CEO and Founder Marketing Vacuum Cleaner HR Production Developer and Creative Analytics Assistant Partner in company ” Which Damn Yoga Pants go with my Herbal Tea Today”

 

Varoitus; tämä postaus saattaa sisältää tuhmaa kielenkäyttöä ja sarkasmia.  Mitä tapahtuu jos ihmisellä on liikaa aikaa? Sen sijaa, että joogimaisesti miettisin miten poistan maailman nälänhädän tai edes….joogaisin…., olen tänään pohtinut muuttunutta maailmaa titteleiden osalta. Koska olen Moderni & Valveutunut Työnhakija, olen tietenkin LinkedInissä ja sen sadassa muussa yhteisössä. Muutaman ensimmäisen viikon ajan odottelin headhuntereiden soittavan hetkenä minä hyvänsä, mutta ilmeisesti tämmöinen 50-, pikkuisen hörhöilyyn suuntautuva toimistotantta ei herätä mielenkiintoa.


Puhelinmyyjästä paskan tärkeyteen

Kun aloitin pitkän urani maahantuontiyrityksessä oli nimikkeeni monta vuotta veroilmoituksessa puhelinmyyjä. Se oli oikein kiva, koska olin päivät pitkät puhelimessa. Silloin myös siivoojan nimike oli siivooja, sihteeri oli sihteeri ja varastomies oli varastomies. Jossain vaiheessa työkaverini kanssa päätimme, että halusimmekin olla myyntisihteereitä! Jo alkoi siis ego nostaa päätään ;)Onneksi tässä vaiheessa emme eläneet vielä niin kansainvälisessä maailmassa, että oli pakko olla titteli minkä Michael Minnesotassakin ymmärtäisi. Ymmärrän oikein hyvin tietyissä hommissa ja yhtiöissä, että se enkun kielinen title on automaatio. Samoin arvostan sitä, että ihmiset opiskelevat ja tehtyään (toivottavasti) duuninsa hyvin ylenevät korkeampiin tehtäviin, don’t get me wrong.

Joogisessa mielessä pientä närästystä saattaa herättää, jos titteli onkin enemmän oman egon pönkitystä, jota rehellisesti suomeksi paskan tärkeydeksi kutsutaan. Aikaisemmassa postauksessani kirjoitin 8-askelisesta tiestä ja yamoista, suhteesta siitä miten elämme ulkomaailman kanssa. Yksi yamoista on satya eli totuudellisuus.  Satya ei tarkoita pelkästään sitä, että emme saisi valehdella muille päin näköä, mutta myös sitä, että on aito itsensä ja rehellinen myös itselleen.

 


Jamppa 19 vee

Otetaan nyt esimerkiksi Jamppa, peruskoulupohjalta kaverinsa puhelimyyntifirmaan lähtenyt nuori kaveri. Koska  pojat on poikia, kuulosti tosi hienolta kun Jampan esimies (ja paras frendi) päätti heti ensimmäisenä päivänä painattaa Jampan käyntikorttiin Marketing Manager. Esimies oli tietysti Managing Director. Ei siinä mitään, pojat myi kahteen pekkaan lehtiä ja vitamiineja ja viikonloppuisin iskivät tyttöjä titteleillään paikallisessa pubissa. Hyvin se toimikin, koska kolmanneksi firmaan palkattiin pian Jampan uusi tyttöystävä, josta tuli HR Manager. Ihan oikein, olihan niissä pojissa pitelemistä.Toisaalta, onko yllä oleva kesäinen poseerauskuva yhtään sen enempää satyan mukainen? Ette kai te nyt todella luule, että oikeasti joogaan järvessä tai kivikossa 😉 Mutta titteleillä en ole leveillyt ennen tätä päivää. Mietin kovasti mikä kuvaisi tämän  hetkistä tilaani tai oletetun firmani nimeä ja tulos näkyy otsikossa. Jospa muuttaisin tuon LinkedIn-profiiliini? Kuulostaa paljon hienommalta kuin suomeksi, kukaan ei tajua yhtään mitä muka teen, mutta taatusti saan kysyjän hiljaiseksi jos kekkereissä udellaan (tietenkin, jotta voi esitellä oman statuksensa) ammattiani.


The closure

Mikä tämän vuodatuksen ajatus sitten oli? Jos ammattisi on kassamyyjä, ole ylpeä kassamyyjä! Jos olet lastenhoitaja tai kotiäiti , niin mahtavaa! Ajattele jos oma palleroisesi joutuisi tankkaamaan ensimmäisinä sanoinaan child care division supervisor. Kyllä lyhyt ja ytimekäs äiti on parempi.Ollaan ihmisiä ja inhimillisiä itsellemme ja toisillemme, oot just okay paljaana itsenäs 🙂

Rentouttavaa viikonloppua <3

Lisää kirjoittajalta Jokaisen naisen joogaa/Saila Rajala

Uudet tuulet puhaltaa

  Aloitin ryhmäliikunnan ohjaamisen 25 vuotta sitten. Jostain syystä päässäni on kaikki...
Lue lisää

5 Kommenttia

  • Haha! Loistava kirjoitus. Joo ihan äiti vaan on parempi kuin toi child care division supervisor 😀 Loistavaa huumoria ja todellakin, olet esimerkillinen oma itsesi meille kaikille <3 Aitous on suurin tavaramerkki lopulta!

  • Ai vitsi, tämä oli hauska teksti! Purskahtelin nauruun vähän väliä, kiitos <3 =D

  • Unohdin vielä aiemmasta kommentistani, että sinulla oli aivan huippu huumori tekstissä, samaistuin täysin. Muutenkin tämä aihe liippaa läheltä tällä hetkellä, kun kriiseilen työelämässä ja mietin mikä tuleva tittelini elämässä tulee olemaan =D

    • Kiitos Eve <3 Välillä tuntuu, että mulla on outo huumorintaju, mutta kiva kuulla, että joku ymmärtää 😉 Ja tsemppiä sulle työelämän pyörteisiin ,keksi joku oikein outo titteli ja kerro sitten tänne niin voidaan hihitellä yhdessä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.