Äänesi on sinun

Olen vakaasti siinä uskossa, että musiikki ja laulaminen parantaa. Musiikkiin voi uppoutua koko olemuksellaan ja laulaminen tuottaa valtavaa mielihyvää kehoon sekä parhaimmillaan yhdistää omaan itseen. Ääni ankkuroi. Vaikka minulla on ollut joskus sietämättömän raskasta, on musiikki ja äänen käyttö ollut minun pelastukseni.

Olen laulanut ennenkuin olen edes puhunut. Isäni oli jazz-saksofonisti ja parhaimpia lapsuusmuistoja olikin, kun Sarmannon veljekset tai muut äärimmäisen lahjakkaat jazz-muusikot kokoontuivat kotimme olohuoneeseen ja alkoivat soittaa. Ääneni on ollut minun supervoimani jo lapsesta saakka ja löysinkin itseni esiintymästä soolona jo seitsemänvuotiaana. Kun täytin 11-vuotta, hain itse lupaa kysymättä Kansallisoopperan lapsikuoroon ja ilmoitin vanhemmilleni koelauluista, kun kutsu niihin saapui postitse. Pääsin heittämällä sisään ja siitä alkoi elämäni ensimmäinen palkallinen lauluduuni enkä muuta oikein edes osaakaan tehdä, kuin laulaa. Kun kotonani oli väkivaltaista, minä eksyin musiikkiin. Siitä tuli minun oma suojelusenkelini.

Minulla on ollut valtavan upeita lauluopettajia, sekä klassisia lauluopettajia että rytmimusiikin puolelta, kun opiskelin ammattimuusikon linjalla Pop&jazz-konservatoriossa. Olen antanut myös itse laulutunteja, joissa on keskitytty paljon laulun estoihin, esiintymisjännitykseen ja laulun holistiseen sekä energeettiseen puoleen. Koen, että minulla on harvinaisen laaja kokemus eri musiikkityyleistä ja olenkin esittänyt oopperasta jazziin ja afrikkalaisiin lauluihin.

Sain Naiseuden Voiman äitihahmolta, Heidi Harjulta, käyttööni Vaikuttava ääneni-äänivalmennuksen materiaalit ja hihkuin innosta. Ammattilaulajana minä olen aina valmis oppimaan uutta omasta instrumentistani, sillä olen itsekin kärsinyt lamaannuttavasta esiintymispelosta, joka on saanut joskus lopettamaan keikkailut vuosiksi.

Aloitin äänikurssin ja moni asia olikin minulle jo entuudestaan tuttu ja opin kamalasti taas lisää. Olin tyytyväinen harjoitusten helppoudesta ja etenkin, kun kurssin mukana tulleet youtube-videot antoivat erinomaiset ohjeet. Koen, että juuri tällainen opetus auttaa ensikertalaisia, jotka eivät ole olleet vielä laulutunneilla. Videoissa oli selitetty rauhallisesti ja selkeästi harjoitukset. Oli helppoa, kun näki esimerkin videosta sen sijaan, että saisi yrittää ymmärtää pelkästään kirjoitettuja ohjeita.

Koen, että Vaikuttava Ääneni- valmennuksen harjoitukset ovat myös valtavan hyvä apu laulutuntien taustalle sekä myös minunlaiselle vuosia lauluääntä harjoittaneen omien harjoitusten taustalle. Kurssilla sain myös hyviä muistuksia rentouttamaan omaa kehoani ja opetusmateriaalissa oli selitetty äänihuulten anatomia, äänentuoton fysiikka sekä miten äänentuotantoon vaikuttaa kireydet, kehon rentous ja koko keho oli otettu kurssin materiaaleihin mukaan. Valtavan hienoa!

Minulla on sitäpaitsi tänään, kirjoituspäivänä, oma tärkeä lauluesiintyminen ja aion käyttää Vaikuttava Ääneni- valmennuksen hengitysharjoituksia ennen esitystä, sillä tunnen tutun jännityksen pistelevän mahanpohjassa ja yleensä tämä jännitys saa kurkun sulkeutumaan.

Kirsikkana kakun päällä; tähän jännityksestä johtuvaan kurkun kireytymiseenkin oli materiaalia! Uskon, että kurssista on apua aloittelevalle kuten ammattilaisellekin sekä puhumista työkseen tekevälle tai puhumistyöstä haaveilevalle. Materiaalina on myös puhujalle oma osio, joten kurssi sopii erittäin monelle äänityöläiselle. Monia ihmisiä jännittää esiintyminen, minuakin vielä 28 vuoden esiintymiskokemuksen jälkeen, ja jokainen ammattilaisten antama harjoitus helpottaa rentouttamaan kehoa sekä mieltä.

Suosittelen tätä erittäin ammattitaitoista, laajaa sekä helposti lähestyttävää äänivalmennusta jokaiselle, jota kiinnostaa vahvistaa omaa puheääntään sekä lauluääntään ja saada neuvoja miten esiintyä varmemmin ja jokaiselle, joka haluaa tutustua omaan kehoonsa syvemmin.

Osallistu Äänikurssien kahdelle ilmaisluennolle TÄSTÄ linkistä

Rakkaudella,

siskosi Suvituuli

Materiaalit kurssiin saatu ilmaiseksi tätä kirjoitusta varten.

Kuva: Vaikuttava Ääneni- verkkokurssin materiaalit Copyright © 2019 MBody & Ääniluotsi

Lisää kirjoittajalta Vapaa Nainen / Suvituuli Siikasaari

Äänesi on sinun

Olen vakaasti siinä uskossa, että musiikki ja laulaminen parantaa. Musiikkiin voi uppoutua...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.