2 viikon rintaliivittömyys haasteen lopputulema: SILIKONIT!

 

Nyt se on sitten takana. Suursuosion saanut postaus rintaliivittömyys kokeilusta yllätti itsenikin. Aihe koskettaa varmasti kaikkia naisia mutta näköjään myös miehiä. Rinnat herättää tunteita edelleen vuoden varmasti molemmissa sukupuolissa. Olen saanut kiitosta myös siitä että otin tälläisen rohkean aihealueen puheeksi. Mulle tässä ei varsinaisesti ollut mitään rohkeaa sillä ”tissit” ei oo herättänyt itsessäni ikinä suurempia tunnereaktioita. Rinnoista on tullut juteltua parin viimeisen viikon aikana huomattavasti enemmän mitä normaalisti. Rintaliivittömyys haaste on mennyt itselläni hyvinkin kivuttomasti, enkä ole huomannut että kukaan olisi noteerannut esim. katseellaan rintaliivittömyyttäni tai minun kohdalla topittomuuttani. Naiseuden Voiman Terhi on kirjoittanut myös omasta rintaliivittömyys kokemuksestaan täällä.
Picture

Kotioloissa voi olla hieman löysemmissä paidoissa. Joku vois päätyä tässä tilanteessa silikoneihin =)No nyt niihin silikoneihin, sainpas sut lukemaan ainakin tänne asti 😉 En todellakaan ole ottamassa silikonirintoja. Tällä hetkellä silikonirintojen ottaminen tuntuu olevan vähän niin kuin kaupassa käynti. Vielä kymmenen vuotta sitten se oli julkkisten ja ”kerman ” oikeus mutta nykyään teinit ja kotiäidit käyvät ne Itselleen asentamassa siinä muun elämän ohessa. Itselläni ei ole silikoneja vastaan mitään, joka naisella on oikeus päättää mitä omaan kehoonsa haluaa laittaa. Ilmeisen monella naisella on tosin  itsetunto kiinni silikoneista ja rintojen koosta, mikä aina pienirintaisena olleena tuntuu hieman vieraalta. Itsetunnon voi rakentaa huomattavasti helpommin kuin keholle vierasta, ehkä jopa myrkyllistä, aineperää olevalla silikonilla. Lääkärituttuni sanoi että tällä hetkellä korjataan jo aika paljon vaurioituneita ja kapseloituneita silikoneja sairaaloissa ja mitä se mahtaa olla tulevaisuudessa kun niitä tällä hetkellä asennetaan ennätysmäärä. Tässä mietittävää, jos nainen joutuisi loppuelämäkseen autiolle saarelle yksin niin ottaisiko hän silikonit? Voisiko moderni materialisoitunut yhteiskunta ja markkinatalous antaa kuvan siitä, että naisella tulisi olla isot pyöreät symmetriset boobsit tullakseen hyväksytyksi? Mainokset, elokuvat ja julkkikset ovat saattaneet saada uskomaan siihen, että omissa rinnoissa on jotain vikaa, ettei voisi olla kaunis ja hyväksyttävä jos ei omista isoja pyöreitä tissejä. Ja sitten jos niitä ei ole, halutaan itsetuntoa lähteä ulkopuolisesta tahosta käsin korjailemaan vaikka loppupeleissä sen piti olla naisen sisäisestä itsetunnosta kiiinni? Mitä mieltä ootte?

Silikonit ei ollut päivän aihe vaan se miltä tuntui olla ilman rintaliiivejä kaksi viikkoa ja alkoiko rinnat roikkumaan jo näin pienessä ajassa?
Aluksi tuntui tosi oudolle lähteä päivän touhuihin, sillä 20 vuotta aamuisin on automaatiolla pukenut päälleen rintsikat. Se on vakiintunut samanlaiseksi rutiineksi kuin vessassa käynti. Nyt tämä toiminta oli poissa ja se vaati aivojen uudelleen koodaamista. Itse oleskelen aika paljon aamuisin yöpaidassa joten kotioloissa olo oli hyvinkin normaali. Jos en itse ole pukenut rintsikoita jostain syystä päälleni joskus, on se minulle ollut kotikalsari päivä jolloin vaan on maattu sohvalla. Joku sanoikin osuvasti, että jos lomalla ei ole tarvinnut käyttää rintsikoita, on se ollut onnistunut. Tässä lauseessa on kyllä perää, sillä ilman rintsikoita olo on jotenkin rennompi!

Naisen rintojen alkuperäinen tarkoitus eli imettäminen ei ole unohtunut tämän kokeilun aikana. Yksi voittaja tässä kokeilussa on ainakin ollut, poikani Oliver. Hän on tykännyt kovasti sillä imetys on jatkunut normaalisti ja ”kikki” on ollut huomattavasti helpompi saada suuhun. Jos itselläni on ollut pitkätoppi päällä, on hän joskus jopa yllättänyt minut vetämällä paidan kauluksen alas ja torpannut rintaani kiinni kuin linnun poikanen. Tuntuu myös että imetys olisi jopa vähän lisääntynyt, voisiko taaperoa  haistaa paremmin maidon?

