitahan festarit ja työpajat nostaa kaikilla, enemmän tai vähemmän. Ja työpajoihin kun pääsee vain rajallinen määrä ihmisiä, niin tälle alueelle voisi olla halukkaille rajaton pääsy.

Tämä systeemi, jossa joutuu jonottamaan tunteja ennen työpajoihin on hieman haastava, vaikka toki ymmärrettävä myös ison kävijämäärän vuoksi. En tiedä, voisiko tähän löytyä jotain ratkaisua. Kun saavuimme festeille ja näimme ulkoapäin yhdessä työpajassa vapaata tunteen ilmaisua, olimme vähän kateellisia, että miksei me päästy tuonne!

Ehdotus: Tässä tilassa ei tarvitsisi olla edes varsinaisia vetäjiä / tilan kannattelijoita vaan voisi olla systeemi, jossa pääsee toisen ihmisen kanssa vuorotellen purkamaan tuntojaan, esim. 1o minuutin purku ja toinen pitää tilaa ja vaihto. 

 

 

Kuva: Tuula Helin

 

Kuva: Tuula Helin

 

Kokonaisuudessaan festaritarjonta ja ohjelma on ensiluokkaista ja monipuolista ja varmasti jokainen saa sitä, mitä tarvitsee. Siispä kiitollisuus on suurta, että Suomessa järjestetään jotain tällaista!

Naiseuden voima kiittää mukanaolosta. Kiitos Natu 2021!! 

Natural High Healing festarien viralliset sivut tässä!

 

 

 

Lisää kirjoittajalta Naiseuden Voima

Heidi Harju: Natural High Healing 2021

Natural High Healing -festivaali kutsui muutaman vuoden tauon jälkeen tänä vuonna. Kirjoitin...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.