Autenttinen nainen rohkeasti? – plussat ja miinukset sekä 3 tapaa purkaa esteet

Autenttinen nainen rohkeasti? Oletko se sinä vai kamppailetko autenttisuuden kanssa? Haluaisit jo käyttäytyä jotenkin toisin, kuin miten toiset ovat sinut tottuneet näkemään? Haluaisit jo jättää taaksesi joitain suojautumiskeinojasi, mitkä eivät enää palvele? Olla autenttisempi ja itseasiassa joku muu, kuka olit vielä viime vuonna? Mutta tuntuu, että jokin jarruttaa ja estää sinua?

Tuntuuko, että seisot autenttisuutesi jarrulla, koska huomaat miettiväsi, että mitähän muut miettivät, jos ihan oikeasti alkaisin vain olla sellainen, mitä haluan olla? Ajatus tuntuu kehossa kuumottavalle. Mietit sitä siitäkin huolimatta, vaikka tiedät ,että se millainen haluaisit olla, miten käyttäytyisit ja puhuisit eri tilanteissa, olisikin vain hyvä juttu. Silti huomaat, että jokin uskallus puuttuu?

Tässä artikkelissa haluan antaa sinulle rohkaisua ja tukea olla autenttinen. Jaan oman kokemukseni plussat ja miinukset siitä, millaista on ollut, kun antaa sisäisen muutoksen, autenttisen itsen tuomat käyttäytymisen ja olemisen muutokset näkyä rehellisesti ja autenttisesti sitä mukaa, kun kasvun ja eheytymisen matka on toteutunut.

Lisäksi annan pari konkreettista tehtävää, joiden avulla voit purkaa oman autenttisuutesi esteitä. Esteiden, jotka voivat tuntua epämääräiselle kasalle, josta on vaikea saada mitään selkoa.

Autenttisuus pelottaa ja yllättää – valtava muutos yhdessä yössä

”Huhhuh. Tiesin, että tämä olisi tulossa, mutta en osannut arvata, että tämä näin radikaalisti menisi… ”, mietin. Ensimmäisestä hahmoterapia viikonlopusta oli kulunut kaksi viikkoa. Suhteeni tupakointiin ja alkoholin käyttöön olivat muuttuneet kerralla. Yhdessä viikonlopussa.

Tämä tarkoitti tietenkin myös sitä, että tarpeeni käyttää viikonloppuni koskeasti toisten kanssa juhlien, oli muuttunut.  Muutos oli autenttinen ja radikaali. En vain voinut enää käyttäytyä samoin kuin ennen. Ystäväpiirini meni hämilleen. Olin todella hämilläni itsekin.

Sisäinen autenttinen ja eheyttävä muuntautuminen oli niin valtavaa, että en oikein pysynyt kärryillä itsekkään. Vuorovaikutustaitomme silloisissa piireissäni eivät olleet häävit, joten asia painui jonnekin maton alle kaikessa hiljaisuudessa.

Omissa kuorissani eksyneenä minä aloin erkaantua vanhoista piireistäni. Tiesin sen olevan tarpeen, mutta en osannut surra, koska vielä silloin sureminen oli viimeinen asia mitä osasin.

Matkani jatkui vauhdilla ja hyvin pian löysin itseni uusien ihmisten keskuudesta, jossa ajanviettotavat ja keskustelun aiheet osuivat jälleen yksiin uuden olemaasaoloni tavan kanssa.

Autenttinen luonto. Perhonen kuvaa mm rohkeaa muutoskykyä, siitäkin huolimatta, että se herättää huomiota. (Kortti Pohjolan voimaeläimet pakasta.)

Lue myös Kirsikan kirjottamama artikkeli, Haavoittuvuus ja autenttisuus ovat avain oman näköiseen elämään, jossa hän puhuu mm. siitä miten haavoittuvuuden pelko liittyy autenttisuuteen.

Seuraavassa muutamia miinuksia ja plussia, joita voin oman kokemukseni perusteella listata.

Olla autenttinen – miinukset

– ihmissuhteiden muuttumisesta aiheutuvan kivun sietäminen
– sen sietäminen, että kaikki eivät tykkää sinusta ja saattavat kommunikoida tökerösti tunteistaan tai jopa vastuuttomasti ”tunneoksentaa” päällesi.

