2 viikon rintaliivittömyys haaste

 

Heidi haastoi Naiseuden Voiman – naiset 2 viikon rintaliivittömään kokeiluun. Pidän haasteita joten tartuin siihen innokkaasti! Nykynaiselle on selvä että rintaliivejä, tuttavallisemmin rintsikoita tai toppeja, käytetään päivittäin. Rintaliivien pitäminen kuuluu meidän käyttäytymiskoodistoon eikä sitä kyseenalaisteta kovinkaan usein. Naiset ovat historian valossa kuitenkin käyttäneet rintaliivejä aika vähän aikaa, vaikka erilaisia virityksiä rintojen peittämiseen tunnetaan jo pitkältä ajalta.  Vasta 1900-luvulle tultaessa patentoi Marie Tucek omat liivinsä, joiden tarkoitus oli tukemisen sijasta rintojen litistäminen ja piilottaminen näkyvistä. Tästä alkoi rintaliivien käytön yleistyminen ja vasta 1970-luvulle tultaessa niiden suosio lähti rakettimaiseen nousuun.Törmäsin itse jokin aika sitten mielenkiitoiseen juttuun, jossa viitattiin Ranskassa tehtyyn tutkimukseen rintaliivien hyödyistä pitkässä käytössä. Rintaliivit eivät eivät tämän näkemyksen mukaan estäkään rintoja löystymästä vaan saattavat jopa edesauttaa rintoja roikkumaan. Tässä pieni ote tuosta jutusta:

Lopputulos oli se, että naisten jotka eivät käyttäneet rintaliivejä hyötyivät pitkällä tähtäimellä huomattavasti enemmän, sillä heidän rintansa kehittivät enemmän lihaskudosta tukien rintaa luonnollisesti. Myös nänni pysyi ylempänä ilman rintaliivien käyttöä.” Rintaliivien on myös joidenkin tutkimusten mukaan todettu lisäävän rintasyöpäriskiä. Rintojen ja kainaloiden alueella sijaitsee huomattavan suuri määrä imusolmukkeita, jotka toimivat niin sanottuna viemärinä kehossamme. Kireät rintaliivit tällä alueelle tukkivat huomattavasti juuri imusolmukkeita. Tämä on mielestäni erittäin järkeenkäypä asia, tiedämmehän senkin että liian kireiden puristavien housujen pitäminen ei pitkässä juoksussa ole kovin järkevää vaan se saattaa altistaa kehomme monenlaisille ongelmille.

Viimeiset vuodet olen käyttänyt pelkästään urheilutoppeja, sillä en ole pitänyt ikinä kaarituellisista rintsikoista. Olen yrittänyt etsiä itselleni sopivia kaarituellisia mutta ne tuntuvat aina puristvan jostakin. Ekan kerran puin rintojeni suojaksi topin ollessani esiteini. Menkat oli alkaneet ja sitten mietittiin kavereiden kanssa että milloikas rintaliiveihin tulisi tutustua?! Siitä on nyt kaksikymmentä vuotta aikaa ja joka päivä siitä asti olen uskollisesti pukenut rintojeni suojaksi jotakin tukevaa, juurikaan kyseenalaistamatta sitä. Itselläni on aina ollut aika pienet rinnat ja olen tullut niiden kanssa oikein hyvin toimeen. Ne eivät ole olleet ikinä urheilessa tiellä ja eivätkä ne ole aiheet sen suurempia huolenaiheita. 

Nyt on kuitenkin tullut aika viilettää ilman rintsikoita tai toppia pari viikkoa. Sovimme että urheilessa voimme käyttää rintsikoita mutta muuten menemme luomuna tai paljaana. Itse taidan suorittaa tämän kokeilun extremenä eli kaksi viikkoa ilman mitään. Imetys muuten jatkuu samaan malliin kuin ennen tätä kokeilua. Raportoin tuloksista ja fiiliksistä tämän kokeilun päätyttyä!

P.S  Mullahan on se makeaton menossa myös johon lisäsin vielä viljattoman ja tärkkelyksettömän pari viikkosen. Joten senkin purku tulee jossain vaiheessa eteen 😉

Picture

Picture

Päätettiin Heidin kanssa ottaa “tissikuva” pitkähihainen päällä ja alakuvassa ainoastaan toppi päällä. Kuvissa emme siis käytä rintsikoita. Huomaako?<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.