Elämänvaiheet osa 1/3: Nuoren aikuisen seikkailu itsen syvyyksiin

Elämän spiraali

Aloin havaita elämässäni toisiaan seuraavia, keskenään samankaltaisia 10 vuoden syklejä, joista jokainen rakentaa perustaa seuraaville sykleille. Jokaisen syklin alussa ja lopussa on murrosvaihe, joka päättää lopuillaan olevan ja valmistelee alkavaan sykliin. Syntyessä astumme oman elämämme spiraalin alkuun. Spiraali laajentuu aina kun astumme uuteen vaiheeseen, kunnes kuollessa sulaudumme osaksi suurempaa.

Jos havaitset elämäsi täsmäävän näiden vaiheiden kanssa, siitä voi olla sinulle tukea suunnistaessasi läpi elämäsi kokemusten ja voit saada vihjettä missä menet ja mitä on tuloillaan.

Yleistyksiä ei voi kuitenkaan tehdä. Moni asia vaikuttaa: se kuinka hereillä olemme ihmiskokemuksessa ja kuinka voimakkaita kokemuksia olemme valinneet ennen syntymäämme käyvämme läpi. Voimme katsoa elämäämme ihmisen, sielun tai ykseyden ymmärryksestä käsin. Voimme elää elämää kuin uinuen tai kantapäätä kokemusten kiviin iskien ja vaikeroiden, jolloin emme saa elämänvaiheista irti täyttä kukoistusta. Voimme myös jäädä elämässämme luokalle, jolloin eteen tulevat asiat siirtyvät seuraavaan vaiheeseen. Osa taas on jo sielultaan hereillä lapsena tiedostaen tarkoituksensa ja tehtävänsä.

Tällä kertaa kerron kaksikymppisen elämästä ja seuraavilla kerroilla elämästä kolme- ja neljäkymppisen naisen ruumismielessä.

Kuka minä olen ja mitä olen täällä tekemässä?

Siirtymä teinistä nuoreksi aikuiseksi

18-22 -vuotiaana käymme läpi siirtymän teiniydestä nuoreen aikuisuuteen. Siirtymän myötä luonteemme tulee esiin kaikessa hiomattomuudessaan heikkouksineen ja vahvuuksineen. Pimeät puolemme paljastuvat, mikä saattaa aiheuttaa kitkaa suhteessa muihin ja saa aikaan egon pimeän yön tai öitä.

Olet löytänyt kiinnostuksenkohteesi, joihin tahdot perehtyä syvemmin, ja kykysi joita tahdot hioa. Itse en tiennyt muuta kuin että tahdon vain kirjoittaa. Sepä se hämmentävää olikin: kirjoittamisen kyky ilman todellista sanottavaa. Aineksena vähäiset kokemukset, havainnot ja aistimukset. Kirjoittamiseni päätyikin enemmän itse kirjoittamisen taidon hiomiseksi. Tarkoituksena nimenomaan on, että hiomme taitojamme kaksikymppisenä.

Keitä me olemme?

Etsimme kokemuksia ja sitä keitä olemme ulkopuoleltamme ja sisimmästämme tietoisesti tai alitajuisesti. Etsinnän myötä alkaa avautua luovuuden virta. Tämä on luovaa aikaa taiteellisesti tai jollain muulla tavoin ja avautuvan sielukkuuden jakamista, jos olemme avautuneet sielullemme. Etsiessä itseämme syvemmältä alamme tehdä havaintoja elämästä ja sielusta. Alamme saada ainesta sisimmästä tai ulkopuoleltamme, jonka esiintuomiseen voimme käyttää lahjojamme.

Harva elättää itsensä sielunsa jutulla tässä ikävaiheessa. Jotta seuraavia elämänvaiheita varten olisi perusta kunnossa, parasta olisi jos voi käyttää taitojaan jonkun muun palveluksessa ja pitää luovat juttunsa harrastuksena, kunnes/jos kokemus osoittaa onnistumisen ja elämänsä ansaitsemisen lahjoilla ja luomustensa sisällöllä mahdolliseksi. Mitä ainutkertaisempaa ja valtavirrasta poikkeavaa ja ’aikaansa edellä’ kulkevaa olemme tuomassa maailmaan, sitä enemmän saatamme kokea elämässämme viivästyksiä. Joka tapauksessa tulet tarvitsemaan lahjojasi, joten hio niitä, ja tutki sielusi sopukoita, millainen ainutkertaisuus sieltä paljastuu.

