HEIDI HARJU: Voimaannuttava äiti-vauva – valokuvaus


​Koska olin elänyt ensimmäisen raskauteni ja esikoisen vauvavuoden melko lailla yksin, ilman tukea saman elämänvaiheen jakavista naisista, halusin ehdottomasti, että seuraava raskaus- ja vauva-aikani olisi voimaannuttava kaikilla tasoilla. Olin kokemuksen kautta saanut tuntea, että yksi voimistavimmista tavoista on jakaa tuntemuksia samanhenkisten ihmisten kanssa säännöllisesti.
En kuitenkaaan olisi ihan uskonut, että elämä järjestää jopa neljä ystävääni samaan aikaan raskaaksi kanssani! Be careful what you wish for!

Mieheni nauroi, kun kerta kerran jälkeen kerroin, kuka tällä kertaa oli myöntänyt olevansa “pieniin päin”. No ei hän turhaan asiaa nauranut, koska tiesi, että hänelle ei jäisi niin paljon purettavaa, kun palautumiseni tapahtuu myös parisuhteen ulkopuolella.Kokosin saman elämänvaiheen ja samat arvot jakavat ystäväni yhteen Mothers Blessing – juhliin elokuussa 2015. Tämän jälkeen aloitimme säännölliset naistenpiirit lähes samalla kokoonpanolla ja myöhemmin piireihin osallistuivat myös vauvamme. Jossain kohtaa löysimme myös whats up- ääniviestit ja nyt olemme viestitelleet jo lähes vuoden ajan, jakaen päivittäisiä tunteita, auttaen toisiamme palautumaan – ja toki nostattamaan käsittelyyn kaikenlaista, jotta voimme vapautua menneisyyden lukoista kohti täyttä potentiaaliamme. Aika harvoin olemme jutelleet vauvoista, enemmän pinnalla ovat olleet naiseuteen ja henkiseen kasvuun ja tunteisiin liittyvät asiat. Toki näemme edelleen myös livenä.

Halusimme saada kivan ja kauniin muiston äitiysajastamme ja ystävyydestämme ja kesällä 2016 kuvautimme itsemme (enimmäkseen alasti) vauvojemme kanssa ammattikuvaaja Mitja Kortepuron toimesta. Tarkoitus oli ottaa imetyskuvia, mutta koska tyttöni on aika sätkyilijä rinnalla, omista otoksista tuli sitten enimmäkseen “äiti-vauva” -kuvia. Kuvauspäivä oli leppoisa ja yhdistävä ja siitä riitti puhuttavaa jälkikäteen niinkuin monesta muusta kohtaamisestamme. On mennyt hetki saada tämä postaus tehtyä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! 🙂

Tässä kuvauspäivän antia – ja NAISEUDEN VOIMAA, malleina Heidi ja Lumikki, Tuula ja Olivia, sekä Elina ja Urho
Tarkoitus oli otattaa myös yhteisimetyskuva, mutta aikataulu ei antanut enää periksi. Sen sijaan, samalla sessiolla otettiin kuva, joka löytyy myös Naiseuden voima – nettisivujen pääsivulta ja tässä samasta tilanteesta napattu toinen versio. Marian yksittäiskuvia emme valitettavasti saaneet tähän julkiseksi.

Valokuvaaja Mitjan sivut siis TÄSSÄVOIMAANNUTTAVAA AIKAA KAIKILLE ÄIDEILLE JA TULEVILLE SELLAISILLE. OTTAKAA ÄITIYSAJASTA KAIKKI IRTI, SE ON AINUTLAATUISTA AIKAA, ILOINEEN JA HAASTEINEEN <3

Jutun tekijä: Heidi Harju, Naiseuden voiman perustaja ja Nainen Vol.2 – bloggaaja

Categories

All
Äitiys

Lisää kirjoittajalta Naiseuden Voima

Henna: Suru minussa

Vuoden olevan pian lopuillaan, huomaan kuluneen vuoden olleen surun vuosi. Huomaan, miten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.