5 tapaa lisätä vetovoimaisuutta parisuhteessa

Edellinen kirjoitukseni käsitteli, miten vahvistamme vetovoimaisuutta Naisena. Tämä teksti käsittelee aihetta parisuhteen näkökulmasta.Maskuliini- ja feminiinienergia vetävät toisiaan puoleensa magneetin tavoin. Luontaisesti nainen on yleensä feminiininen ja mies maskuliininen. Tässä ajassa roolit ovat sekoittuneet ja olemme tasa-arvoistuneet monella tavalla. Taloudellinen ja sosiaalinen tasa-arvo on huippu juttu, ja siinä Suomessa ollaankin edelläkävijöitä.

Sauli Niinistö piti äskettäin aiheesta puheen YK:n tasa-arvojärjestön tilaisuudessa kertoen, että “naisten voimaannuttaminen on menestyksen resepti” – mahtavaa! Suomessa naiset ovat saaneet ensimmäisenä maailmassa äänioikeuden ja heillä on ollut pitkään mahdollisuus tasa-arvoiseen koulutukseen miesten kanssa. Ja hei, meillä on ollut myös naispresidentti. Pitkällä siis ollaan näiden asioiden suhteen, mutta asioilla on aina kääntöpuolensa. 

Parisuhteet voivat tänä aikana huonosti, naisen ja miehen välinen sähkö on kadonnut ja monet suhteet muistuttavat enemmänkin kämppäkaveruutta kuin intohimoista rakkaustarinaa. Vetovoiman ja kipinän kannalta olisikin todella tärkeää, että molemmat ruokkisivat oman ydinolemuksensa energiaa – yleensä mies maskuliinisuutta ja nainen feminiinisyyttä. Kun saamme piilossa olevan seksuaalienergiamme käyttöön, voimme ilmentää itseämme paremmin myös täällä maailmassa, koska juuri seksuaalienergia on luomisenergiaa. Tämän tekstin jälkeen ymmärrät, miten voimme vahvistaa vetovoimaisuuttamme parisuhteessa hyödyntäen myös chakratietoutta.

1. 
Vahvista omaa feminiinienergiaa ja 2.chakran energioita

Mikäli nainen on tukahduttanut kakkos- eli sakraalichakra-alueensa energian, hän elää todenäköisesti “vahvan naisen syndroomaa” kontrolloiden, kiirehtien, halliten perhettään ja omia syvempiä tunteitaan. Silloin mies, joka on ytimeltään maskuliininen ei pysty kokemaan häneen vetoa, koska energiat ovat liian samanlaisia. Usein naisen kehittäessä maskuliinisia ominaisuuksia, myös mies alkaa kehittyä enemmän feminiiniselle puolelle. Mies “alistuu” ja suostuu kaikkeen, eikä omaa jämäkkiä, omia mielipiteitä. Tällöin tasapaino on näennäinen, mutta suhde harvoin toimii ainakaan pidemmällä tähtäimellä.

Nainen, jolla on vahva solar plexus eli 3.chakra ja heikompi 2.chakra vetää usein puoleensa miehen, jolla 3.chakra on vastaavasti heikko. Koska nainen haluaa olla kontrollissa, hyvällä tavalla vahvat/maskuliiniset miehet eivät koe häneen vetoa. Ei, vaikka hän olisi kuinka hyvännäköinen. Naisen tulisikin opetella rentoutumaan itsessään, ruokkia iloa, kepeyttä ja luovuutta ruokkivaa toimintaa sekä panostaa syvempiin ihmissuhteisiin, joissa voi vapauttaa itseään tunnetasolla. Myös kehoyhteyden vahvistaminen on tärkeää. Lisää vinkkejä ja näkemyksiä 2.chakran vahvistamiseen annoin edellisessä postauksessa.

2. Valitse mies, jonka kanssa koet olevasi turvassa

Ensimmäinen chakramme juurichakra on luonteeltaan maskuliininen ja se liittyy perusturvallisuuden tunteeseen ja siihen, että koemme selviytyvämme fyysisessä maailmassa. Toimiva juurichakra edustaa asioiden alulle panemista ja niiden saattamista päätökseen. Tämä chakra on yleensä vahvempi miehillä ja heillä on luontaista toimia fyysisyyden ja materian kanssa. Kun mies on tasapainossa, maadoittunut ja täten hyvin kykenevä elättämään itsensä ja perheensä, voi nainen keskittyä enemmän omaan naiseuteensa ja kepeämpään energiaan, eikä joudu kantamaan jatkuvaa huolta selviämisestä. Mutta mikäli mies ei pysty huolehtimaan perheen raha-asioista ja sen seurauksena nainen kokee stressiä ja huolta, hänellä ei ole niin paljon resursseja vapautua naiseudelleen ja täten parisuhde voi olla jumittuvassa tilassa.

Itse olen myös sitä mieltä, että koska nykypäivänä ollaan niin tasa-arvoisia talouden suhteen, tätä ajatusta voi soveltaa myös siihen, että naisella on yleinen varmuus suhteesta. Hänen ei tarvitse koko ajan miettiä, onko suhde varmalla ja jatkuvalla pohjalla. Myös se, että miehellä on tasainen ja “varmempi” mieli kuin naisella, saa naisen kokemaan turvallisuutta. Vaikka naisen mieli muuttuu useinkin, voi turvata, että mies on kuin kallio, joka pitää kokonaisuutta jämerästi pystyssä myrskynkin keskellä. 

