Bailamama- ohjaajakoulutuksen antia

 

Tämä syksy on minulle uudelleen kouluttautumisen aikaa. Odotin innolla Hyvinvointivalmentaja- koulutuksen alkamista, mutta se valitettavasti jouduttiin perumaan tältä syksyltä. Hieman asiaa harmiteltuani, luotin siihen että jotain muuta ilmaantuu tilalle. Näinhän se elämä yleensä menee, että kun jostain luopuu niin jotain uutta tulee tilalle. Olen jo monta vuotta halunnut lisäkouluttaa itseäni fysiikkavalmentamisen pariin, mutta jokin osa minussa on estänyt sen. Olisiko se ollut pelko? Tänä syksynä tulen vielä Bailamama- koulutuksen lisäksi käymään, putkirullaus- ja kahvakuulaohjaaja koulutukset. Innolla odotan myös sertifioitua doula- koulutusta, jossa on mukana erityisen sydämellisiä naisia. Ihania juttuja tiedossa kaikin puolin siis.Ajattelin hieman kertoa tuosta Bailmama- ohjaaja koulutuksesta. Koulutus tuli vastaan yllättäen lukiessani synnytysaiheista Sydänääni– lehteä viikko sitten. Jutun luettuani, otin yhteyttä heti toiseen pääkouluttajaan, Emilia Ekiin, ja sainkin nopeasti vastauksen että koulutus järjestettäisiin ensi viikonloppuna Tampereella. Tämä sopi todella hyvin aikatauluihini ja mikä parasta, mieheni ei ollut silloin työmatkalla joten Oliverin hoidon kanssa ei tullut haasteita.

Tässä Bailamaman– sivuilta poimittua tietoa:
Bailamama® terveysliikuntakonsepti on suomalaisten liikunta- ja terveysalan ammattilaisten kehittämä ryhmäliikuntatuote kaikille naisille.  Bailamama® -tunneilla liikunnan ilo ja hyöty yhdistyvät
aivan uudella tavalla. Tuntien tärkein tavoite on aktivoida lantionpohjalihaksia monipuolisesti.
Hyvät lantionpohjalihakset lisäävät naisen seksuaalista nautintoa ja virtsanpidätyskykyä sekä parantavat ryhtiä.”

Yrityksen filosofia on mielestäni myös ihana. Se istuu täydelisesti siihen, mitä me Heidin kanssa haluamme naisilla vahvistaa eli itsensä hyväksymistä ja rakastamista erilaisin työkaluin, ja sitä kautta feminiinisen energian avautumista.

Tässä lisää Bailamaman- sivuilta poimittua:
Bailamama® -tunnit pitävät sisällään myös tärkeän sanoman naiseuden voimasta. Tunnit auttavat jokaista oivaltamaan oman naisellisen ihanuutensa, kannustavat kehon kunnioittamiseen ja hetkessäelämiseen.”

Picture

Meitä oli koulutuksessa mukana 9 hengen joukko mahtavia naisia ympäri Suomea. Koulutus pidettiin Tampereen keskustassa Liikuntakeskus Leidissä.

Mikä oman huomioni ja mielenkiintoni herätti filosofian lisäksi oli se, että Bailamama- ohjaajakoulutuksessa käytiin läpi raskausajan liikuntaa ja lantionpohjalihasten toimintaa. Kaksi äärimmäisen tärkeää ja mielenkiintoista osa-aluetta. Miten tärkeää onkaan vahvistaa jo nuoresta saakka lantionpohjan lihaksia, mitä myös rakastelulihaksiksi kutsutaan, sekä myös oppia rentouttamaan ne. Raskausajan liikunnan teoria osuudesta sain myös vahvistusta omille ajatuksilleni siitä, että haluan valmentaa erityisen paljon juuri raskaanaolevia.En ole mieltänyt itseäni ikinä ryhmäliikkujaksi, varsinkaan tanssillisilla tunneilla, mutta viime vuosien teemaksi on juuri muodostunut epämukavuusalueelle meno. Niinpä löysin itseni lauantaina harjoittelemassa suhkot haasteellista tanssikoreografiaa, joka kuuluu yhtenä osana Bailamama Women– tunnille. Tanssin lisäksi tuntiin kuuluu n.25min syvien vatsalihasten harjoitus. Miten tärkeä tunti ja harjoitus kaikille naisille iästä riippumatta. Saa nähdä tulenko ohjaamaan tätä tuntia joskus tulevaisuudessa. Suosittelen tunteja kaikille naisille, jotka tykkäävät tanssia räväkästi ja saada siinä samalla myös lantionpohjanlihakset kuntoon.

Sunnuntaina teoriaosassa kävimme lävitse raskaana olevan liikuntaa ja sivusimme myös synnytysaihetta. 9months– tunnit on suunniteltu nimenomaan raskaanaoleville ja synnytyksestä toipuville. Tykkäsin tosi paljon tästä tunnista ja sen rakenteesta. Se ei ollut liian energinen, vaan rauhallinen ja ehkä enemmän läsnäoleva verrattuna Women- tuntiin. Itse pidän erityisen tärkeänä tällä hetkellä hiljentymistä ja rauhoittumista, koska sitä on erityisen vaikea löytää tässä taapero arjessa. Mielestäni rentoutumisella ja hiljentymisellä tulisi olla kaikkien naisten arjessa paikka. Uskon että tätä tuntia tulen jatkossa ohjaamaan, vaikka joudun tämänkin tunnin koreogarafioita varmasti aika paljon treenaamaan. No, pidän haasteista joten tulta päin.

Lantionpohjalihaksiin ja raskaanaolevien liikuntaan liittyen on näillä sivuilla tulossa mielenkiintoisia juttuja, niin videoiden kuin tekstienkin muodossa, joten pysykää kuulolla kaikki te ihanat arvokkaat naiset <3

Picture

Tässä me raskaanaolevat naiset vai oliko se sittenkään ihan niin 😉
Picture

Vähän vielä aamuisia fiilistelyjä kauniista Tampereesta. I <3 TRE.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.