Elämänvaiheet osa 3/3: Tämän vain nelikymppinen tietää, mutta kukaan ei kerro

”Ah, kuinka on elämä juurevaa! Istun tukevasti ratsuni selässä, jota ohjaan varmoin ottein. Ratsastan eteenpäin vaikka mitä vastaan tulisi” . Nämä sanat kuvaavat parhaiten kokemustani nelikymppisenä olosta…kuin myöskin: oman elämän kuningattaruus. Kyllä, kolmikymppisestä periaatteen prinsessasta kuoriutuu kuningatar. Sillä ei ole mitään tekemistä mahtailevuuden ja maailman valloituksen kanssa, vaan kypsyyden ja ympäröivän maailman palvelemisen kanssa.

Siihen missä määrin koet seuraavaksi kuvailemaani oman elämän kuningattaruutta nelikymppisenä, vaikuttaa se kuinka sisäinen lapsesi ja sisäinen miehesi ja naisesi löysivät tasapainoisen pyhän kolminaisuutensa aiemmissa elämänvaiheissa. Vaikket olisi niitä tietoisesti työstänyt, on jokainen perheellinen niitä työstänyt ulkoisesti suhteessa lapsiinsa.

Kolminaisuuden löytymisen myötä tunnet elämässäsi rauhaa ja asettuneisuutta. Sinulla on tilaa suuntautua toimintaan, koska huomiosi ei suuntaudu enää sisäänpäin ja tee sinusta ’itsekästä’ ulospäin. Jos sisäinen perhe on tasapainossa, pystyt kohtaamaan seuraavan moukarointivaiheen, joka koskee pintapuolisia tottumuksellisia reaktioita, joita herää kohdatessasi ihmisiä. Tämänkertainen Elämän järjestämä moukarointioperaatio ei tunnu enää armottomalta, koska tunnet itsesi ja alat pysyä itsessäsi. Pystyt kohtaamaan maailman antaman palautteen kaikessa rauhassa ja luopumaan muitta mutkitta kaikesta siitä, mikä estää todellisia ajatuksiasi ja tunteitasi näkymästä muille, sillä tavoin kuin ne sisäisyydessäsi koet.

Siirtymävaihe tuo eteen entisen ja luo puitteet tulevalle

Se alkaa noin 38-vuotiaana ja loppuu 42-vuotiaana – siirtymävaihe. Havahdut siihen, että olet koko aiemman elämän ajan luonut perustaa elämällesi valinnoillasi ja elämäntavoillasi. On asioita jotka ovat peruuttamattomia. Tämä voi herättää katumusta eletystä elämästä. Samalla itsenäisyyden rinnalle alkaa avautua yhteisöllisyys, jolla tarkoitan elämää osana suurempaa kokonaisuutta ja sitä miten voimme palvella yhteisöjä, joiden osa olemme. Avainsanoiksi astuu vastuu ja velvollisuus. Elämä ei ole enää vapaata liitelyä, vaan juuret kasvavat jalkoihisi.

Yhtäkkiä havahdut siihen, ettet olekaan enää nuori, vaan on sinua paljon nuorempia. Lapsettomana ja harvakseltaan maailmassa vierailevana havahduin yhtäkkiä asioivani itseäni paljon nuorempien virkailijoiden kanssa, ja että minua nuoremmilla on perheitä, joiden lapset saattavat olla jo teini-iässä. En ollut enää nuori, vaikka olenkin sisäisesti ikuinen lapsi. (En tahdo käyttää sanaa `keski-ikään`saapuminen, sillä uskon että voimme vaikuttaa elämämme pituuteen merkittävästi, ja palauttaa kadottamamme elinvoimaisuuden).

Jos sinulla ei ole vielä lasta, mahdollinen lapsettomaksi jääminen voi saada aikaan sisäistä myllerrystä. Itselläni lapsen saaminen ei ole ollut tämän elämän juttu, vaan pikemminkin Luojan suoma siunattu lahja, jonka vastaanotan iloiten, jos lapsi on tullakseen. Siitä huolimatta olin käynyt läpi luopumisen surun, sillä lapsettomuus alkoi olla peruuttamatonta. Samalla aloin löytää laajemman ymmärryksen perheestä, joka sopi minulle parhaiten. Omaa lasta ei tarvitse olla. Kun elän osana kyläyhteisöä, minulla voi syntyä lähes yhtä läheinen suhde kylän lapsiin kuin omiini, jotka olisivat aina tervetulleita kotiini ja rakkaimmalle heistä antaisin perintönäni tulevan paratiisitilani. Tämä ajatus merkitsi minulle paljon, sillä ruumiini voimat ovat hyvin rajalliset.

Luotuihin puitteisiin on kätkettynä siunaus

Siirtymävaihe on ohi ja nähtävissä aiemmin elämässä kylvettyjen siementen sato. Saatu sato luo puitteet kaikelle sille mitä teet, ja se sisältää kaiken käytössä olevan voiman. Joudut toteamaan, ettei kaikki ole enää mahdollista. Voimasi ja voimavarasi ovat rajalliset. Tässä rajallisuudessa piilee myös siunaus: syntyneet puitteet tuovat elämään keskittyneisyyttä ja omistautumista omalle helmelle ja sille mikä on tärkeintä.

