Äänimaljahieronta kokemuksia Lifecentressä

 

Kävin ensimmäisen kerran ottamassa hoitoa selälleni ollessani 11-vuotias. Selkäni oli mennyt jumiin ja kipeäksi harjoittelusta ja isäni halusi, että se saadaan kuntoon ennen ikäkausi mestaruuskisoja. Kävin hoidattamassa selkääni fysioterapeutilla joka käytti silloin sähköä, ultraa ääntä ja erilaisia painalluksia. Siitä muutama vuosi myöhemmin aloitin säännölliset käynnit urheiluhierojalla ja myös fysioterapeutin käynnit tulivat hyvin tutuiksi. Välillä hieronta sattui niin, että silmistä pääsi vesi ja naama oli punainen. Mieleeni on jäänyt erityisesti yksi hierontasessio urheilulukio ajoilta. Siellä yksi itse oppinut suosittu hieroja runnoi jalkani niin että olin viikon mustelmilla. Hänelle en enää mennyt, sillä itselleni hieronnasta toipuminen kesti liian kauan. Aloin haaveilla myös hoidoista jotka eivät sattuisi niin paljon.Lopettuani aktiivisen urheilun, päätin etten halua enää sellaista hierontaa/hoitoa joka sattuu. Mielestäni kehoani oli murjottua tarpeeksi elämäni aikana ja halusin jotain hellenpää hoitoa tilalle. Mieheni tekee silloin tällöin urheiluhierontaa ja meillä on plintti, jota ei tule enää käytettyä kovin aktiivisesti, koska en yksinkertaisesti kaipaa kovaa kosketusta.

Muutama vuosi sitten aloin tutustua enemmän täydentäviin hoitomuotoihin. Kävin säännöllisesti hoidattamassa kehoani vyöhykerapeutilla joka samalla auttoi aukaisemaan myös henkistä puolta. Rentoutumisen kokemus oli hoidoissa aina valtava ja se oli minulle uutta. Kävin myös ayervedisessä hieronnassa ja kokeilin reiki-hoitoa. Kaikki todella hyviä mukavia kokemuksia.

Tämän vuoden teemana itselläni on ollut, että helli ja hoivaa kehoasi. Hemmottele sitä mahdollisuuksien mukaan hoidoilla. Pidän itse kosketuksesta ja parasta hemmottelua itselleni on juuri rentouttavissa hoidoissa käyminen. Olen kokeillut tänä vuonna mm. osteopaattia, vyöhyketerapiaa, kiropraktikkoa, kuumakivihoitoa ja shiatsua.

Tällä viikolla kokeilin hieman erilaista hoitomuotoa, jota Suomessa ei vielä kauhean laajasti tunneta. Hoitoa kutsutaan äänimaljahoidoksi ja se on lähtöisin Saksasta, vaikka sillä on pitkät perinteet mm. Tiibetissä ja Nepalissa. Saksassa lääkärit suosittelevat hoitomuotoa erityisesti stressaantuneille ihmisille.

Picture

Picture

Erityisen miellyttäväksi koin hoidon mitä lähempänä päätä ääni kuului ja väreily tuntui. Hoidossa käytetään erikokoisia maljoja joita hoitaja kumauttelee tasaisin väliajoin.Äänimaljahieronnassa hoidettavan ihmisen keholle asetetaan erikokoisia soivia maljoja, joiden fyysisesti koettava värähtely sekä niiden synnyttämä ääni saavat aikaan syvän rentoutumisen tilan. Äänimaljahoitaja saattaa myös soittaa isompia gongeja ja symbaaleja erilaisten hierontavaikutusten aikaansaamiseksi.”

Itse menin hoitoon avoimin mielin ja minulla ei ollut mitään erityisiä odotuksia sen suhteen. Tunnelma oli alusta asti hyvä ja pääsin pikku hiljaa syvemmälle rentoutuneeseen tilaan. Ensimmäiset 20 minuuttia ajatukset vilisi, mutta sen jälkeen aloin pääsemään rentoon nautinnoliseen fiilikseen. Jostain kumman syystä mieleeni nousi hurjan kauniit mielikuvat jossa olin vitivalkoisen tunturin päällä ja katselin pitkälle lumiseen metsämaisemaan. Tämä mielikuva asettui muutamia kertoja näytille, hyvin rentouttavaa! Pertti tekee hoitoja Tampereen Lifecenrellä, jossa myös meidän Äitiyden voima- kurssi järjästetään.

Picture

Äänimaljahoitaja Pertti Ratilainen, joka on myös mentori ja henkinen valmentaja, kumauttelemassa mahtiäänistä gongia.Voin suositella Pertin hoitoa lämpimästi kaikille jotka kaipaavat rentousta ja kepeää fiilistä. Kehollinen hyväolo on hoidon jälkeen myös taattu. Maljat tuntuvat erityisen miellyttävältä koko kehossa, ääni ja värähtely hellii ja kutittaakin samanaikaisesti. Hoidon jälkeen olo tuntuu kepoisammalta. Kiireisen arjen sykkeessä hetki itsen kanssa kannattaa!

Videossa kuulette kongin ja maljonen ääntä ja Pertti kertoo hieman äänimaljahoidosta.
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.