RAHA

Tänään eteeni tuotiin mielikuvissa oma isäni ja äitini. Isäni jolla on hyvät tulot, mutta hän ei halua antaa rahaa mielellään pois, elää vahvasti pihi ajattelun ja uskomusten kautta ja näin hän minutkin kasvatti. Äidilläniki on hyvät tulot, mutta hänellä taas on shoppailuriippuvuus, hakee onnea vahvasti materiasta ja elää yli varojen.

Tuli kysymyksiä mieleen, haluatko elää jommalla kummalla tyylilä? Haluatko oikeasti hakea onnea rahasta? Tekeekö raha sinut onnelliseksi? Näetkö ympärilläsi sen tekevän ketään onnelliseksi? Joilla on työpaikka, kaunis iso talo, autot, parisuhteet ja kauniita tavaroita, ovatko he onnellisia? No eivät!

Mulla on solutasolla asti ihan hirveän vahvasti ollut elämäni ajan rahaan liittyvät pelot ja rajoittavat uskomukset. Uskomukset, ettei koskaan ole tarpeeksi. Täytyy pelätä ja stressata jo etukäteen että milloin rahat loppuu. Uskomukset: että työssä oleva ihminen on arvokas ja riittävä. Uskomus: mitä enemmän teet työtä ja oot reipas, sen parempi ihminen olet.

Ja tietenkin tosiaan joka päivä täytyy huolehtia ja miettiä ittensä uuvuksiin asti, mistä sitä rahaa voi tienata sitten kerta ei tunnu hyvältä ja oikealta mennä minne tahansa töihin. No mitenkä täällä sitten tulla toimeen? Kuka minä olen, mihin joukkoon minä kuulun, kun en vaan nauti materiasta, enkä saa siitä onnea? Kun en näytä ulkoisesti menestyneeltä kun minulla ei ole isoa kotia, eikä loju ylimääräistä tavaraa kaapissa eikä varsinkaan ole sitä työtä, jota moni pitää menestyneen ihmiseen mittarina. Ja ainiin se raha! No sitähän mulla ei ainakaan ole. 😀

Egohan tästä ollut riemuissaan: no et sä ainakaan sitten arvokas ihminen olet, ku et oo töissä etkä saa aina kaikkia laskujakaan maksettua ja täytyy miettiä joka päivä mihin rahasi laitat.

Oon kiitollinen, koska Universumi on mahtava miten se antaa juuri ne olosuhteet jokaiselle sillä tavalla mitä oppiläksyjä täytyy oppia. Mun oppi on ollut aina löytää se oma voimani, oma totuus ja samoin uskoa ja luottaa omaan viisauteeni ja intuitiooni ja elää sen mukaisesti omaa elämääni itsenäisenä, vapaana ja kulkea omaa polkuani. Niin jos mulle ois annettu rahaa, oisin sen kyllä käyttänyt vahvasti etsien vastauksia ulkopuolelta: erilaisiin tulkintoihin ja hoitoihin ja minkä kokisin olevani mulle avuksi.

Mutta mulle ei ole annettu tätä mahdollisuutta! Juurikin sen takia, että opin arvostamaan pieniä asioita elämässäni, elämään kiitollisuuden kautta, ja ennenkaikkea että päästän irti tarpeesta etsiä ja hakea vastauksia ulkoapäin! Vaan käännyn sisäänpäin ja luotan itseeni, ja teen päätökset omasta viisuadesta käsin ja otan täyden vastuun elämästäni: niin ajatuksistani, sanoistani ja teoistani.

Samoin löydän puhtaan totuuden itsestäni, kun opin oman elämäni kautta enkä erilaisten koulutusten kautta. En siis sano että koulutukset on huonoja asioita ollenkaan, mutta mun tehtävä on ollut oppia oman tarinani kautta.

Ja olen saanut oppeja siitä, kuinka mä en todellakaan saa onnea mistään ulkoisista olosuhteista, rahasta, ihmisistä.

Todellisella onnellani ja hyvinvoinnillani ja rakkaudella itseäni ja elämääni kohtaan ei ole mitään tekemistä rahan kanssa! En tarvi niihin asioihin euroakaan mistä oikeasti nautin! Kuten metsässä kävely rakkaan koiran kanssa, meditointi, saunominen, hyvän ruuan tekeminen, musiikin kuuntelu, joogailu ja tanssiminen kotona.

Oon oikeasti kärsinyt omien rahapelkojeni takia! Rahaa tulee, ja kun se vähenee, alan pelkäämään ja jopa kehonikin oireillut sen takia, että pelkään milloin rahat loppuu! Siinä suossa elänyt tähän asti.. ja miettinyt kuka mut tästä suosta pelastaa?

Mietin tänään sitä mitä aiemmi oon ajatellut: Jos saisin sellaiset tulot, että saisin maksettua kaikki velat ja turhat laskut pois, kokisin olevani vapaa ja voisin hengittää kun ei tarvi huolehtia ylimääräisistä laskuista koko ajan. Fiilistelin sitä tänään, jos tosiaan ei olisi ylimääräisiä laskuja enää, niin joo kyllä saisin hetkellisen helpotuksen ja vapauden tunteen, mutta toisiko se pysyvää onnea? EI. Koska kohta sisäinen mörkö heräisi, ja sanoisi ootahan kun tulee taas laskuja luukusta. Ootahan kun tulosi taas vähenee ja saatko sitten ruokaa?

Nyt on aika vaan sanoa noille peloille ja uskomuksille hyvästit! Minähän oon onnellinen ku päätän niin! ja minä pelastan itse itseni, enkä odota jotain ihmettä joka mut pelastaa omasta suostani, joka johtuu ainoastaan oman mielen kahleista, ristiriidoista! Voihan sitä ajatella niin et raha pelastaa mut tästä suosta, ei se ole vaan niin.. Oma asenteen muutos on se avain.

Otan oman voimani tässäkin asiassa takaisin itselleni. Otan vastuun oman todellisuuteni luomisesta ja teen päätöksen luottaa itseeni ja omaan totuuteeni, päästäen irti takertumisesta kaikkeen ulkoiseen ja katson sitten miten Universumi vastaa tuomalla ulkoiset muutokset, kun muutos lähtee sisältä käsin ensin.

SAAT SEN MISTÄ LUOVUT!

Rahalla voi ostaa talon,
Muttei kotia.

Rahalla voi ostaa leivän,
Mutta ei itseleivotun tuoksua ja makua

Rahalla voi ostaa lääkkeen,
Muttei terveyttä.

Rahalla voi ostaa seuraa,
Mutta ei ystävyyttä

Rahalla voi ostaa seksiä,
Mutta ei rakkautta.

Rahalla voi ostaa viihdettä,
Mutta ei mielenrauhaa.

Rahalla voi ostaa tavaraa,
Mutta ei onnea.

Rahalla ei saa ostettua oikeasti arvokasta

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.