3. Arvosta miestäsi

Parisuhde voi saada huomattavaa piristystä, kun nainen saa vahvistettua kakkoschakraa ja feminiinienergiaa. Tämä voi johtaa siihen, että mies saa uutta energiaa miehisyyteensä ja täten kolmoschakran voimat alkavat vahvistua hänessä positiivisesti. Kolmoschakran teemat liittyvät itsensä arvostamiseen ja hyvällä tavalla itsen esille tuomiseen. Täten miehen omanarvontunto kasvaa ja on kykenevä entistä suurempaan menestykseen elämässä. Kyllähän me sen olemme huomanneet – jos emme arvosta miestämme, häneltä katoaa motivaatio. Sen sijaan jos annamme itsemme hänelle – ei uhraavalla tavalla, vaan aidosta halusta – niin hän syttyy läsnäolon liekkeihin. Siispä kehu ja kannusta häntä sekä usko ja luota hänen kykyihinsä hoitaa hommat!

Kun nainen vahvistaa naisellisuuttaan ja antautuu olemaan hyvällä tavalla passiivinen, hän antaa kepeää feminiinienergiaa miehelle, jonka maskuliinisuus saa siitä uutta voimaa

Picture

Joissakin suhteissa – valitettavasti – mies ei saa naiselta sitä, mitä hän kaipaisi ja hän lähtee etsimään sitä ulkopuolelta, kuten muista naisista, aikuisviihteen puolelta tai sitten mies sulkee seksuaalienergiansa pois ja tavallaan luovuttaa. Hän uppoutuu tv:n ääreen tai tekee entistä enemmän töitä saamatta siitä kuitenkaan tyydytystä. Mies voi etsiä kaipaamaansa täyttymystä myös muista epäterveistä lähteistä, kuten alkoholista, jonka luonne on feminiininen. 

4. Anna miehen kehittyä omalla tahdillaan, älä painosta

Vetovoimaa heikentää huomattavasti myös se, kun alamme kertomaan miehelle, mitä hänen tulisi tehdä ja annamme hänelle kaikenlaisia ohjeita. Tekemällä heille selväksi, että tiedämme enemmän kuin hän, olemme itse maskuliinisessa toimintamallissa ja se vähentää miehen maskuliinisuutta. Anna siis miehen oppia itse jokin asia antamatta hänelle ohjeita. Voit yllättyä tuloksista positiivisesti. Vaikka asian omaksumisessa kestäisi vähän pidempään, on oman motivaation löytäminen tärkeämpää. Anna miehen “päteä” hyvällä tavalla tietämisellään ja osaamisellaan. 

5. Opi arvostamaan ja rakastamaan itseäsi. Valitse henkinen kasvu. 

​Meidän tulee arvostaa ja rakastaa itseämme, jotta vedämme puoleemme puolison (uuden tai nykyisen), joka arvostaa ja rakastaa myös itseään. Mikäli arvostusta tai rakkautta ei ole itseämme kohtaan, ei sitä ole myöskään puolisollamme itseään kohtaan, koska samankaltaisuudet vetävät toisiaan puoleensa. Mikäli kumpikaan ei ymmärrä tai osaa täyttää omia tarpeitaan, odotetaan jatkuvasti sitä, että se toinen täyttäisi omat “vajaat tankit”. Parisuhde on tällöin vaihtokaupparakkautta, täynnä odotuksia ja pettymyksiä, draamaa vailla syvempää ymmärrystä ja merkitystä. 

Suurin teko, jonka voimme tehdä parisuhteemme hyväksi on katsoa peiliin ja kysyä; miten voisin rakastaa ja arvostaa itseäni? Kun voimme itse hyvin, on meillä annettavaa myös muille. Monet naiset ovat hukassa omien syvempien tarpeiden kanssa ja pinnallisten halujen ja ulkoapäin tulevien odotusten täyttäminen vie meitä jatkuvasti umpikujaan. Suhteen lopettaminenkaan harvoin ratkaisee ongelmia, vaan ne siirtyvät seuraaviin suhteisiin.

​Vedämme puoleemme aina sen ihmisen, joka antaa meille mahdollisuuden oppia jotain itsestämme. Itse päätämme, haluammeko nähdä sen opin  – se ei ole yleensä helppoa, mutta sitä seuraava palkinto ja täyttymyksen tunne on sitäkin suurempi.

Naisellisuus ei ole ulkokultaista kauneutta vaan sisäistä voimaa ja auki olemista

Lopuksi

Molemmat osapuolet voivat kehittää maskuliini- tai feminiinipuolia terveellä tai epäterveellä tavalla. Terveellä tavalla kehittyessään nainen pystyy menestymään ja saavuttamaan tavoitteita miehen kaltaisesti – olemaan tarpeen tullen jämäkkä ja vahva. Mutta samalla hän osaa olla pehmeä, herkkä, tunteensa ilmaiseva (myös ne herkemmät tunteet) ja antautua, päästää irti kontrollista.

Mies taas kehittäessään terveesti feminiinisyyttään oppii kommunikoida tunteensa ja avata tunnekehoaan. Täten hän pääsee syvemmälle ymmärryksen tasolle naisen kanssa, puhumattakaan seksuaalisesta kanssakäymisestä. Monella miehellä tunnekeho on paljon enemmän jumissa kuin naisella ja yhteys omaan kehoon vahvistuu feminiinienergian lisääntymisen myötä. Miehen tulisi myös saada paljon tukea maskuliinisuuden vahvistamiselleen yhtä lailla, kuin naisen feminiinisyydelleen. ​

Lähde: Omat kokemuset sekä ao. video. Tässä yli miljoona näyttöä saadussa videossa (huom. kesto n.1 tunti) Lada Duncheva selittää Miten tulla vastustamattomaksi miehille ja vetää puoleensa rakkautta, liittyen juurikin tähän 2.chakraan

 

Haluatko vahvistaa omaa feminiinistä puoltasi ja päästä parempaan tasapainoon, kehosi, mielesi, sielusi ja ihmissuhteidesi kanssa?

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.