Enneagrammin kautta voit löytää oman rajoittavan laatikkosi ja tien ulos sieltä!

Oletko tutustunut enneagrammiin?

Enneagrammi on näkemys yhdeksästä eri persoonallisuustyypistä, joista jokainen on omaksunut erilaisen selviytymisstrategian lapsuudessaan. Kun tutustut enneagrammiin, voit saada omat pimeät puolesi näkyvämmäksi, jotta voit löytää vahvemmin tien omaan valoosi ja potentiaaliisi. 

Olen elämässäni opiskellut ja tutkinut paljon henkisyyttä ja psykologiaa, käytännön ja teorian kautta. Enneagrammi on silta psykologian ja henkisyyden välillä ja siksi se on mainio väline laajaankin itsetuntemukseen. Jokaisella tyypillä tie läsnäoloon ja sitä kautta vahvuuksien löytämiseen ja ilmentämiseen on hieman erilainen. Yhdelle tunteisiin keskittyminen on kuin heittäisi vettä hukkuvan miehen päälle. Toiselle taas hidastaminen passivoittaa ja lamaannuttaa entisestään. Toisten auttaminen voi olla lahja tai kirous riippuen siitä, toimitko omassa kehitys- vai stressisuunnassa. Näihin kaikkeen enneagrammi toimii karttanamme.

Enneagrammi

Enneagrammi näyttää laatikon, johon olemme kasvaneet. Jokaisessa laatikossa on ahtaat seinät, rajoittuneet näkemykset itsestä ja siitä, mikä on mahdollista. Katsomme maailmaa yhdeksän eri lasien läpi, ja monesti kuvittelemme, että jokainen katsoo maailmaa omalla tavallamme. Tästä syntyy monet ristiriidat.

Olennaista on tehdä näkyväksi esteet, jotka sumentavat näkymäämme puhtaan ytimemme edestä. Sillä niin kauan, kuin emme näe “laseissamme olevaa likaa”, olemme sokeita itsellemme. Vain näkemällä ja hyväksymällä itsemme ja sen, mitä olemme yrittäneet peittää – pääsemme vapauteen ja itsemme lisäksi voimme ymmärtää ja hyväksyä myös muiden tapaa olla ja toimia. 

Henkisen kasvun myötä alamme rikkoa laatikkomme seiniä vaihe vaiheelta ja näkymämme itsestämme, muista ja elämästä alkaa laajentua. Helposti kuitenkin stressitilanteessa menemme takaisin tuttuun ja turvalliseen laatikkoon. Valitsemme sen mekanismin, joka toimi joskus – mutta josta nyt on aika kasvaa ulos.

 

Enneagrammin kautta voit myös ymmärtää, että kiinnität automaattisesti huomion esimerkiksi epäkohtiin ja siihen, mikä on väärin – kun toinen ihminen kiinnittää huomion täysin eri asioihin, kuten siihen, miten kaikki voidaan pitää tyytyväisenä ja ympäristössä vallitsee rauha.

Tässä yhdeksän eri tyypin perisynnit, jotka voivat aiheuttaa hankaluuksia elämässä, kun niitä ei tunnista ja niihin liittyvät sokeat pisteetFiksaatiot ovat automaattisia toimintamalleja, oman selviytymisstrategiamme yliviljelyä. Selviytymisstrategia suojelee todellista ydinminäämme.

 

Löydätkö sinä omasi?

 

1- TYYPPI:

Perisynti: Viha, katkeruus. Sokea piste: Oikean ja väärän välissä oleva harmaa alue. Fiksaatio: Virheiden etsiminen ja epätäydellisyyden tuomitseminen

2-TYYPPI:

Perisynti: Ylpeys, tekopyhyys. Sokea piste: Omat tarpeet. Fiksaatio: Toisten manipuloiminen

3-TYYPPI:

Perisynti: Petollisuus, turhamaisuus. Sokea piste: Epäonnistuminen. Fiksaatio: Jatkuva menestyksen tavoittelu

4-TYYPPI:

Perisynti: Kateus, elitismi. Sokea piste: Tässä ja nyt olevat hyvät asiat. Fiksaatio: Vertailu ja ainutlaatuisuuden vahvistaminen.

5-TYYPPI:

Perisynti: Saituus, omahyväisyys. Sokea piste: Epäluottamus resurssien riittävyyteen. Fiksaatio: Toisten vaatimusten välttäminen

6-TYYPPI:

Perisynti: Pelko, epävarmuus. Sokea piste: Huolehtiminen. Fiksaatio: Epäily ja mahdollisten vaarojen hakeminen

7-TYYPPI:

Perisynti: Ahneus, tylsistyminen. Sokea piste: Suunnittelu. Fiksaatio: Pako todellisuudesta ja fantasiaelämän luominen

8-TYYPPI:

Perisynti: Himo, voimankäyttö. Sokea piste: Ylimielisyys. Fiksaatio: Syyn asettaminen kaikille, jonka käsittää esteeksi.

9-TYYPPI:

Perisynti: Laiskuus, kantaa ottamattomuus. Sokea piste: Itsensä unohtaminen. Fiksaatio: Mukavuudenhalu ja välinpitämätön suhtautuminen tapahtumiin.

(materiaalien lähde: Unelmapuu Oy)

Halutessasi tee myös tästä alustava enneagrammitesti, joka antaa suuntaa omasta tyypistäsi

(kerro kommentteihin, löysitkö itsesi?)

Haluatko oppia itsestäsi lisää enneagrammin kautta?

Olen perehtynyt enneagrammiin jo 10 vuoden ajan ja oman tyyppini (ja myös läheisten ihmisten tyyppien) löytämisen kautta saanut valtavasti ymmärrystä omaan itsetuntemukseen ja ihmissuhteisiin. Olen valmistunut enneagrammivalmentajaksi vuonna 2018. 

Liity enneagrammiryhmään tästä

♡♡♡

Ajalla 14-20.6 saat Omaan voimaan -enneagrammi-itsetuntemusvalmennuksen hintaan 129€ (norm. 150€) Kaupan päälle saat valitsemasi verkkokurssin!

 

♡: Heidi

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.