De-armouring hoidossa

Viikkoni alkoi mielenkiintoisissa, jopa jännittävissä merkeissä. Minulla oli heti maanantaiaamusta aika de-armouring – hoitoon. Bongasin kyseisen hoitomuodon facebook-tuttujeni profiileista, Nannan suositusta blogitekstistä sekä tv:ssä näytetyssä EVS-ohjelmasta, jossa hoitoa demottiin suorassa lähetyksessä. De-armouring tai ns. vaginahieronta on sen jälkeen noussut kansantietoisuuteen pienistä piireistä.Heti hoidosta kuultuani tiesin, että olen menossa tuohon hoitoon. Olen ollut jo vuosia avoin kaikennäköisille asioille, joilla voi hoitaa, vapauttaa ja avata itseään eri näkökulmista. Seksuaalisuuden alueella sitä vapauttamista tarvitsee tässä ajassa moni, erityisesti naiset.  Hoidon tekijät, Risto ja Saana olivat minulle tuttuja jo Maria Hintikka-showsta tutusta seksikoulusta, jota olemme katsoneet mieheni kanssa (suosittelen!).

Nannan blogauksessa kerrotaan aika kattavasti sitä, mitä de-armouring hoito on ja kenelle se sopii. Tiivistetysti sillä pyritään vapauttamaan fyysisiä lukkeutumia ja tukoksia painelemalla vaginaa sisältäpäin ja haluttaessa myös käsittelemällä lantiota ja muuta kehoa ulkoapäin. Kun hoidetaan fyysistä kehoa, voi se vaikuttaa myös mieleen. Uskon vakaasti, että kehomme varastoi erilaisia traumoja sisäänsä, olivat ne sitten pieniä tai isoja, tässä elämässä tai edellisissä elämissä tulleita, omiamme tai sukupolvilta perittyjä. Traumoja tai tunnelukkoja voi sitten pyrkiä purkamaan niin fyysisellä käsittelyllä tai esimerkiksi valmennus- tai terapiatyyppisesti, jota mm. mieheni Heikki tekee erinomaisilla tuloksilla. Toisilla toimii toinen ja toisella toinen, osalla varmasti molempien yhdistelmä. Idea molemmissa tavoissa on saada keho-mieli rennoksi ja täten erilaiset jännitystilat alkavat purkautua ja vapaudumme olemaan enemmän omia itsejämme ja elämään täydemmin, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Erityisesti naisilla on monesti lantionalueella jumeja, jotka heijastavat myös sukupuolielinten ja seksuaalisuuden alueita sisällämme (chakroista puhuttaessa ykkös ja kakkoschakrojen alueella). Näihin alueihin voi olla tukahdutettuna paljon työstämätöntä pelkoa ja häpeää, vaikka lapsuudenkokemuksista asti. Paljon lukkoja voi liittyä myös seksuaalisuuteen liittyviin epämukaviin kokemuksiin tai vaikka huonoihin synnytyskokemuksiin. Myös kuukautisiin liittyvät ongelmat voivat johtua osin henkisestä puolesta. Kun alemmissa chakroissa on epätasapainoa, voi olla vaikea tuntea oloonsa maadoittuneeksi.

Itse olen säästynyt seksuaalisuuteen liittyviltä traumoilta tai kivuilta, mutta ensimmäinen synnytys, josta mainitsin mm. tässä oli traumaattinen, joskin olen käsitellyt sitä mielestäni melko paljon. Minulla ei ole ollut ongelmia esimerkiksi kuukautisten kanssa, ne ovat olleet aina kivuttomat ja kiertoni on ollut aina säännöllinen. Olen viime vuosina harjoitellut hyväksyntää ja lempeyttä omaa itseäni ja kehoani kohtaan, vaikka en sitä varsinaisesti koskaan ole piiskannut, mutta kuitenkin ollut aiemmin jokseenkin kaukana kehon luonnollisten viestien kuuntelemisesta.

Nautin käydä erilaisissa hoidoissa ja fyysisessä käsittelyssä, ehkä siksi, kun saan puhua tarpeeksi kotona omalle miesterapeutilleni :). Hoitajat sanoivatkin minun olevan todella rento hoidettaessa, mikä on hyvä asia, keho on tällöin vastaanottavainen hoidolle ja hoito menee perille. Saana kysyi hoitoa tilatessani, haluanko että he molemmat hoitavat minua vai vaan yksi. Valitsin molemmat, koska Risto on mm. lantionpohjan hoitoon erikoistunut fysioterapeutti ja halusin myös hänen osaamistaan myös siksi, että olin läpikäynyt sektion puoli vuotta sitten.