Myös todellinen vapaus ja itsenäisyys toteutuu vain rajojen puitteissa. Kadonnut on aiempien vuosien lennokkuus. Helmi on hioutunut sellaiseksi, että sen voi elää todeksi sen puitteissa mikä on mahdollista. Katsot hymyillen kaiken kokemuksen ja viisauden kera nuorempia, jotka luottavaisina ja intohimoisesti innostuvat siitä mikä heille on totta… Ymmärrät sen tunteen, jota sinua vanhemmat joskus tunsivat katsoessaan sinua nuorempana. Ymmärrät että sinulla on paljon annettavaa nuoremmalle sukupolvelle. Voit olla tuki ja turva, se joka auttaa löytämään unelmille ja ideoille jalat, ja joka omaa syvää kokemusasiantuntijuutta.

Ruumis alkaa käydä läpi suuria muutoksia

Pystyin aavistamaan vuosia ennen, kuinka omalla kohdalla mahdollisuuteni saada lapsi alkaa olla ohi 43-vuotiaana. Se piti paikkaansa, kuupäivät alkoivat jäädä tuolloin pois, kun kierto oli ensin ollut lyhyempi. Kuupäivät tulevat milloin tulevat jos tulevat. Kovia kuupäiväkipuja koko elämän poteneelle se on suuri helpotus, mutta pyhä levon ja vetäytymisen hetki keskellä omaa kuukiertoa on ohi ainakin fyysisesti. Ei tunnu enää niin naiselta. Kuupäivien entisiä hetkiä merkkaavat aistimuksista kuormittuminen, seksuaalissävytteiset unet ja entisiä kuupäiviä edeltävät päivät, jolloin seksuaalinen virittyneisyys on voimakkaampaa. Kuumat aallot tulevat ja kastelevat vaatteet niin, että löytää itsensä pyyhkimästä hikeä pyyhkeen kera useasti yössä. Sitten kuupäivät taas tulevat ilmoittamatta kuukausien päästä, niin että niiden poissaolo ja oireet saavat ensin hankkimaan raskaustestin ja innostumaan hetkellisesti mahdollisesta iltatähdestä…kunnes testi palauttaa jalat maahan arjen tylsällä todellisuudella. Jonain päivänä ne loppuvat kokonaan, ne voivat olla jo loppuneet…tai ehkä vuosien päästä. Jonkin ennen niin varman tilalle on tullut täydellinen epävarmuus.

Prinsessasta on kuoriutunut esiin oman elämän kuningatar

Henkisesti kaikki on juhlaa. Olet täysin itsenäistynyt itseksesi ja tunnet samalla olevasi vaikutusvaltainen osa yhteisöä. Et enää puhu, vaan toimit. You don`t talk the walk, but walk the talk. Tiedät mitä teet. Olet oman elämäsi johtaja. Siinä mitä teet ei ole kyse itsestäsi, vaan siitä mitä voit maailmalle antaa ja miten voit vastata yhteisösi tarpeisiin.

Kokemukset ovat kypsyttäneet sinua. Jos olet elänyt elämääsi tietoisesti, kokemukset ovat tehneet sinusta myös viisaan. Käytössäsi ovat hiotut kyvyt ja lahjat, joilla tuot esiin ainutkertaisella tavalla helmesi, jolla palvelet yhteisöä. Lisäksi kokemus maailmasta ja elämästä on tuonut esiin sen mikä toimii. Olet oppinut kantapään kautta mikä ei toimi. Tiedät miten osana ihmisten yhteisöä voi toimia rikkomatta laivaansa karille. Ohjakset ovat käsissäsi ja ohjaat ratsuasi varmoin ottein. Prinsessasta on kuoriutunut esiin ryhdikäs kuningatar, joka osaa elää taitavasti. Olo on juureva kuin tuulissa horjumattomalla puulla. Itsenäisyydessäsi et ole enää niin vaikutuksille altis,  vaan pysyt pystyssä itsessäsi kuin puu.

Vaikka prinsessasta on kruunattu kuningatar, tulee kuninkaallisuudesta arvovaltaista vasta, kun voi puhua siitä mitä ja miten elää. Kun sana on jo elettyä ei eletystä ole tarpeen puhua, vaan säteilet ympärillesi eletyn totuuden arvokkuutta. Muut tietävät sanomattakin mitä annettavaa sinulla on. Paljon toiminnantäyteisiä nöyrän palvelemisen päiviä on edessä, jotta kuninkaallinen saa osakseen myös ympäristönsä arvostuksen. Kuninkaallisella ei ole varaa ylpeillä saavutuksistaan.

Sillä ei ole enää niin väliä, mitä muut mahtavat ajatella sinusta, mutta sillä on väliä mitä ajattelet muista. Olet huolettomampi, ei haittaa vaikka teet niitä mitä ihmiset kutsuvat virheiksi. Et ota itseäsi enää vakavasti, vaan rennosti. Mikään ei ole maailmanloppu. Tuntuu hyvältä olla ihminen.

Rakkaudella, Anna-Kristiina

Astu paluumatkalle paratiisiin kanssani tilaamalla uutiskirjeeni. Luvassa tuntuvia tarjouksia tulevista valmennuksistani, inspiraatiota, vastauksia kysymyksiin jne.

Olen myös instagramissa: Uusi ihminen

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.