Elämän edessä

Elämässäni olen käynyt todella paljon kaikenlaista läpi, oppien sitä ettei elämä ole minun hallittavissani.

Elämässämme kulkee vahvasti mukana erilaiset vastavoimat sekä elämä – kuolema – elämä kiertokulku. Elämään kuuluu varjot sekä valot. Elämään kuuluu vahvana osana kuolema, ilman kuolemaa ei ole elämää. Emme osaisi arvostaa suuria ilon hetkiä, jos emme olisi sukeltaneet syvälle suruun.

Koen, että kaikessa elämässä on myös ne kauniit puolet, ihan niissä pimeimmissäkin hetkissä. En joskus osannut nähdä tätä tällä tavalla, koska pelkäsin ja väistelin omaa pimeyttäni, väistelin kuoleman pelkoani, väistelin oikeastaan itse ELÄMÄÄ. Elämässä on ollut helpompaa olla onneton kuin onnellinen, sehän on se tuttu ja turvallinen tila. Pelätä itse elämää, pelätä alitajuisesti koko ajan sitä että jotain pahaa tapahtuu. Valmistua jo pahimpaan, kun sitä on menettänyt niin paljon. Joskus ajatellen, että elämän tarkoitus on vaan saavuttaa se joku valaistuminen, sellainen tila jossa olisi jatkuva syvä rauha ja hyvä olla. Mutta elämä opettikin toisin. Syvä rauha tulee minulle siitä, että näen kaikessa ne kauniit puoletkin.

Kaikessa kärsimyksessäni on ollut ne lahjansa ja kauniit valoisat kipinät ja säteet. Kaikissa niissäkin hetkissä jossa olen luullut kuolevani, on elämä näyttänyt, että mitä elämä haluaakaan minun eteeni tuoda, minä selviän ehjänä, vahingoittumattomana. Pystyn kohtaamaan niin syviä pimeitä asioita niin sisäisesti kuin ulkoisesti, huomaten että minä kuljen niiden läpi täysin turvassa ja suojattuna ja myöskin suuresti Universumin rakastamana ja kannattelemana.

Elämä on vienyt minut haavoittuvuuden äärelle. Se on paljastanut minulle omaa aitoa sisintäni, sitä kuka pohjimmiltani olen. Se on menetyksen kautta siunannut minua niin suurella määrällä läheisyydellä, rakkaudella, onnella, ilolla, kiitollisuudella että vieläkin hämmästelen tätä hetkeä, tätä elämää, tätä Universumia miten elämä onkaan voinut muuttua.

Tuntuu hyvältä vihdoin sanoa itsellensä, katsoa itseä silmiin ja sanoa että olenpa minä ylpeä sinusta. Olet tehnyt kovaa duunia 30 vuotta, ja nyt vihdoin tämä raskas vaihe on jäänyt taakse. Nyt on lopullinen päätös tälle elämälle, johon kuuluu kipu ja kärsimys. Kaikki se pimeyteen ja mutaan sukeltaminen on siis kannattanut, kaikki kärsivällisyys, kaikki odottaminen, kaikki suru, kaikki menetykset on ollut kaiken sen arvoista, että olen saapunut tähän hetkeen missä olen nyt. Jossa saan jakaa elämääni upean miehen kanssa, jonka kanssa jaamme syvän harmonian, ymmärryksen, rakkauden ja ilon.

Elämäni on muuttunut ihmeelliseksi. Koen elämän olevan täynnä magiaa. Se, että koen olevani onnellinen nyt, ja saavani ekaa kertaa elämässäni olevani todella tasapainoisessa ja terveessä, kauniissa parisuhteessa ei poissulje ettenkö edelleen kokisi vaikeita tunteita. Elämään kuuluu aina kaikki tunteet, erilaiset syklit, erilaiset vaiheet.

Minulla on suuri kunnioitus tällä hetkellä omaa varjoani kohtaan sekä valoani kohtaan. Me tarvitsemme molempia. Meillä on sisimmässä valtavat luomisvoimat käytössä, kun suostumme ottamaan ne käyttöön ja kohtaamaan itsessämme kaikki puolet.

