Haluatko saavuttaa aidot unelmasi? Muista nämä kolme kohtaa

Aikamme haastava yhtälö on seuraava. Haluamme muutosta. Haluamme parempaa elämää. Haluamme jotain lisää, aina jotain enemmän. Olemme asiota himoava ja hamuava kaikki-tänne-mulle-heti – sukupolvi, joka ajattelee, että onnellisuuden saa jotenkin suorittamalla, tekemällä ja haluamalla aina vaan jotain enemmän ja lisää.

Haluamme unelmaelämän ja kaikki sen palikat: täydellisen parisuhteen, ystävät, unelmatyön, kehon ja tottakai vapautumisen kaikista tunnelukoistamme. Käymme kursseja, luemme kirjoja ja uskomme, että jos vain tekisimme sen ja sen, niin sitten vapaudumme. Olemmekohan päätyneet uuteen “sitten kun” -ansaan?

Fakta on kuitenkin, että tällä matkalla uupuu. Uupuminen tulee, jos haluamme, haluamme, hankimme ja suoritamme lisää kaiken entisen päälle, tekemättä ensin tyhjää tilaa sisällemme.

 

 

Sekoamme helposti halujemme maailmaan, jos emme pysähdy ja ehkä hieman jopa pakita taaksepäin. Hetkinen! Mitä minä todella haluankaan elämältä? Mikä minulta juuri nyt tässä hetkessä puuttuu ja estää onnellisuuden?

Sillä AINOASTAAN olemalla tyytyväinen tässä ja nyt  – hyväksymällä tämän hetken, olosuhteet, elämäsi, tunteesi – on todellinen tie eteenpäin kohti aitoja halujasi, unelmiasi ja toiveitasi. Todelliset halusi paljastuvat aina tässä ja nyt – ei ikinä “sitten kun”. Kyllä, se on pirullinen ego, joka ajattelee, että saamalla vielä sitä ja sitä saat vihdoin sen mielenrauhan tai onnellisuuden, mitä ikinä haetkin.

Mitä enemmän, opimme olemaan tässä ja nyt, sitä oikeammalla polulla olemme ja kuljemme varmemmin aitoja halujamme ja tavoitteitamme kohti. Tämä ei ehkä ole mikään kovinkaan uusi tai mullistava tieto, mutta se vaatii tässä ajassa paljon muistutuksia.

Tässä ja nyt -oleminen on samalla JATKUVAA irtipäästämistä vanhasta. Jos yritämme saada elämäämme lisää hyvää vanhan päälle, ylikuormitumme ja kadotamme fokuksen ja olemme usein kaikkea muuta kuin tässä ja nyt. Jos yritämme elää niiden (ehkä joskus menneisyydessä palvelleiden) ajatusmallien, uskomusten, halujen ja toiveiden kanssa, jotka enemmänkin tukkivat energiaa, kuin vapauttavat sitä, menemme metsään. Täynnä olevaan roskikseen ei vaan mahdu määräänsä enempää. Roskis pitää välillä tyhjentää!

 

Omaan kokemukseeni perustuen, kerron tässä kolme asiaa, jotka auttavat sinua pysymään oikeilla raiteilla, sydämen ja syvemmän rauhan ohjauksessa sekä omien todellisten unelmien saavuttamisessa:

1) Säännöllinen mielen hiljentäminen / meditaatio / tietoisempi hengitys / pysähtyminen

Yksi mainio tapa päästä arjessamme lähemmäksi kehoa, läsnäoloa ja tunteita, jotka kehossa majailevat on opetella hengittämään tietoisemmin. Olen itse harjoitellut hengittämään tietoisemmin, syvemmin ja laajemmin jo 8 vuoden ajan. En sano, että osaan vieläkään, mutta olen kehittynyt lähtöpisteestäni. Huomaan selvästi, kun hengitän pinnallisemmin. Huomaan, kuinka hengittämällä pinnallisesti suljen itseltäni elämän ja tämän hetken laajemman kokemisen. Samalla estän tuntemisen.

Meditaatio on kuulunut elämääni jo 8 vuotta, ja teen sitä päivittäin, kun vireystaso on hyvä. Tässä kirjoituksessa “Vapaudu kärsimyksestäsi – älä usko ajatuksiasi! kerron lisää meditaatiosta ja siitä, kuinka tekemällä tilaa ajatuksiemme väliin pääsemme syvemmälle siihen, mikä oikeasti on totta.

