Antaako vai ottaako bloggailu enemmän?

Picture

Olen seuraillut erilaisia blogeja jo yli kymmenen vuotta. Olen ammentanut niistä hyviä oppeja vuosien varrella omaan elämääni sekä saanut niiden innoittama isoja ja pieniä oivalluksia. Ensimmäiset vuodet seurasin oikeastaan liikunta- ja fitness aiheisia blogeja. Vielä 10 vuotta sitten blogi maailma ei ollut kovin suosittua Suomessa. Tarjolla oli muutamia blogeja eri aihealueisiin liittyen. Hyvänä esimerkkinä on, että muutama nainen kirjoitti omia fiilisksiään esimerkiksi fitnekseen ja kisaamiseen liittyen, kun nykyään melkein kaikilla fitnesstypyillä on jonkinlainen blogi. Nykyään kaikille löytyy varmasti joku blogi, joka kiinnostaa aihealueeltaan.

Avoimuus ja läpinäkyvyys on nykypäivää ja blogit mielestäni edustavat parhaimmillaan sitä.  
Oma blogini on nyt hieman yli vuoden ikäinen. Aloittaessani kirjoittamaan, laitoin tavoitteeksi että julkaisisin kaksi postausta viikossa kehittyen koko ajan kirjoittajana. Olen aika hyvin siinä tavoitteessa pysynyt vaikka välillä vähän haasteita on ollutkin. Olen kirjoitellut aika laajasta aihealueesta, enkä ole keskittynyt vain yhteen juttuun. Olen avannut omaa elämääni aika paljonkin tänne mutta ehkä tietynlainen persoonallinen ote on jäänyt puuttumaan. Lukijakunta on pikkuhiljaa kasvanut ja se on mielestäni hyvä asia. Tosin kirjoittajana kehittyminen on itselleni tärkeämpää kuin lukijakunnan kasvattaminen.

Mulla on aika paljonkin vahvojakin mielipiteitä ja ilmaisen ne joskus hyvin suoraan. Se ei kuitenkaan näy näissä postauksissa vaan ne ovat monestikin aika pikkunättejä. Olen miettinyt miksi en sitten vai ns. tykittäisi suoraan asioita? No, tiedostan sen, että en välttämättä ole oikeassa vaan näen maailman omasta maailmankuvastani sen hetkisen linssien läpi. Mielipiteet ja ajatukset muuttuvat onneksi koko ajan. Lukijoitahan saisi kaikkien eniten suoralla, ehkäpä hieman provosoivilla teksteillä mutta sellainen ei ole tullut luonnostaan, joten en sellaiseen tule todennäköisesti lähtemäänkään. Toivoisin itseltäni kirjoittajana kuitenkin tulavaisuudessa kantaaottavampaa tekstiä. Haluaisin myös tuoda oman arvomaailman mukaisia juttuja vielä enemmän esille, vaikkakin ne poikkeaisivat suurimman osan näkemyksistä.

Kirjoittaminen kehittyy kirjoittamalla, joten jatkan blogin pitämistä. Kaksi tekstiäni on julkaistu muissa julkaisuissa. Aktiivisen synnytysryhmän Sydänääni lehdessä julkaistiin vuosi sitten lempeästi, luonnollisesti, rakkaudella-postaukseen perustuva juttu ja Ruohonjuuren asiakaslehdessä kuinka vahvistaa lapsen immuniteettiä luonnollisesti- postaus. Haluan siis kehittyä paremmaksi kirjoittajaksi ja saada ehkäpä hieman tulojakin siltä puolelta tulevaisuudessa. Kirjoittaminen ei ole minulle kauhean luontaista, mutta jos on tahtoa tulla paremmaksi jossakin, niin silloin kaikki on mahdollista! Vielä olen alkutaipaleellani tämän asian kanssa mutta hyvä niin, matkan tekeminen ja kehittyminen on tässäkin asiassa sairaan siistiä!

En ole pariin vuoteen kauheasti blogeja lueskellut mutta tässä muutama blogi, jota seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti.

Nainen vol 2. -blogi
Aloitin lueskelemaan Heidin suosittua Quinoaa- blogia v.2009 ja tapasin hänet juurikin blogin ansiosta. Tykkään nykyäänkin vieläkin Heidin tyylistä kirjoittaa. Heidi kirjoittaa nykyisessä blogissaan ihmissuhteista, naisena olemista tässä ajassa sekä tunteista. Toki luen muitakin Naiseuden voiman blogeja oikein mielelläni, sillä tiedän niistä löytyvän itseäni kiinnostavia aihealueita.

kutri.net
Ensimmäisiä blogeja joita aloin seuraamaan 2000-luvun alkupuolella, oli Katri Mannisen  kirjoittama kutri kuntoon- blogi.  Nykyään Katri kirjoittaa erittäin kiinnostavia tekstejä mielen kiemuroista ja henkisestä oivallistamisesta.

