Epämukavuusalueen hinaaminen askeleen eteenpäin

Olen kirjoittanut aiemmin omasta esiintymispelostani, jota pääsin purkamaan todenteolla pari viikkoa sitten kun esiinnyin 1500 yrittäjäkollegan edessä Tampere-talossa. Se että nousen lavalle puhumaan ison yleisön eteen ei ollut itselleni mitenkään läpihuutojuttu, vaan todella epämukavuusalueelle menemistä. Se on myös vaatinut itseltäni pitkän kasvun ja kehityksen jota olen päässyt kiinni tuohon epämukavaan tunteeseen.

Vuosien varrella olen tehnyt paljon töitä omien tunnelukkojeni kanssa ja siinä prosessissa olen päässyt kohtaamaan paljon omia kipeitä kohtiani.

Muistan lapsena nauttineeni paljon esiintymisestä mutta vuosien varrella varmasti monesta erinäisestä syystä johtuen, tuo into lähti laskemaan. Viimeinen niitti oli kun yläasteen oppilashallituksen puheenjohtajana jäädyin puhujapöntössä kevätjuhlassa, enkä saanut puhuttua juuri mitään lavalla. Siitä lähti kierre jossa uskottelin itselleni, että en halua esiintyä koska se ei ole vaan mun juttu. Kun olen tässä vuosien varrella tutustunut itseeni, omiin tarpeisiin ja syvimpiin toiveisiini niin olen huomannut että pelko on ohjannut toimintaani monessakin asiassa. En välttämättä ole huomannut aina tätä kaavaa vaikka näin jälkikäteen tarkasteltuna se näyttää hyvin selkeältä.

Pelko kutistaa elämäämme paljon

 

Edelliset päivät ennen esiintymistä olo oli jännittynyt mutta onneksi mulla on mitä parhaimmat tukijoukot

Alamme painaa omia unelmia ja tarpeitamme monesti pelon takia alas. Selittelemme ja uskottelemme itsellemme mitä uskomattomimpia asioita koska meitä pelottaa. Joudumme myös todella helposti kierteeseen missä ajattelemme, että mitähän tuokin ajattelee musta. Olen huomannut että tosi monen ihmisen kehitys ja kasvu tyssää siihen että päässä pyörii ajatus toisten mielipiteistä. Vaikka itse olenkin monessa suhteessa ollut oman tien kulkija niin jään vielä silloin tällöin kiinni ajatuksesta, että mitähän sekin tästä ajattelee.

Rohkeutta on elää omannäköistä elämää miettimättä mitä muut siitä ajattelee

 

Puhujakokouksessa  jännitti vielä enemmän

Tein videon omasta kokemuksestani ja siitä kuinka tähän puheen pitämiseen valmistauduin. Itselläni toimi loistavasti visualisointi ja sen tunteen vahvistaminen mitä halusin lavalla ollessani tuntea. Ankkuroin tuota tunnetta henkityksen avulla. Hengitykseen keskittyminen toimi myös ennen lavalle nousua sillä keho oli ennen esitystä taistele-pakane tilassa.

<3:lla

Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.