Youtubesta löydät hyviä suomalaisia meditaatioita mm. tästä. Tässä myös oma tekemäni “Vapauta sisäinen Naisesi” -meditaatio

 

2) Tunteiden tunteminen, niiden sivuuttamisen tai tukahduttamisen sijaan

Mielen, joka pyörittää tuttuja ja turvallisia, itseään suojelevia uskomuksia ja ajatuksia elämästä shokki on se, kun pääsemmekin tunnetasolle. Tunteminen on hämmentävää mielelle. Tunnetason kautta, voimme kuitenkin löytää aidon itsemme ja syvemmän tarkoituksemme ja totuutemme aina uudelleen.

Tunteet sinällään ei ole ”lopputulos” vaan enemmänkin silta mielen ja sydämen välissä. Emme pääse sydämeen, sieluun, syvempään ja aidompaan totuuteemme, ellemme anna itsemme tuntea. Kun tunnemme, vapaudumme ja voimme olla paremmin läsnä. Ehkä olet kokenut itkemisen puhdistavan voiman?

Tietoisen hengittämisen ja tunteiden huomioimisen kautta voit olla kokonaisempi tässä hetkessä. Tällöin voit huomata myös ympäristösi ainutlaatuisuuden. Arjen ilot, surut ja ainutkertaiset hetket. Kun huomioit omat tarpeesi, näet paremmin myös muiden tarpeet. Kuten lasten jatkuvan, kuplivan innostuksen ja vahvan läsnäolon. Ne ovat tässä ja nyt, eivätkä enää palaa toista kertaa samanlaisina.

Riittää, että aluksi otat tavaksi tehdä muutaman päivittäisen tsekkaushetken. Tässä hetkessä, voit kysyä:

Hengitänkö?
Annanko itselleni luvan tuntea?
Yritänkö kontrolloida tai vastustaa jotain?
Miten voin antautua paremmin juuri nyt?

Miten voin luottaa juuri nyt?
Mistä voin tuntea kiitollisuutta?

Näillä tsekkaushetkillä vahvistat luottamusta elämää kohtaan. Näillä hetkillä vahvistat yhteyttäsi tunnetasolle ja syvempään totuuteen. Näillä hetkillä ruokit sielusi ja sydämesi tahtoa ja todellista muutosta. Ego ei nimittäin kestä pysähtymistä. Se haluaisi koko ajan pitää sinut joko menneessä tai tulevassa. Se haluaa pitää sinut kiireisenä, jumissa vanhoissa keloissasi. 

Tässä ajassa, kun ihmisillä on aikaa enemmän tuntemiseen, se kaikki menneisyyden tukahdutettu kuorma huutaa vapautumista. Tuntemalla tunteet, vapaudumme siis mennestä. Samalla teemme tilaa sille, että alamme luoda tietoisesti uusia tunteita, ajatuksia ja uskomuksia. Sellaisia, jotka palvelevat tätä päivää. Tästä tullaankin viimeiseen kohtaan!

 

3. Omien ajatusten,  tunteiden ja fokuksen linjaaminen sisältä ulos puoleensavetävää tulevaisuutta kohti joka päivä!

Tätä kohtaa ei kannata unohtaa. Sillä vaikka meditoisimme ja tuntisimme aktiivisesti tunteita, saatamme jäädä “ajelehtimaan” ja katsomaan rannalta, kun muut ihmiset toteuttavat haaveita ja saavuttavat tavoitteitansa. Meillä jokaisella on kuitenkin se tärkeä tehtävä täällä. Meillä jokaisella on kyky saavuttaa unelmamme. Itse uskon, että kun toteutamme aitoja, sydämestä lähteviä unelmiamme, koko maailma ja universumi hyötyy siitä. Kun säteilemme omaa iloamme ja valoamme, sitä heijastuu väkisinkin myös ympäristöömme.

Lue myös edellinen teksti: Manifestoi Unelmiesi Elämä

Tiedätkö, että tästä päivästä alkaen voit alkaa luoda itse omaa elämääsi?

Tästä päivästä lähtien voit lähteä kulkemaan omia unelmiasi kohti ja saavuttaa ne juuri oikeaan aikaan?

Liity postituslistalle ja pääset mukaan ilmaiselle Löydä Naisen Voima – 5 päivän sähköpostikurssille!


 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.