Foamroller eli putkirullauskoulutuksen antia

 

Koulutukset jatkuvat. I like ja thumbs up! Vähän erilainen fiilis viettää päivän tai tunteja sellaisen aihepiirin parista josta nauttii. Vähän eri meininki kuin AMKn Basic of accounting- tunnilla. Aika ei käy pitkäksi, eikä kelloa tartte vilkuilla koko ajan, haukotuksetkin pysyvät poissa. Kun alkaa löytämään omia intohimojaan ja niistä meinaa vielä toimeentulonsakin tehdä, niin näinhän se kuuluukin olla.Mutta asiaan! Vietin perjantai päivän putkirullauskoulutuksessa jonka järjesti tällä taholla Suomen asiantuntevin yritys Foamroller.fi. Itseäni tai oikeastaan alaselän aluetta olen rullaillut erilaisilla välineillä jo useamman vuoden. Käytössä ovat olleet pilatesrulla (aivan liian joustava fascian kannalta), putken pala ja pesäpallot urheilusukassa. Kaikkeen vähän kovempaan olen siis yrittänyt kalvojani ja selkääni hangata. Itse olen eniten rullaillaillut ja aukonut alaselkääni, vaikka rullaus soveltuukin koko kehon hoitoon erinomaisesti.  Monesti selän ollessa jumissa, saattaa itse juminaiheuttaja olla jossakin muualla kehossa. Kurssilla opin kehosta mielenkiintoisia asioita, kuten jalkapohjan fasciaa aktivoimalla/venyttämällä/painamalla saat liikkuvuutta myös alaselkään. Edelleen saan päivittäin oppia siitä että kaikki vaikuttaa kaikkeen!

Picture

Rullia on erilaisia ja kannattaa panostaakin laadukkaisiin hyviin rullliin. Näitä foamroller.fi rullia voin lämpimästi suositella kaikille! Meillä on myös marketin perusrulla ja ero on hurja! Foamroller.fi saat -10% alennusta käyttäessäsi “naiseuden voima” -koodia.

Aamupäivän opiskelimme teoriaa fasciasta eli lihaskalvosta. Fascia on tosin hieman monimutkaisempi toiminnaltaan mitä äkkiseltään ajattelisi. Fascia on kollageenisäikeinen kudosverkko, joka ympäröi elimistön jokaista kudosta, myös sisäelimiä ja luita. Aika epeli tuo fascia ja kuulema raapaisimme vasta pintaan asian tiimoilta parissa tunnissa. No, ainahan se niin menee että asiaan kuin asiaan voin upota täysin ja tikustakin voi kirjoittaa kirjan. Oleellinen tieto tuli kuitenkin opittua ja fascian perusteet on nyt kunnossa. Fascia liittyy oleellisesti putkirullaukseen koska rullailemalla hoidamme tätä äärimmäisen tärkeää kudosta ja autamme näin ollen monintavoin kehoamme voimaan paremmin.Tässä muutama syy miksi putkirullata ja hoitaa fasciaa:

*Auttaa palautumaan
*Aukaisee jumeja
*Pitää lihaskalvon letkeänä
*Lisää nivelten liikkuvuutta
*Parantaa ryhtiä
*Saa nesteet liikkeelle kehossa ja kudoksessa
*Auttaa hermotuksen parantamisessa
*Parantaa tasapainoa
*Auttaa lisäämään voimantuottoa

Aika monta hyvää syytä siis alkaa rullailemaan. Se sujuu kätevästi esimerkiksi TV:tä katsoessa (vaikka tehän ette sitä katsokkaan 😉

Iltapäivällä pääsimme sitten tosi toimiin eli rullanpäälle. Ai, ai kuinka ihanan pahalta tuo tuntuikaan! Teimme aina venyttelyt ennen kunkin lihasryhmän rullausta. Opimme myös että rullan täytyy olla tarpeeksi kova tai paukurainen. Silloin se vasta läpäisee kunnolla lihaskalvot ja sillä saadaan haluttuja tuloksia aikaiseksi. Kehoa voi rullailla erilaisin tekniikoin päivittäin. Syvärullausta ei kannata tehdä kuin kerran pari viikossa, sillä se kuormittaa kehoa aika paljon. Se vastaa kovaa hierontaa tai tiukkaa treeniä. Tuloksia saat heti rullauksen jälkeen, sillä keho on huomattavasti elastisempi ja muutenkin paremman tuntuinen. Pitempiaikaiset tulokset alkavat näkyä muutaman kuukauden säännöllisen rullauksen jälkeen, joten olkaa kärsivällisiä ja antakaa itsellenne tässäkin asiassa aikaa.