Project 150
Ystäväni Sannan blogi on mielenkiintoista seurattavaa urheilun ystäville. Blogissa seurataan Sannan matkaa kohti kiekonheiton maailmankärkeä.

Rahaa ja rakkautta- blogi
Sarjayrittäjä Matias Savolaisen tapa kirjoittaa rahasta sekä henkisestä kasvusta on hyvin koukuttavaa. Raha ei tehdä vain rahan vuoksi. Blogissa yritetään, onnistutaan ja eletään unelmaa todeksi mutta välillä myös koetaan ahdistuksen tunteita avoimesti. Tosi maanläheinen helposti lähestyttyvä blogi rahaan ja talouteen liittyen. Hänen vaimonsa Vauras nainen- blogia seuraan myös säännöllisesti.

Primebody
Tämä blogi on aika erilainen mitä yleensä seuraan. Blogi on tosi suosittu ja blogin pitäjä umppu on (ex)bikinifitness kisaaja. Mikä blogissa itseäni kiinnostaa on kirjoittajan erittäin suora tyyli. Hän ei kumartele ketään, eikä kiertele asioita vaan kirjoittaa juurikin niin kuin sillä hetkellä tuntee. Saatan nähdä monetkin aiheet hyvinkin eritavalla mutta pidän hänen rehellisestä otteestaan sekä rohkeudestaan. Tämä ja seuraava blogi on fitfashion alustalla ja silloin tällöin luen myös muiden alustalaisten kirjoituksia kuten vanhan fitnesskamuni Jonnan crossfit- aiheista blogia. 

Toobigtobeme
Annan blogi sai alkunsa kun hän alkoi toisen lapsen saamisen jälkeen pitämään painonpudotus blogia. Blogin punainen lanka on kuinka kolmen lapsen äiti yrittää ruuhkavuosina pitää painon kurissa ja muutenkin elämän tasapainossa. Tässä blogissa on naisen hieno kehityskaari nähtävillä iloineen ja suruineen. Jojo-laihdutus kiinnostaa ihmisiä ja tunnenkin suurta sympatiaa Annaa kohtaan. Tämä blogi on sellainen, että saatan olla lukematta monta postausta (mainoksia yms.), mutta sitten kun tulee vastaan mielenkiintoinen aihe niin luen sen varmasti.

Facebookin feedin kautta leviää aina hyviä kirjoituksia monesta aihealueesta ja etenkin ravinto- ja liikunta aiheisia juttuja tulee seurattua tiiviisti. Jenkkisivustoilta kuten Natural Newsista, Mindbodygreenista ja Spinning babiesta käyn kanssa lueskelemassa kirjoituksia aina silloin tällöin. Suomalaiset Safkatutka ja Hidasta elämää– sivustot on täyttä tavaraa ja niistä tulee melkein päivittäin luettua jotakin.

Otsikon kysymykseen saitte jo varmasti vastauksen. Oman blogin pitäminen sekä muiden seuraaminen antaa huomattavasti enemmän kuin ottaa joten jatketaan näillä!

Hyvää vastapainona netissä oleilulle ja sähkömagneettiselle säteilylle on maadoittuminen ja luonnossa oleskelu. Helposti älypuhelin aikana sitä huomaa räpeltävänsä puhelinta koko ajan, mikä ei välttämättä terveyttä ja hyvinvointia edistä. Tasapaino tässäkin asiassa on äärimmäisen tärkeää!Mitkä ovat teidän suosikki blogeja? Olisko joku sellainen blogi jota haluaisitte suositella luettavaksi?

<3:lla
Elina

Picture

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Ei kommentteja

  • Kuulun niihin, ehkä siis harvoihin, jotka ovat kirjoittaneet blogia jo vuodesta 2004 asti. Ja kun edelleen sitä kirjoitan, useampia juttuja useimpina viikkoina, niin eiköhän sen voi todeta antavan.
    Blogimme alkoi Facebook -tyylisistä statuspäivityksistä ystäville ja sukulaisille (ennen Facebookia!), muuntautui sitten purjehdusaiheiseksi ja harrastusten painotusten taas kerran muuttuessa selkeästi matkailuaiheiseksi ja nykyisin uskallan ehkä väittää, että se on tavoitteellista matkailua Suomessa harrastavien ykkösblogi! Käy katsomassa, matkakertomuksia yli 100 maasta!

  • Kunnioitettavaa jos on pitänyt jo yli 10 vuotta blogia. Bloggausten määrä ylitää varmasti monta kirjaa =) kiitos, käyn varmasti tsekkaamassa sivunne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.