Salilla ja lenkillä ollessani olen pitänyt pitkään urheilutoppia (alla olevassa kuvassa oleva oranssi David) ja siinähän on jonkinlainen tuki. Käytännössä pystyn kyllä lenkkeilemään ja urheilemaan ilman rintsikoita, se on siis todistettu, eikä se edes tunnu mitenkään epämiellyttävältä. Jonkinlainen kireä aluspaita vaan päälle ja menoksi!

Miehet ja rinnat, tätä aihetta ei voi sivuuttaa! Yksi miespuolinen tuttavani ei tiedä mitään seksikkäämpään kuin nainen jolla ei ole rintaliivejä. Toinen taas on sitä mieltä että rintaliivit kuuluu ilman muuta seksikkään naisen imagoon. Halusimme tai emme niin miehet kiinnittää huomiota rintoihin. Ymmärrän siis todella hyvin jos suuririntainen nainen haluaa pukea rintaliivit päällensä lähtiessään ulos. Vastakkaiselta sukupuolelta saattaisi saada aika härskiäkin kommentointia kuten tämä nainen New Yorkissa sai osakseen kokeiltuaan elämää päivän ilman rintsikoita. Yksi asia mistä olen kavereideni kanssa puhunut ja mikä ehkä hieman itseänikin häiritsee, on nännien nöpötys ja etenkin se miten ne alkavat helposti paistaa paidan lävitse ilman rintsikoita. Tuttavani miespuolinen ystävä oli sanonut, että hän ei voi ymmärtää miksi naiset salilla ollessaan esittelevät nännejään. Tiedättehän, kun on kireä elastaania oleva toppi, niin joskus nänneissä vaan menee valot päälle. Miehen mielestä tämä oli hyvin häiritsevää jopa kiihottavaa. No, kumman ongelma tämä sitten on; miehen vai naisen? Tietenkin miehen, sillä siihen että nännit nöpöttää ei tarvitse kiihottumista. Itse treenaan salilla jossa ei ole muita ihmisiä, niin tälläisiä asioita yleensä ei tarvitse edes miettiä. Jätin kuitenkin kahden viikon aikana pukematta kaikki kireämmät vaaleat päällyspaidat juurikin tuon nännien näkymisen takia. Itse en ole tottunut siihen että rintoihini kiinnitetään huomiota ja luulen että nännien nöpötys saattaisi tehdä sen. Ehkä kuvitelma, mutta olen kuullut suuririntaisten naisten kertovan kuinka monet miehet useasti puhuvat heidän rinnoilleen tai ainakin salaa katse eksyy niihin. Olisi ehkä pitänyt pukeutua siihen valkoiseen paitaan että olisi saattanut mahdollisesti kokea tämän?!

Takaisin kaksi viikkoiseen experimentaatiooni. Mietin rintojen roikkumista monesti parin viikon aikana. Alkavatko tissit tosiaan roikkumaan siitä että ei käytä rintaliivejä? Itse olen sitä mieltä, asiaan hieman tutkiskeltua, että roikkumiseen vaikuttaa hyvin paljon eriasiat. Kaikki tietävät naisia, jotka ovat koko elämänsä pitäneet rintaliivejä ja rinnat roikkuvat silti. Mietin myös että miksi roikkuminen sitten olisi edes huono asia? Mitä häpeämistä siinä on? Ja kuka sanoo että rinnat näyttäisi edes jotenkin huonommilta painovoiman puuttuessa asiaan? Geenit ja ihotyyppi vaikuttaa siihen paljon millaiseksi rintojen muoto menee ajan kuluessa.
Usein puhutaan myös siitä että imetys saisi rinnat roikkumaan. Mun käsityksen mukaan se on ennemminkin raskauden aikaiset hormonit jotka saavat kehossamme muutoksia aikaiseksi. Ikä ja yleinen ihon löystyminen saavat rintojen rakenteen muuttuaan, käytit rintsikoita tai et. Sellaisen olen huomannut myös, että yläkehon lihasten ja etenkin rintalihasten treenaaminen saa rinnat näyttämään terhakammilta. Olen jotenkin automaattisesti treenannut tämän jakson aikana rintalihaksia enemmän. Ryhtiini olen kiinnittänyt erityishuomiota, sillä olkapäät edessä, selkä kyttyrällä- asento saa rinnat näyttämään siltä, että ne olisivat alempana kuin ne oikeasti ovatkaan.

Voisin muuten joskus postata tänne rintojen kohotus treenin. Olisiko sillä kysyntää?

Summasummarun, jatkan ainakin osittaista topittomuuttani tulevaisuudessakin. Kokemus oli mukava mutten ole valmis täysin luopumaan rintsikoistani. Kannustan kuitenkin kaikki kokeiluun mukaan, aina kun on avoin uusille jutuille saa varmasti jotain uutta itsekin!

Picture

Picture

Yläkuvassa Davidin toppi jossa ei kauheasti rinnoille ollut tukea mutta treeneissä hyvin pystyin tekemään ja olemaan ilman muuta tukea. Alakuvassa normaalitoppi jota käytän yleensä paitojen alla.Rinnoissani on muuten myös koko eroa mutta tutkitusti suurimmalla osalla naisista on. Nauttikaa rinnoistanne niiden koosta, roikkumisesta tai epäsymmetrisyydestä huolimatta, ne ovat ainutlaatuiset =)

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.