Ajatukset päässäsi – totta vai tarua? Näin otat siitä selvää

Ajatukset päässäsi määräävät tahdin. Huomaatko mitä ajattelet? Tiedostatko mitä ajattelet? Ehkä ajattelet, että kyllä. Tiedän mitä ajattelen. Tai ehkä jäät pohtimaan että: ”Hmm, niin. Mitäs oikeastaan taas ajattelenkaan. Ajattelun teorian ymmärtäminen on periaatteessa helppoa, mutta sen toteuttaminen käytännön arkielämässä onkin sitten se varsinainen haaste.

Tässä artikkelissa

  • katsotaan, mitä ajatukset saavat aikaan,
  • huomataan esimerkkien kautta, miksi ajatukset saattavat olla haitallisia sekä
  • mikä mahtava voima ajatuksissa piilee.
  • Kerron oman kokemuksen omien ajatusten kanssa työskentelystä ja
  • annan tehtävän, jonka avulla voit terästää tietoisuuttasi omista ajatuksistasi.

Koska niin monen suomalaisen ajatuksissa jyllää kovin kuuluisaksi tullut korona, otan sen tähän alkuun esimerkiksi. Uutisessa lukee seuraavaa:

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu 842 uutta korona tartuntaa. Tiistaina uusia koronatartuntoja todettiin Suomessa 517 ja maanantaina 465. Yhteensä koronatartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 68 700.” (IS 17.3.2021)

Millaisia ajatuksia teksti saa päässämme aikaan? Omalla kohdallani se menee tässä tapauksessa näin:

”Ahaa. Millainen näiden tartunnan saaneiden terveydentila oli tartuntahetkellä? Millainen puolustuskyky heillä oli? (Korona aiheen kohdalla usein myös huomaan miettiväni, että mikähän näiden tartunnansaaneiden kehon herkkä CRP arvo on ollut ennen tartuntaa.)

Ajattelen myös: ”Montako kuolemaan johtanutta influenssa tartuntaa on ollut viime vuosina?”

Ajatukset tuhoavat
sosiaaliset mahdollisuutemme

Toinen harmillinen esimerkki hallitsemattomista ajatuksista, on toisten ihmisten niin sanottu filmaaminen. Filmaamisella tarkoitan tässä sitä, kun ajattelumme vuoksi leimaamme toisen vilpittömästi hyvää tarkoittavan ihmisen sellaiseksi, jota kannattaa välttää.

Omien ajatustemme vuoksi, kysymättä toiselta tarkoittiko hän sitä, mitä ajattelemme hänen tarkoittaneen, päätämme, että tuo ihminen ei ole hyväksi minulle, koska hän vaikuttaa sellaiselta kuin ajattelemme. Luomme fiktiivisen filmin eli tarinan tuon ihmisen ympärille omilla ajatuksillamme.

Tämä kaikki on inhimillistä ja on hyvä ymmärtää, että näin torppaamme itseltämme mahdollisuuden oppia ja laajentaa omaa käsitystämme maailmasta. Opimisen sijaan jumitamme omissa hyvin usein valheellisissa ajatuksista koostuvissa tarinoissamme ja oletuksissamme emmekä tiedä totuutta, koska emme kysy ja ihmettele vilpittömästi.

Ajatukset – hyvässä ja pahassa

Ajattelu on ihmisyyden kokemisen kannalta välttämätöntä. Ilman ajattelua ja ajatuksia, kokisit jotain muuta kuin ihmisyyttä. Ajatukset, joita päässäsi virtaa muodostuvat lyhyesti sanottuna kaikesta siitä, mikä on muovannut aivojasi sellaisiksi kuin ne ovat nyt. Nykyiset aivosi muodostavat ajatuksesi kutakin tilannetta tulkiten sen mukaan, mitä tietoa informaatiokanavasi syöttävät aivoillesi.

Omalla kohdallani saan usein muistuttaa itseäni siitä, että minussa voimakkaita tunteita herättävä ihminen ei liity minuun ja omiin aiempiin kokemuksiini millään tavalla. Hän tekee palveluksen nostaessaan esiin minusta sen kohdan, jota minun on syytä tarkastella, jos haluan elämässäni eteenpäin.

