Arjen luksusta

 

Olen sitä mieltä että elämä tapahtuu tässä ja nyt. Jos ei arjessa löydy edes pieniä juttuja jotka tuovat positiivista energiaa päivään, ei juhlamenot sitä pysty paikkaamaan.

Pidin muutama vuosi sitten kiitollisuus päiväkirjaa säännöllisesti ja yllättävän helposti niitä mahtavia juttuja ja kokemuksia päivän riennosta kertyi kirjaani. Sieltä jäi tapa, että listaan säännöllisesti ylös asioita elämässäni mistä olen kiitollinen ja mihin olen tyytyväinen. Käyn myös tosi monesti ennen nukkumaan menoa päivän positiiviset jutut läpi. Olen huomannut että se kannattaa. Oloni alkaessa nukkumaan on levollinen ja seuraavana aamuna on hauska nousta sängystä, tai meidän tapauksessa lattialta, ylös.

Jos yritttää koko ajan paeta tätä hetkeä tai on ahdistunut siitä että asiat ei ole niin kuin pitäisi, olisi hyvä kääntää katseen sisäänpäin ja alkaa tutustumaan omaan sielunmaisemaansa. Miksi minua ahdistaa? Voinko muuttaa jotenkin valitsevaa tilannetta? Vai onko kaikki oikeasti niin kuin olen asioiden halunnut olevan, mutta siltikin minua ahdistaa? Muut ihmiset ovat syyllisiä huonoon olooni? Loppupeleissä tämä yksi kysymys on aivan riittävä; KUKA MINÄ OLEN? Yksi lempifilosofeistani Deepak Chopra puhuu paljon asiasta.

Valmiita vastauksia ei ole, vaan ne on löydettevä sieltä syvältä sisimmästään. Työkaluja mielen sopukoiden ja tunnekehon tunnistamiseen on paljon saatavilla nykyään. Muistatteko lapsuudessa kun kaikki oli uutta ja innostavaa, eikä murheita ollut? Samanlaiseen innostuneeseen elämänasenteeseen on mahdollista päästä riippumatta iästä.

Tässä minun eilisen arjen iloja ja luksusta. Myös asioita joista olen päivittäin kiitollinen. Päivittelen instagramiin kuvia päivistäni. Jos kiinnostaa niin voit seurata sieltä myös päivän ilonaiheita ja muutakin. Minut löytää nimellä elinasillan.

Veimme eilen aamulla Jaskan juna-asemalle ja samalla jäimme kaupunkiin syömään herkullisen aamupalan. Pikku Paratiisi Sokoksen takana antaa arkeen luksusta. Raakakakkua, smoothie ja kahvi, nams! Maistui myös Oliverille…
Aamupalan jälkeen jaksoi vielä lähteä treenaamaan, mitä en olisi pystynyt tekemään jos olisin syönyt sokeriakakkua. Tämä fyysisen kehon liikuttaminen on parasta terapiaa ja saa kehossani sellaiset endorfiinit aikaiseksi, että yleensä aina sen jälkeen tuntuu että olen syntynyt onnellisten tähtien alla. Tällä kertaa mäkivetoja kosteassa säässä Oliverin nukkuessa päikkäreitä.
Amazonista tulleet kirjat. Aikaa jää arjessa aika vähän lukemiselle, mutta monesti illalla Oliverin mennessä nukkumaan otan kirjan ja luen. Jos vaikka lukisi päivässä 10 sivua tarkoittaisi se aika monta kirjaa vuoteen. Yleensä mulla on monta kirjaa kesken ja luen aina sitä mikä sillä hetkellä parhaalta tuntuu. Nykyään tulee luettua paljon synnytykseen, lasten terveyteen, raskausaikaan ja muuhun aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Mahtava mitä aarteita monista kirjoista löytyy!
Netistä tulee kuunneltua ja katsottua webinaareja. Eilen erittäin hyvää asiaa mielestä biohakkeroinnista. Suosittelen kuuntelemaan jos ette vielä ole tutustuneet näiden herrojen tuotoksiin.

Mitä olisi elämä ilman muita ihmisiä? Ystävien kanssa hetket kuuluvat arkeen. Tietynlainen yhteisöllisyys kiehtoo minua ja monesti ystävien luona menen rennosti keittiöön ja alan kokkailemaan tai siivoilemaan. Turhat muodollisuudet pois. Enkä kauhean vieraskorkeakaan ole ikinä ollut. Muutenkin ihmisiä on on hauska kohdata ja viettää aikaa milloin missäkin.

Haastan kaikki blogini lukijat pitämään viikon ajan positiivisuus päiväkirjaa ja huomaamaan miten oikeasti arjen pienistä iloista koostuu se suuri joki.

Nauttikaa itsestänne ja toisistanne <3

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.