Epämukavuusalueella kasvaa?

Kaikki tietävät tunteen, että joku asia olisi hyvä tehdä mutta sitten epämääräiset tunteet estävät toiminnan. Muutoksen tarve olisi suuri mutta joku tökkii sisälläsi, etkä pääse kiinni edes siihen mihin haluaisit muutosta. Monelta nämä toiminnan estävät tunteet jää kokonaan piiloon ja silloin ajaudutaan menemään autopilotilla. Epämääräinen ahdistus yrittää kuitenkin kertoa muutoksen tarpeesta mutta tartuntapinta jää uupumaan, koska oman negatiivisen tunteen kohtaaminen tuntuu erittäin epämiellyttävältä.

Olen samassa veneessä vaikka olenkin mielestäni toiminnan nainen. Innostun ja lähden toteuttamaan visiotani. Asiat eivät kuitenkaan tapahdu käden käänteessä vaan joskus joutuu tehdä itsensä kanssa hieman töitä. Viimeiset pari kuukautta on itselläni mennyt työn touhussa ja olen kokenut erittäin haastaviakin tunteita matkan varrella. Kipeiden ja vaikeiden tunteiden kohtaaminen itsessä ei ole helppoa.

Mutta mennäkseen eteenpäin se on välttämätöntä!

Olen kellunut viime vuodet mieluisassa äitikuplassa mutta olen huomannut, että äitiys ei riitä tyydyttämään kaikkia tarpeitani. Kaipaan eteenpäin menoa ja tekemistä. Omalla polullani pääteemana on jo vuosia ollut henkilökohtainen kasvu ja eteenpäin meno. Olen huomannut kuinka sytyn eloon tavoitteiden asettemisesta ja eteenpäin pyrkimisestä, vaikka tiedän vallan hyvin, että maailma menee eteenpäin ilman pyrkimyksiäkin.

On hauska katsoa matkaa taaksepäin ja havannoida asioita joiden kanssa on tuskaillut. Ne tuntuvat nyt kovin erilaisilta verrattuna nykyhetkeen. Erilaiset epämukavuusalueet ovat kuitenkin olleet äärimmäisen tärkeitä kamppailuja, jotta olen yleensä tähän pisteeseen itseni kanssa päässyt. Kaikki vastoinkäymiset ja epämukavat fiilikset ovat kasvattaneet. Aina en ole kauhean hyvin ottanut kasvunpaikoistani opikseni siinä hetkessä ja yksi syy siihen on se, että olen oppinut pienestä asti tukahduttamaan ei-toivottuja tunteita. Viime vuosina olen kuitenkin yhä enemmän ymmärtänyt tunteiden merkityksen tässä elämässä. Niillä on meille aina jokin viesti kerrottavana ja niitä ei tarvitse pelätä.

Unelmoiminen ja tavoitteiden asettaminen tuo omaan elämääni paljon myös positiivisia tunteita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että epämukavilta tunteilta vältyttäisiin. Päinvastoin. Jos omien unelmien tavoitteleminen toisi vain hyviä fiiliksiä, niin uskallan väittää, että tavoite ei ole silloin sinulle kovinkaan tärkeä. Itse uskon, että kun on unelma ja sen perusteella asettaa tavoitteen, alkaa myös henkilökohtainen kasvu, jossa ihminen pääsee kohtaamaan koko tunnekirjon.

Ja se jos joku vie meitä ihmisinä eteenpäin!

Paljon puhutaan epämukavuusalueesta mutta mitä se oikeestaan edes on?

Siihen ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan se riippuu henkilöstä ja hänen historiastaan. Toiselle isolle yleisölle puhuminen on parasta ikinä mutta toiselle edes yhden ihmisen edessä esiintyminen saattaa olla todella epämukavaa. Meidän ei tarvitse tavoitella samoja asioita vaan kaikille on varmasti suotu henkilökohtaisenkasvun paikat jos vaan otamme ne vastaan. Yleensä epämukavuuden tai pelon kohtaaminen tuo elämään kuitenkin paljon myös toivottuja tunteita. 

Naiseuden Voiman missioon kuuluu voimaannuttaa naisia. Voimaantumisen kautta pääsee kuuntelemaan myös paremmin omaan sisintänsä. Pelot alkavat väistyä ja nainen uskaltaa tulla esiin omana voimakkaana itsenään, eikä suostu ottamaan enää itseensä ympäristön vaatimia asioita. Henkiökohtainen kasvu ja tunteiden vapauttaminen vaatii mielestäni myös tekoja. Voimme meditoida vuorella 7 vuotta mutta loppupeleissä juuri toiset ihmiset ja erilaiset tilanteet saavat epämiellyttävät tunteet parhaiten esiin.

Jos joku tarjoaa sinulle mahtavan mahdollisuuden, etkä ole varma osaatko tai pystytkö siihen, sano kyllä ja opettele homma myöhemmin”, Richard Branson.

<3:lla

Elina

 

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.