Olla autenttinen – plussat

– koko elämän laatu paranee
– elämä tuo uusia samanhenkisiä ystäviä
– inspiraatio ja ilo lisääntyy
– kehon olotila vapautuu
– saat sen mistä luovut: tilalle tulee jotain sellaista mikä on paremmin linjassa uuden olemassaolon tilan kanssa

Autenttinen iltahämärissä ja linssin edessä.

Rohkeasti autenttinen – 3 konkreettista tapaa purkaa esteet

1. Pura epämääräinen kasa esteitä autenttisuutesi tieltä. Pura näkyväksi itsellesi ne uskomukset ja pelot, joiden vuoksi seisot jarrullasi. Tee näin:

*Ota paperia ja kynä.
Valitse itsellesi rauhallinen hetki, vähintään vartin verran.
Istu ja tule kehoosi. Tule läsnä olemaan hetkeen.
Seuraile hengitystäsi, puhalla ulos. Laske hengityksiäsi kymmeneen kaksi kertaa.

*Kirjoita sitten kysymys:
Millaisena haluaisin näyttäytyä ja miten haluaisin käyttäytyä, mutta huomaan etten uskalla?
Tee lista ranskalaisin viivoin.

*Valitse sitten yksi asia kerrallaan listastasi.
-Kirjoita yksi este, tai pelko miksi et toteuta tätä autenttista totuuttasi, olemisen tai toimimisen tapaasi.

Esim. ”En kysele keskusteluissa ihmisiltä kysymyksiä niin paljon kuin oikeasti haluaisin, koska ajattelen, että se on ärsyttävää ja häiritsevää.”

-Kirjoita sitten jokin asia, miksi tämän toteuttaminen olisi hyväksi sinulle, toisille ja koko maailmalle?

Esim. ”Jos kyselisin enemmän kysymyksiä sensuroimatta itseäni pelon vuoksi, saisin aikaan monipuolisempia ja aidompia keskusteluita. Se varmasti olisi hyväksi myös keskustelu kumppanilleni. Toisaalta oppisin kommunikoimaan myös paremmin enkä jumittaisi kaavoissani.
Oppisin myös luottamaan siihen, että keskustelu kumppani on itse vastuussa siitä mitä haluaa jakaa… Tällaiset keskustelut olisivat hyväksi myös koko maailman kannalta koska kaikki vilpittömän totuuden piilottaminen ei ainakaan auta ketään.”

2. Autenttisuus ja jakaminen. Jaa tuntemuksesi ja pelkosi luotettavalle ystävällesi, joka ymmärtää kasvuprosessia ja on kasvun tiellä myös itse. Pohdi, kuka olisi tuntemistasi ihmisistä sellainen, jolta voisit saada tukea asiaasi?

Jos yhteyden ottamien tuntuu hankalalta etkä tiedä kenelle voisit puhua asiasta, voit ensin vain avata keskustelun ja kysyä muutamilta mitä heille kuuluu.

Voit myös miettiä, että onko somevaikuttajissa tai muissa ihailemissasi ihmisissä sellaisia, joille uskaltaisit laittaa postia ja jakaa kokemustasi? Usein sellaiset ihmiset, jotka jakavat julkisesti itsestään ja tarinastaan ovat avoimia ottamaan vastaan myös tällaista postia ja jos resursseiltaan suinkin pystyvät, yleensä he myös vastaavat ennemmin tai myöhemmin. Älä kuitenkaan jätä hyvinvointiasi heidän varaansa.

3. Autenttisuuden sisäistäminen. Puhu videolle ja katso videosi.

Jaa oma kokemuksesi itsellesi. Puhu kameralle kuin puhuisit luotettavalle ystävälle. Katso sitten videosi ja kirjoita vastine videoosi kuin kirjoittaisit parhaalle ystävällesi, joka tarvitsee rohkaisua tilanteeseensa. Mitä voisit olla ymmärtäväinen ja myötätuntoinen sekä rohkaista häntä?

Toivon, että tästä artikkelista oli sinulle inspiraatiota ja se herätti lisää hyviä kysymyksiä matkallasi. <3

Jos tykkäät hyvästä huumorista ja olet yhtä kiinnostunut tietoisesta hyvinvoinnista kuin minäkin niin kurkkaa tämä video:

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.