Se, että meillä on käytössä tuli, tulen voima, tulen energia. Saamme sytyttää tulella kynttilöitä, takkaa jne. ja se lämmittää meitä. Samallalaila meidän sisimmässämme on tuli, joka on hyvä ottaa käyttöön. Uskaltaa antaa sisäisen tulen, intohimon ja luovuuden ja seksuaalienergian syttyä liekkeihin. Antaa itselle luvan luoda tänne elämään jotain uutta. Synnyttää jotain uutta ja ihan omanlaista. Nyt on todellakin aika meidän kaikkien päästää irti rajoituksista, joilla tukahdutamme sisäistä tulta ja voimaamme. Me jokainen olemme voimakkaampi, vahvempi, viisaampi ku annamme itsellemme krediittiä. Joten katsokaa jokainen itseänne peiliin, ja tuntekaa oikeasti se syvä ylpeys itseänne kohtaan.

Elämä on haastanut jokaista enemmän ja vähemmän, ja silti sinä joka luet tätä, olet siinä. Olet elossa. Olet kokenut paljon. Olet kaatunut, olet hajonnut, mutta olet noussut takaisin jaloillesi ja jatkanut matkaa. Olet kokenut syviä pelkoja ja olet kokenut rakkautta. Olet saanut osaksesi paljon ja olet menettänyt paljon, mutta silti olet juuri nyt siinä missä sun kuuluu nyt olla.

Elämä ihmisenä ei ole helppoa, olemme jokainen kovia sissejä, jotka olemme tänne valinnut tulla elämään tätä elämää. Usein se mitä eniten pelkäämme on elämä, ei kuolema. Se rajaton voima, joka meissä asuu. Esim. meidän seksuaalisuudessa on niin valtavan voima. Naisilla kohdussa on valtava voima synnyttää lapsia, ja synnyttää uutta. Naiset kantaa todella paljon, suuria taakkoja kohdussa. Joten minä naisena arvostan teitä jokaista naista, te ootte tehnyt kovan duunin purkaaksenne esiäitienne ja äitienne kuormia ja taakkoja, eheyttääksenne äitihaavaa ja voidaksenne hyvin. Jottta elämän edessä, olette pystyneet antautumaan elämälle, antautuman rakkaudella, antautumaan parisuhteelle. Jotta olette voineet tämän eheytymisen kautta luomaan ihan omanlainen naiseutenne, kukoistamaan omanlaisina yksilöinä. Upeina ja kauniina yksilöinä. Suuret pointsit jokaiselle!

Ja tottakai miehille myöskin. Miehet antavat meille suurta tukea. Miten useat nykyajan miehet seisovat myöskin omassa voimassaan itseä ja muita arvostaen.

Olen kantanut elämässäni niin valtavat määrät taakkoja harteillani, niin on ollut ihana kokea tässä kesän aikana, kuinka taakka, kuinka kipu, kuinka suru ja pelko yksi kerrallaan helpottaa ja vapautuu. Kuinka niin suuret määrät taakkoja on lähtenyt solutasolta saakka vapaaksi, ja tilalle tullut uudenlaista iloa, uudenlaista vapautta, uudenlaista elämänriemua. Ja samaan aikaan sen hyväksymistä, että sitä on täällä keskeneräinen inhimillinen ihminen, joka on juuri se suurin lahja joka voi olla.

Kiitos elämälle. Kiitos jokaiselle joka on lukenut blogiani. Kiitos jokaiselle, jota olen saanut koskettaa kirjoituksillani ja kokemuksillani ja jotka ovat minua koskettaneet omilla. Kiitos kuolemalle, kiitos rakkaudelle, kiitos rakkailleni, kiitos suurille opettajilleni: vanhemmilleni.

Kiitos, että olen saanut kokea sen kaiken, ja nyt tuntuu hyvältä sanoa sille jäähyväiset, ottaa opit matkaan ja antaa elämän näyttää uusia mahdollisuuksia.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.