Haastavat ihmiskohtaamiset opettavat meille anteeksiantoa itseämme kohtaan

Jos olet vähänkään henkisellä polulla, tuskin olet välttynyt kuulemasta toteamusta, että jos toisessa ärsyttää jokin, on ärsytys useinkin todellisuudessa jotain, mitä yrität kieltää itsessäsi.

Tottakai sinulla voi olla väsymystila, nälkä tai jotain muuta, jonka vuoksi olet “herkillä”, mutta puhun tässä nyt vähän eri asiasta.

Kun toinen ihminen ärsyttää jollain tavalla, hän todellisuudessa herättää meissä jotain voimakasta tunnetta, tunnemuistoa, jonka alkulähde on jossain menneisyydessämme.

Tuo tunne on pelottava ja outo meille itsellemme, ja olemme todennäköisesti joutuneet aikoinaan blokkaamaan sen eli emme ole pystyneet / saaneet kokea aitoa tunnetta aiemmin ja täten se on patoutunut sisällemme. Kyse voi olla vihasta. Kyse voi olla siitä, että emme ole antaneet itsemme tuntea heikkoutta. Kyse voi olla omasta pelosta, häpeästä, ylpeydestä. Mistä vaan, mitä et ole saanut kokea tai nähnyt mallia sen ilmentämisestä ympäristössäsi.

Tämän jälkeen kohtaamasi ihmiset ja tapahtumat yrittävät tehdä kaikkensa triggeröidäkseen tuon piilotetun tunteen esiin. Mutta haluamme yleensä mielummin blokata oman tunteemme, ja projisoida syyn toisen niskoille ja kieltää oman osamme siinä.  Ja se on melko ymmärrettävää. Piilotetun, kielletyn tunteen kohtaaminen voi olla pirun vaikeaa, jos ei ole mitään ymmärrystä tai työkaluja.

Se, mistä tässä asiassa on vielä syvemmin kyse on se, että oppisimme rakastamaan itseämme. Sillä niin kauan, kun piilotamme tiettyjä tunteita sisällämme – sallimme tietyt tunteet ja osat itsestämme ja piilotamme toiset – emme pysty rakastamaan itseämme.Se, että rakastamme itseämme vain tiettyjen piirteiden ja tunteiden kautta on valetta ja harhaa. Tällöin emme todella rakasta itseämme.

Voimme rakastaa itseämme vain, kun hyväksymme itsessämme olevat kaikki tunteet ja puolet.Henkinen matka opettaa rakkautta. Se opettaa sitä vastakohtien, valojen ja varjojen kautta. Mitä enemmän kuljemme valoa, omaa voimaamme kohti, sitä enemmän varjot, meissä asuvat pimeys tulee näkyväksi. Vapaudumme, emmekä enää ole ympäristön vietävissä. Kun olemme hyvällä tavalla auki, kukaan ei voi vielä omaa voimaamme. Samalla ymmärrämme elämää kokonaisvaltaisesti paremmin. Kukaan ihminen ei sinällään toimi väärin – hän toimii omasta kapasiteetistaan ja tietoisuuden tasosta käsin. Toisilla on vahvemmat suojakuoret ja pelot, kuin toisilla. Pelkojen kohtaaminen vaatii rohkeutta ja halua.

Itsemyötätunto on avain pimeiden tunteiden kohtaamiseen.Kun koet haasteita jossain ihmissuhteissa, muista kiinnittää huomio itseesi. Anna lempeästi anteeksi itsellesi se, mitä olet joskus joutunut kieltämään. Nouset valoon, omaan voimaasi. Niin kauan, kun et kohtaa itseäsi, elämä tuo sinulle opettajia, jotka muistuttavat siitä, mitä voisit kohdata.

 

Liity postituslistalle ja saat paluupostina: Löydä Naisen Voima – 7 tapaa vapauttaa oksitosiinia juuri nytLisää kirjoittajalta Viidakon villinainen

Synnytystraumasta eheytyminen ja voimaantuminen – matka syviin orgasmeihin on mahdollista!

Tulevana talvena tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta esikoislapseni, poikani syntymästä. Hänen syntymänsä...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.