Häpeästä hyvään itsetuntoon

Onko sinulla kokemusta ajatuksesta, että kehosi olisi vääränlainen tai  sinä olisit vääränlainen?

Kuvittele mielessäsi tilanne, että ajattelet olevasi vääränlainen ja pelkäät muiden huomaavan sen. Tuollainen tilanne arvatenkin aiheuttaa jännitystä mieleesi ja kehoosi.

Mitä monille voi tapahtua jännittyneenä? Punastuttaa, kädet hikoilevat ja ehkä tärisevät hiukan… Kuulostaako tutulle?

Kuvittele sitten tilanne, että sinulla on tuon kaiken lisäksi sairaus, essentiaalinen vapina, joka aiheuttaa sisäistä ja ulkoista vapinaa ilman jännitystäkin! Koko ytimesi vapisee jännittyneenä ja samaan aikaan yrität, etteivät muut huomaisi vääränlaisuuttasi. Hymyilet ja esität kaiken olevan okei, vaikka oletkin kauhuissasi! Huonommuutesi paljastuu pian! Mikä häpeä!

Näin voi olla tilanne kenellä tahansa, joka kokee olevansa jostain syystä vääränlainen. Se on suuri taakka keholle ja mielelle! Voit kuitenkin vaikuttaa vääränlaisuuden tunteeseen ja päästä siitä vapaaksi. Tällä on sinuun positiivinen vaikutus kokonaisvaltaisesti! Hämmästyt vielä kuinka positiivinen!

Elämä jättää jälkensä meistä jokaiseen. Me emme kuitenkaan ole ulkoisten tekijöiden summa. Meidän vastuullamme on se, miten me reagoimme kaikkeen. Teemmekö itsemme eteen elämässämme jotakin terveyttä ja hyvää oloa edistävää vai sitä entisestään heikentävää. Kumpi on sinun valintasi?

Tunteiden kohtaamista

Kaikilla tunteilla on jokin tarkoitus. Ne voivat olla ohjaavia (esim. innostus, ilo) tai suojaavia (viha, pelko). Häpeä ja huonommuuden tunteeni pitivät minua turvassa. Ne olivat ”suojelijani”.

Nämä tunteet yrittivät pitää minua mukavuusalueellani, etten altistaisi itseäni tilanteisiin, joissa olisi oletettu vaara joutua taas esim. kiusatuksi. Alitajuisesti koin, että oli helpompaa ja turvallisempaa pitää kiinni huonommuuden tunteestani, kuin päästää siitä irti ja mennä kohti uutta.

Yritämme parhaamme mukaan suojella itseämme paljastumasta varjoistamme ja samalla tämä kaikki on niin inhimillistä. Meillä kaikilla on valomme ja varjomme. Missä tahansa seurassa ei tietysti voi olla liian avoin, mutta tällainen ymmärtävä ihminen on hyvä kuitenkin olla olemassa. Itsekin voi olla itselleen myötätuntoinen elämänkumppani.

Tunnetyöskentely on sitä helpompaa, mitä enemmän uskallat olla auki. Tämä edellyttää turvallisuuden tunnetta; olen turvassa tässäkin tilanteessa.

Tätä turvaa aloin pikkuhiljaa kokemaan ja sitä paremmin pääsin itseni kanssa eteenpäin, mitä enemmän uskalsin ”laittaa itseni likoon” ja kohdata kipeätkin tunteet. Ei ole hävettävää tai pelättävää, vaikka itsestä paljastuisi mitä tahansa.

Tekojen kautta muutokseen

Elämässä eteenpäin meneminen vaatii tekoja, askel kerrallaan. Jos et ole valmis tekemään mitään, elämäsi ei muutu mitenkään. Itse olen tarvinnut rohkeutta, periksiantamattomuutta, itsemyötätuntoa ja armollisuutta itseäni kohtaan, jotta olen päässyt eroon itseni pienentämisestä sekä vääränlaisuuden ja huonommuuden tunteesta. Tämä on vaatinut ”peiliin katsomista” ja tekoja.

Tämän tehtyäni myös ulkoiset olosuhteet ovat muuttuneet. Ulkoinen maailma on heijastusta siitä, mitä meillä sisimmässämme on.

Myös ravitsemuksella on merkitystä tunteisiin ja mieleemme. Esim. huono ruokavalio ja ravintoaineiden puutos aiheuttavat aivosumua. Minä masentuisin, jos söisin viljoja. Tämän huomasin, kun tauon jälkeen otin viljat takaisin ruokavaliooni. Ammattini ansiosta löysin syy-yhteyden. Ravitsemuksen ammattilaisena osaan myös korvata viljojen puuttumisen. Mitä ravintoon tulee, on hyvä muistaa, että olemme yksilöitä!