Se tarina ja ne ajatukset, jotka lähtevät virtaamaan jonkin vuorovaikutustilanteen kautta, ovat täysin minun mielestäni kumpuavia, eikä niillä yleensä ole mitään tekemistä tuon vuorovaikutustilanteen toisen osapuolen kanssa. Ajatukseni kertovat minusta, eivät niinkään tästä toisesta ihmisestä.

Ajatusten tietoinen ja armollinen kyseenalaistaminen on hyvästä.

Ajatukset tiedostavalla on vapaus valita

Ajatukset palvelevat sinua hyvin tai hyvin huonosti. Jos olet ajatuksistasi tietoinen voit ohjata ja opettaa ajatteluasi. Ajatusten tiedostaminen on itse asiassa avain siihen, että sinusta voi periaatteessa tulla kuka ja mitä tahansa riippumatta siitä, mikä tähänastinen tarinasi on.

Sinä muutut kauttaaltaan, jos haluat. Voit kyseenalaistaa ajatuksesi, mutta jos olet ajatuksistasi ja ajattelustasi tiedostamaton, ajatukset ohjaavat käyttäytymistäsi hallitsemattomasti ja usein hyvin haitallisestikin.

Tiedostamattomuus altistaa myös sille, että saatat tulla täysin tiedostamattasi manipuloiduiksi millä tahansa, mitä et ole itse valinnut ja mikä on sinulle haitallista. Tietoiset ajatukset ja itsemanipulaatio hyvän elämän eteen onkin sitten vain viisasta.

Liisa kertoo yhdestä hyvästä vaihtoehdosta kokemuksen täällä, jos haluat paneutua ajatusten tystöön oikein kunnolla. Oman kokemukseni kautta voin suosittella kyseistä myös.

Ajatuksia on hyvä tarkastella tarkemmin.

Varsinkin tässä informaationtulvan ajassa haluan sanoa, että ota tämän postauksen viesti vakavasti ja tule tietoiseksi ajatuksistasi! Ajatusten armollinen tiedostaminen ja kyseenalaistaminen on sinulle vain hyväksi. Se mahdollistaa sinulle syvän kehittymisen ihmisenä.

Ajatuksistaan tietoiseksi tuleminen ja tietoisena vahvasti pysyminen on huomattavasti helpompaa ja kestävämpää, kun muutama muu seikka on ensin tukevasti hallussa.

Tietoisen hyvinvoinnin valoavaimet -metodin ensimmäisen avaimen neljäs hammas on mieli ja uskomukset. Kolme hammasta ennen sitä avaa sinulle nuo muutamat seikat. Voit lukea metodista lisää TÄÄLTÄ.

Rohkaisen tulemaan uteliaasti tietoiseksi tarinoista ympärilläsi, niin omista ajatuksistasi kuin tarinoista, joita luet ja kuulet koko ajan ja lakkaamatta. Seuraavassa tehtävä avuksi siihen.

TEHTÄVÄ:
Opi huomaamaan miten mielesi toimii

1. Lue jokin uutinen tai julkaisu tai kuuntele jonkun tarinointia, puhetta.

2. Ota sitten utelias ja vilpitön ihmettelijän rooli ja asenne

3. Lue tai kuuntele julkaisu uudestaan kappale kerrallaan ja kysele kysymyksiä niin paljon kuin keksit.
Huomaa jos mielesi lähtee tekemään oletuksia. Muuta ne kysymyksiksi. Mitä, miksi, onko, kuka, missä, milloin…?

Olisin kiinnostunut kuulemaan, miten tehtävä sujui?

Ajatuksen voima on mahtava, joka tapauksessa. Tietoisesti voimme valjastaa sen näkemään ja luomaan maailmastamme helvetin tai taivaan. Taivas on jo maan päällä. Sinun on vain nähtävä se. Ei helppoa, mutta mahdollista ja siihen sinulle avuksi olen luonut Tietoisen hyvinvoinnin valoavaimet -metodin. LUE LISÄÄ.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.