Heti ensialkuun totean, että hoidossa ei ole mitään eroottista. Monelle se on kivuliasta kuin olisi tehokkaassa, fyysisessä, hyvin kokonaisvaltaisessa hieronnassa. Hoidon kulku meni niin, että Risto käsitteli minua ensin pitkän aikaa (ulkoapäin kehosta) ja löysikin paljon kipeitä kohtia. Heti aluksi hän käsitteli lantion alueelta muutamia pisteitä, jotka kuulemma varastoivat erityisesti erilaisia traumoja. Nämä kohdat ovat kuulemma poikkeuksetta kaikilla kipeitä, niin minullakin, mutta kestin hyvin kipua. Tuntui, että hoitaja tiesi, mitä hän teki ja käsittely oli varman oloista ja tuntui, että nämä pisteet ja kohdat todellakin tarvitsivat avaamista. Risto kävi läpi koko kehoni tehokkaasti ja tuntui, että hän löysi juuri oikeat jumikohdat. Samalla Saana käsitteli jalkapohjiani ja tämä yhteishoito tuntui siis todella, kuin olisi varsinaisessa tehohoidossa.Kun varsinainen de-armouring -osuus alkoi Risto hoiti enemmän käsiäni ja pään aluetta. Hoito tuntui edelleen todella luontevalta. Minulla oli pyyhe päällä peittona ja Saana alkoi käydä hellävaraisesti vaginan sisältä läpi erilaisia kohtia ja pisteitä ja totesi, että jumeja tuntuisi olevan aika vähän, kaikki tuntui normaalilta. En myöskään kokenut, että se olisi ollut juurikaan kivuliasta, johon olin alunperin varautunut. Tämä vaginahieronta oli ajoittain jopa rentouttavaa suhteessa siihen, mitä Risto teki “yläkerrassa”. Hän oli tässä kohtaa siirtynyt käsittelemään kallonpohjalihaksia sekä purentalihaksini, joiden tiesin varsin hyvin olevani jumissa. Riston sanoin ne olivat krampissa ja siltä todella tuntuikin.

Molempien hoitajien sanoin, vasen puoleni kehoa oli enemmän jumissa kuin oikea. Vasenta puolta sanotaan enemmän Yin-puoleksi, naiseuden puoleksi, joka on monilla naisilla jumissa tässä maskuliinisessa, suorittavassa ajassa. Kun naisen feminiini- ja maskuliinienergiat tasoittuvat, nämä jännityksessä pidetyt lukot alkavat vapautua ja kivut tulevat näkyviksi. Oireet ja kivut eivät hetkessä katoa, niistä pääseminen on osa henkistä kasvua, näin ainakin itse uskon.

Omat kipupisteet ovat tällä hetkellä siis enemmän ylä- kuin alapäässä, jos näin voi sanoa:). Vaikka sanotaan, että leuan alue ja lantio ovat tiiviissä yhteydessä toisiinsa, en itse huomannut ainakaan vaginan sisältäpäin selkeämpiä kipukohtia. Haasteeni ovat purentalihaksissa ja leuan alueella, olen jo vuosia tiedostanut, että jännitän leukaani ellen tietoisesti rentouta sitä. Niska-hartiaseutu on myös enemmän tai vähemmän jumissa, osasyynä varmasti tämä vauva-aika. Isompia oireita ei onneksi ole vielä, mutta niitä voisi olla jos en hoitaisi itseäni ja ehkä eläisi tällä tavalla.

De-armouring voi Nannan sanoin olla ensimmäinen askel vapautuneempaan elämään ja seksuaalisuuteen niille, jotka näitä asioita eivät ole juurikaan käsitelleet. Pikavoittoja on varmasti tässäkin turha hakea ja uskon, että jumit palaavat takaisin kehoon, mikäli ihminen elää muuten “miten sattuu”. Tämä on takuulla uuden ajan hoito, jolle aika tuntuu olevan nyt valmis. Hoito on hyvin kokonaisvaltaista (ainakin Riston ja Saanan käsittelyssä) ja hoidon jälkeen tosiaan oli sellainen, hyvin hoidettu olo. Suosittelen kokeilmaan!

Olen menossa ehdottomasti Riston käsittelyyn uudelleen hoitamaan pään alueeni jumituksia. Kokonaisuudessaan hoito oli todella hyvä ja oli tärkeää, että he olivat siinä molemmat. Saana hoiti selvästi pehmeämmin ja Risto taas jämäkämmin. Hoidon jälkeen olin väsynyt koko päivän ja oli jopa pakko nukkua päikkärit. Seuraavana aamuna, vaikka olin nukkunut yön huonosti, oli sellainen olo, että halusin tanssia!

​Tässä kuva, jonka löysin De-armouring -kuvahaulla. Tässä yhteydessä se symboloi mielestäni sitä, kun nainen vapautuu monella tasolla. Se ei siis kuvaa hoitotilannetta :). 

Yhteys Ristoon ja Saanaan: kehoterapia(a)gmail.com
(Toimipiste Tampereella)
Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.