Picture

Toinen kouluttuja Jukka Harju vastasi käytännön harjoittelusta.
Picture

Picture

Kaksi erilaista rullaa. Oranssi helpommin lähestyttävä ja sininen “tosirullailijoille”. Pallolla hieroimme ja aktivoimme jalkapohjaa. Uskomatonta, se tosiaan lisäsi liikkuvuutta selässä!
Kuka arvaa mikä tämä on? Tietenkin synnytyksissäkin kivunlievityksenä käytetty gua sha- kampa!
Picture

Tässä käytän gua sha- kampaa akillesjänteen venyttämiseen ja hieromiseen. Kammalla saa auottua tosi hyvin kalvoja niistä paikoista joihin rullalla ei niin hyvin pääse käsiksi. Esimerkkinä juuri akillesjänne ja etusäären kalvot. Akillesvaivoista ja penikkataudista kärsiville must hankinta!
Picture

Picture

Koulutus järjestettin LifeCentren tiloissa Tampereella.
Picture

Foamroller on ehkä maailman paras itsehoitoväline, fysioterapeuttien ja ammattiurheilijoiden suosittelema.” Pääsin myös samaan kuvaan kauniin fitnessurheilija Johanna Vuorenmaan kanssa.Päivä oli antoisa ja opin paljon hyödyllisiä juttuja, joita varmasti tulen jatkossa käyttämään. Menkää ihmeessä koulutuksiin ja tapahtumiin mitkä kiinnostavat teitä tai joihin tunnette jopa paloa. Koulutuksia on onneksi saatavilla hyvin nykyään muuallakin kuin perinteisissä opinahjoissa. Itse maksan myös mieluusti siitä, että saan kouluttautua asioissa mitkä minua innostaa ja kiinnostaa!

Picture

P.S laitoin vielä kuvan rullasta joka ei avaa kunnolla faskiaa eikä se muutenkaan auo lihaskalvoja. Sileä ja pehmeä on monessa asiassa hyvä, mutta putkirullauksessa se ei toimi! Ostakaa kunnollinen rulla heti, se ei paljon kallimpi ole verrattuna markettirullaan.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

 • Kiinnostava teksti! Voiko ruillailu olla vaarallista? Ostin itse rullani marketista koska kokeilin sellaista vahingossa kuntosalilla ja ihastuin. Sen jälkeen olen omalla rullalla rullaillut sekä ylä- että alaselkää. Erityisesti yläselästä kuuluu ihana rutina, kun paikat aukeavat. Mutta minulla on myös todettu yliliikkuvat niskanivelet sekä yliliikkuvat alaselän nikamat. Uskallankohan jatkaa rullailua, mitä luulet?

 • Uskon että rullailu on turvallista jos on yliliikkuvuutta mutta muista kuunnella kehoasi ja jos tuntuu vähänkään epämääräistä kipua niin lopeta. Tässä vasta-aiheita rullaukselle “olet raskaana, kärsit korkeasta verenpaineesta, tulehdustiloista tai olet loukannut lihaksistoasi, niin keskustele rullan käytöstä terveysalan ammattilaisen kanssa ennen käyttöä.”
  Tuolta voi käydä kattomassa yleisohjeistusta lähdettäessä rullailemaan:
  http://putkirullaus.fi/category/putkirullaus-blogi/
  Uraäiti, Tsemppiä rullailuu, se on mahtavaa =)

 • Hei!
  Olen raskaana. Käyn säännöllisesti kerran kuussa hierottamassa lihaskalvoja auki ja rullailen kotona päivittäin. Nyt tuli järkytyksenä, ettei raskaana saisi tehdä. Osaatko kertoa miksi ei? Miten voi saada jumit auki ilman hierontaa nyt.

 • Hei Anna! Et varmasti ole saanut mitään peruuttamatonta aikaiseksi, hyvä et olet hoitanut itseäsi. Rullauksessa suositellaan että alaselkää ja vatsaa ei saisi rullata raskaana ollessa. Esim. hierontaahan ei suositella tehtäväksi alaselkään kun on raskaana keskenmeno riskin takia. Mielestäni voit jatkaa kevyttä rullailua esim. jaloille ja yläselkään omaa kehoa kuunnellen. Kevyttä rullailua, ja jos vähäänkään tuntuu epämiellyttävältä niin sitten lopettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.