Äiti ota aikaa itsellesi naisena, 6 ohjetta ajanhallintaan

 

Kaikki me tarvitsemme omaa aikaa ja tilaa itsellemme. Muistelen välillä kaihoisasti aikoja ennen Oliveria, kun sai vain keskittyä itseeni ja tehdä niitä asioita mitä milloinkin halusin. Treenin jälkeiset päikkärit, kirjan lukeminen ja ystävien näkeminen onnistui aikalailla milloin vain. Nyt sen omanajan tärkeyden huomaa, kun on monta asiaa mitä pitäisi hoitaa ja tehdä. Aikaa on rajallisesti ja lapsikin vaatii oman huomionsa. Onneksi pääsen lataamaan säännöllisesti akkuja juuri minulle sopivin tavoin.Äidit tarvitsevat vertaistukea erityisen paljon. Meidän täytyy päästä purkaamaan tuntemuksiamme toisillemme tasaisin väliajoin. Välillä saatetaan purkaa huonoa olo, mutta sitten myös niiden onnellisten hetkien jakaminen on mahtavaa.  Emme ole yksin haasteidemme kanssa ja yksi tukiverkoston hyödyllisyyksiä piilee siinä, että ymmärrä ettei kamppailumme ja negatiiviset asiat tapahdu vain meille. Äitien ongelmat ja haasteet ovat universaaleja. Nainen ja äiti tarvitsee erityisen paljon kuuntelevaa hyväksyvää korvaa. Kun on saanut purkaa hieman paineita sanallisesti, niin tunnekuohusta pääsee huomattavasti nopeammin eroon, eikä se jää pyörimään kehoomme.

Picture

Tämä ei ole ideaali tilanne, itsensä loppuun ajaminen ei auta ketään.Tukiverkoston tärkeys piilee myös siinä, että voit oikeasti viedä lapsen välillä hoitoon ja tehdä itsellesi tärkeitä asioita. En voi kylliksi painottaa sitä, että jos äiti voi hyvin niin se huokuu koko perheeseen. Itseensä ja hyvinvointiinsa kannattaa satsata.

Perheen äideille on ajankäytön kanssa monesti ongelmia. Usein tuntuu ettei vuorokaudessa ole tarpeeksi tunteja tehdä asioita, saati sitten hoitaa itseään. Kaikki energia suuntautuu itsen ulkopuolelle ja monesti äidistä saattaa alkaa tuntumaan että on aina antajan roolissa. Meille naisille ja äideille tuntuu olevan sisäänrakennettu koodi että ensin muut ja sitten vasta itse. EI-sanan käyttö kannattaa opetella ja oppia asettamaan välillä tiukastikin omat rajansa! Itsetuntemuksen avulla oppii itselleen sopivia rakentavia tapoja purkaa stressiä. Nopeat helpot ratkaisut kuten alkoholi ja epäterveellinen ruoka eivät ole oikotie onneen, vaan saattavat pitkällä tähtäimellä viedä sitä jopa pois.

Tässä 6 ohjetta joilla saat arkeen helposti muutaman lisätunnin:

1. Pidä puhelin ja sosiaalinen media pois päältä muutamana iltana viikossa. Fiilistele elämää, tunne miltä se maistuu ja tuoksuu.
2. Laita tarkat ajat kotitöille, laskujen maksulle, puhelimen käytölle ja muille töille joita täytyisi tehdä. Asioiden ollessa paperillla, vapautuu ajatusenergiaa hurjasti jolloin voit tehdä haluamiasi asioita nopeammin.
3. Tee lista asioista, ihmisistä ja tilanteista mitkä vievät aikaa ja kuluttavat energiaa. Mieti onko mahdollista välttää näitä tilanteita.
4. Suunnittele ateriat etukäteen ja tee sen mukaan kauppakierros
5. Vältä TVtä. Tämä suurin aika syöppö ei varmasti esittelyjä kaipaa. Kaikki tietävät tunteen kun mitään järkevää toosasta ei tule, mutta silti sormi liikkuu hullunlailla kaukosäätimellä.
6. Tee naapurin äidin tai ystävien kanssa lasten vaihtokauppoja. Monet auttavat varmasti mielellään ja molemminpuolinen mielihyvä lisää tyytyväisyyttä.

Muista itsesi hemmottelu, OLET SEN ANSAINNUT! Näiden keinojen avulla luovuus pääsee myös oikeuksiinsa.

* Kylpemällä pitkään ja hartaasti lempi kirjasi tai lehtesi parissa
* Tanssi mielimusiikkisi parissa. Liike vapauttaa tukahtunutta energiaa!
* Maalaa tai piirrä ihan mitä mieleesi juolahtaa.
* Kirjoita sydämesi kyllyydestä. Älä huolehdi kirjoitusvirheistä vaan anna sisältäsi kummuta juuri ne sanat mitä pitääkin.
* Tee kauneus- ja hemmottelu hoitoja, tee itse esim. hunajasta ja suolasta kuorintavoide.
* Mene luontoon, saat luonnon avulla katkoksen sata varmasti ajatusvirtaasi, jolloin itsessäsi jää tilaa paljon muulle.
* Käy ystävän kanssa kahvittelemassa ilman vauvaa tai lapsia. Ystävä on monesti kultaakin kalliimpi <3

Muistakaa äidit ja naiset olla itsellenne armollisia. Hoitakaa sieluanne ja antakaa kehollenne aikaa. Itsensä kunnioittaminen ja rakastaminen lähtee pienistä teoista <3

Picture

Tälläiseltä voisi tyytyväinen äiti näyttää 😉
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.