Elämän runsaat lahjat

28-vuotiaana elämä antaa lahjoja, jotka auttavat siirtymään seuraavaan elämänvaiheeseen ja luovat tulevalle pohjaa. Vastaanotamme jotain, mitä olemme kovasti toivoneet. Se voi olla lapsi, kumppani, avioituminen, opiskelupaikka, työpaikka, koti, mitä vain mikä vie eteenpäin. Sen jälkeen tapahtuu luopumista, jotta uusi vaihe voi alkaa. Tämä aloittaa siirtymävaiheen seuraavaan elämänvaiheeseen. Siirtymävaiheen mukanaan tuomat lahjat voivat aiheuttaa sisäistä ristiriitaisuutta. Emme tiedä enää mikä kuuluu elämäämme. Avautuva uusi elämänvaihe muistuttaa itsestään. Itse hakeuduin opiskelemaan selvän johdatuksen myötä. Elämä antoi sen mikä parhaiten vastasi sitä mitä sieluna olen, mutta sisällöllisesti opiskelu tuntui turhalta. Omalla kohdallani ristiriita koski suhdettani maailmaan. Tein valintaa kompromissien ja sielusta elämisen välillä. Itselläni ristiriita päätyi 32-vuotiaana opintojen keskeyttämiseen ja samanaikaiseen uuden minuuden täyteen paljastumiseen.

Nelikymppisen sanat nuorelle aikuiselle

Jälkeenpäin katsottuna on hyvä olla ammatti, jossa voimme käyttää kykyjämme ja jota voimme tehdä, vaikkemme voisi tuoda sitä kautta sisintämme esiin. Niin elämämme perusta pysyy kunnossa. Itselleni kirkastui vasta 45-vuotiaana syy miksi minut johdatettiin opiskelemaan. En sano, että opinnot välttämättä olisivat edellytys tarkoituksensa toteuttamiselle. Silti kolmikymppisenä kun en onnistunut siinä mitä loin, elämä olisi ollut hieman itseni näköisempää ja mahdollisuudet suuremmat tutkinto kainalossa. Lisäksi tutkinto tuo taloudellista itsenäisyyttä.

Sinusta saattaa tuntua, että kaikki on elämässä mahdollista. Maailma avautuu eteesi kiehtovana mutta samalla tuntemattomana. Elät kuin kuolematon. Vaikka elämäntavat eivät näy vielä terveydessäsi, rakennat niillä joka hetki tulevaa ja kylvämäsi siementen sato on vastaanotettavissa nelikymppisenä. Pidä hurjan hyvää huolta terveydestäsi. Jos joitakin oireita ilmenee, tartu niihin kun ne ovat vielä pieniä. Pelkän oireen hoitamisen lisäksi selvitä syy ja hoida syy pois.

Pelkojen vuoksi on turhaa rajoittaa itseään. Ilmaise pelkosi, niin elämä muuttuu kummalla tavalla helpommaksi. Kun avaudut, et ole yksin. Et ole myöskään ainut vialliseksi itsensä tunteva, vaikka muut ympärilläsi vaikuttaisivat kuinka itsevarmoilta, taitavilta ja eheiltä. He saattavat pitää pelkonsa piilossa esittämällä päällepäin muuta kuin mitä sisimmässään tuntevat. Ole avoin mahdollisuuksille tutustua ihmisiin kiinnostustesi äärellä siellä missä sydämesi iloitsee olla. Tämä on elämäsi parasta aikaa solmia pitkäikäisiä suhteita.

<3 Anna-Kristiina Vuorjoki

Tilaa uutiskirjeeni ja saat mm. tuntuvia tarjouksia verkkokursseistani, kirjoista, valmennuksista ym., inspiroivia kirjeitä, joissa vastaan myös lukijoiden esittämiin kysymyksiin.  Klikkaa tästä: Uutiskirje

Tulossa on Rakkauden paratiisipolku-verkkokurssi, jonka uutiskirjeeni tilaajat saavat muita edullisemmin.

Olen myös instagramissa: https://www.instagram.com/uusiihminen/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.