Löydät kyllä sinulle parhaat keinot ja vaihtoehdot kohdata tunteesi. Ja nuo vaihtoehdot löytyvät, jos et anna periksi ja pidät silmäsi auki mahdollisuuksille. Kohtaamalla ikävätkin tunteet, pääset eteenpäin. Kukaan muu ei voi tehdä tätä työtä puolestasi. Olet kaiken hyvän arvoinen!

Silmät avautuvat

On ollut pitkä tie löytää ulospääsy häpeän tunteesta kohti hyvää itsetuntoa. Tiedän, etten ole ainoa. Keho on meidän kotimme. Elämän perusturva järkkyy, jos sen kokee olevan vääränlainen.

Kärsimys jättää haavoja sisimpään, jotka ottavat aikansa parantua. Nuo haavat ovat syviä ja alkuunsa kirveleviä. Vaikutus on hyvin kokonaisvaltainen elämään!

Aluksi luulet elämäsi olevan kärsimyksen varjostamaa, jolle ei ole vaihtoehtoa. Tämä on hyvin ahdistavaa! Kunnes elämässäsi tapahtuu jotain, joka avaa silmäsi. Ensin hiukan raolleen ja alat näkemään lisää tällaisia herätyksiä. Nämä herätykset voivat olla toisia ihmisiä tai asioita.

Alat huomaamaan, että entä jos, asiat ovatkin toisin kuin olet tottunut ajattelemaan. Saat vaihtoehtoisia ajatuksia. Pikkuhiljaa alat muuttamaan mieltäsi ja tuomaan lisää iloa tuottavia asioita elämääsi.

Et koskaan löydä onnellisuutta tulevaisuudesta. Sitten kun -ajattelulla et onnea saavuta. Aina tulee jokin uusi asia, joka ”sotkee pakkaa”. Onni löytyy tästä hetkestä. Ei ole muuta, kuin tämä hetki. Se on se hetki, johon meidän on hyvä panostaa.

Kysy itseltäsi: Mikä minulle tuottaa iloa juuri nyt? Mitä iloa tuottavaa voit lisätä elämääsi? Entä mitä asioita olisi hyvä vähentää? Minkä pienen asian voisit tehdä hyvinvointisi eteen jo tänään?

Kun lisäät iloa tuottavia asioita elämääsi, ikävät asiat menettävät merkitystään.

Loista ihanana itsenäsi

Kun menet luontoon, kaikki ympärilläsi pysähtyy. Luonto eläimineen hiljenee, kuin tarkkaillen ja odottaen, mitä tulit sinne tekemään. Pysähdyt mieleiseen paikkaan ja rauhoitut hiljentymään. Mielesi rauhoittuu, kehosi maadoittuu.

Alat olemaan linjassa itsesi ja ympärilläsi olevan elämän kanssa. Vallitsee rauha ja tietoisuus siitä, että olet linjassa myös luonnon kanssa.

On kuin luonto ympärilläsi heräisi henkiin. Linnut lentävät lähellesi, näet eläimiä ja tunnet yhteyttä puihin sekä muuhun luontoon ympärilläsi. Enää ei ole luonto ja sinä, vaan kaikki ovat yhtä. Vallitsee rauha ja harmonia.

Näin käy, kun löydät yhteyden sisimpääsi, omaan timanttiisi. Sinussa on rauha ja voima olla se kuka olet. Sellaisena kuin olet. Tunnet olevasi yhtä muun maailman kanssa.

Et ole enää erillinen ja vääränlainen. Olet hyväksynyt itsesi sellaisena kuin olet ja muu maailma harmonisoituu kunnioittaen sinua sellaisena kuin olet. Et enää välitä eriävistä mielipiteistä.

Tämä kaikki ei tule itsestään, vaan sinun täytyy itse haluta löytää timanttisi ja tehdä tekoja sen eteen. Pysähtyä ja löytää tiesi timanttiisi.

Älä siis enää tyydy olemaan vääränlainen, koska sitä sinä et ole koskaan ollutkaan! Älä enää pienennä itseäsi ja jätä elämääsi elämättä! Ansaitset elää sinun näköistä elämää.

Kurkottele tähtiä ja anna timanttisi loistaa! Loista ihanana omana itsenäsi! Sellaisena kuin olet! <3

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.