Doula ja Spinning Babies- kurssit antoivat sen mitä hain

 

Kouluttautuminen jatkuu. Treeniaiheisista jutuista siirryttiin viime ja tänä viikonloppuna vauva- ja synnytysaiheiden pariin. Nämä kaksi on hieman erilaisia maailmoja mutta uskon että nämä tulevat omassa toimenkuvassani vielä täydentämään hyvin toisiaan. Uskomatonta miten paljon arvokasta tietoa synnytysteemaakin kuuluu. Opin myös koko ajan lisää raskaana olevien harjoittelusta sekä synnytyksestä palautumisesta. Lisätieto ja uusien juttujen oppiminen on erittäin arvoskasta ja mitä enemmän syventyy johonkin aihealueeseen sitä enemmän tajuaa sen, miten vähän sitä oikeastaan tietääkään. Sen ei pidä kuitenkaan estää toimimista, sillä aina löytyy jostain joku joka osaa ja tietää enemmän kuin sinä tai minä. Loppupeleissä teot on kuitenkin niitä jotka ratkaisee.Doulakka on Suomen ainoa taho tällä hetkellä, joka järjestää sertifioituja doulakursseja.  Kurssi onkin todella laaja, siihen kuuluu 250h oppituntia, joista osan teemme tehtävien muodossa kotona. Lisäksi ennen kuin sertifikaatin on mahdollista saada, täytyy olla vähintään viisi synnytystä alla. Kurssin ja synnytykset voi suorittaa omaan tahtiin. Lähiopetuspäivinä teemme paljon käytännön harjoitteita, mikä sopii mulle erityisen hyvin sillä opin paremmin tekemällä kuin pänttäämällä.

Itse ajattelin että saisin sertifikaatin ensi syksyyn mennessä tehtyä. Mitä sertifikaatti sitten muuttaa? Itse paperinpalahan ei käytännössä muuta mitään, mutta opittujen asioiden takia uskon, että pystyn auttamaan perheitä synnytyksissä vielä kokonaisvaltaisemmin. Lisäksi jos joskus haluaisin tehdä yrittäjädoulana töitä, olisi se huomattavasti uskottavampaa kun on kouluttautunut kunnolla. Yrittäjädoulan tehtävä ei kuitenkaan ole itselleni vielä ajankohtaista mutta en sulje sitä mahdollisuutta pois, että tulevaisuudessa tekisin esimerkiksi osan vuotta doulana töitä. Tampereen seudulla voin lämpimästi suositella Eeva Koskisen synnytyspalveluja jos haluaa ammattitaitoisen doulan mukaan synnytykseen tai synnytykseen valmistautumiseen.

Picture

Kurssi järjästettiin Helsingin Lauttasaaressa Lempitilassa, joka sopi täydellisesti pitopaikaksi tälle naisryhmälle.
Picture

Picture

Meitä oli paikalla 9 innokasta naista, jotka halusivat palavasti saada lisätietoa tästä mahtavasta aihealueesta. Toisessa kuvassa opettelemme käyttämään guasha- tekniikkaa sekä opettelemme löytämään sopivat akupisteet naisen lantiosta. Molempien tekniikoiden avulla on mahdollista lievittää ja viedä kipua huomattavasti pois synnytyksen aikana sekä tietysti rentouttaa äitiä.
Picture

Ihanat ja asiantuntevat kouluttajamme, Doulakan Veera Gindonis ja kätilö/doula/akuhoitaja Anu Lampinen.Seuraavana viikonloppuna jatkettiin Spinnig Babies- sujuvampaa synnytystä aiheella. Kurssipäivä oli todella antoisa ja opin valtavasti hyödyllisiä juttuja, joita olisin tarvinnut mm. edellisissä synnytyksissä ollessani doulana. Spinning Babies on menetelmä, jonka tavoitteena on helpottaa vauvan asettumista kohdussa optimaaliseen tarjontaan.

Spinning Babies -tekniikat ovat hellävaraisia, turvallisia ja kenen tahansa opeteltavissa. Monia liikkeitä voi tehdä yksin kotona tai doulan tai kumppanin kanssa. Kaikki odottajat hyötyvät tasapainottavista ja rentouttavista tekniikoista raskausaikana.”

Kurssi järjestettiin Tampereen Napapiirillä ja sen piti doula Eeva Itkonen, joka oli käynyt hakemassa Spinning Babies– oppeja Amsterdamissa saakka. Oli tosi mukavaa kun doulien lisäksi paikalla oli myös monta kätilöä! Opimme päivän aikana paljon asennoista, joilla voi vaikuttaa vauvan ja sikiön oikeanlaiseen tarjontaa raskaana ollessa sekä myös synnytyksen aikana. Synnytyksen ollessa erittäin pitkä ja kivulias,  on todella monesti kyse siitä, että vauva on väärässä tarjonnassa tulossa synnytyskanavassa. Vauva voi esimerkiksi olla jumissa häpyluun päällä, jolloin se ei pääse kääntymään optimaaliseen asentoon ja tästä voi seurata todella kivuliaita supistuksia sekä pitkittynyt avautumis- sekä ponnistusvaihe. Onneksi meillä on kuitenkin mahdollisuus saada vauva optimaaliseen tarjontaan mm. näiden tasapainoittavien harjoitusten sekä tekniikoiden avulla.

Teen erilaisista “spinnaus” tekniikoista vielä oman postauksen, sillä uskon että näistä harjoitteista on todella monelle naiselle hyötyä, niin raskaana ollessa kuin synnytyksessä!

Picture

Ja taas naiset käytäntöä harjoittelemassa. Rebozo huivi on erinomainen työkalu auttaessa äitiä synnytyksessä.
Spinning Babies- kouluttaja ja doula Eeva Itkonen kertoo mitä kurssilla tehdään ja sivuutaanpahan me hieman myös doula aihetta. <3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.