Anna oman äänesi kuulua sellaisena ku se on!

Monet on hiljennetty lapsena. Ei ole annettu tilaa omalle äänelle tulla esiin juuri sellaisena kuin se on koska on opetettu miellyttämään vanhempia ja muita. Ei ole kannustettu rehellisesti itsensä ja omien tunteiden ja ajatusten ilmaisuun josta on käynyt niin että oma ääni on jäänyt piiloon ja pahimmillaan kurkkuchakra tukkeutunut, koska sanat ovat jääneen ilmaisematta. Kurkkuchakraan eli kurkun alueelle jää myös ne sanat, jotka ovat meitä loukanneet. On yhtä lailla tärkeää oppia puhumaan itselleen sisäisesti kauniisti kuin muillekin, mutta samalla myös puhdistaa tältä alueelta kaikki se kipu ja loukatuksi tulemisen tunteet, mitä muut ovat sanoille meille tuottaneet.

Esimerkiksi vihan tunne jää helposti tukkimaan kurkkuchakraa, koska monet ovat opetettu tukahduttamaan vihan tunteet jo lapsesta saakka, eikä varsinkaan lapselle ole annettu lupa kiukutella. Joten nämä kaikki sanomattomat sanat jäävät tukkimaan kurkkuamme ja ilmaisukanaviamme.

Kurkkuchakra on yksi päächakroistamme, jonka kanssa ihmisellä on paljon työtä tehtävänä ja se on se chakra, joka herkästi reagoi epärehellisyyteen. Siihen, jos ei itse ole rehellinen itselleen tai muille tai aistii ja tuntee ettei joku ole sinulle täysin rehellinen.

Minä tuossa menetin ääneni flunssan ja puhdistuksen seuraksena n.2vk sitten. Alkoi sellainen tunneprosessi siinä samalla, että minut todella haluttiin kääntää sisäänpäin. Koska kuinka paljon me täytämmekään päiviämme puhumalla. Tällöin on todella vaikeaa kuulla omaa sisintä ja saada aito rehellinen yhteys itseensä, jos jatkuvasti kuuntelee muita tai puhuu muille. Oli todella uusi elämänkokemus olla pääosin puhumatta 8 päivää  😀 Ja minua naurattaa se, kun ennen tätä halusin kovasti lähteä Rovaniemelle hiljaisuuden retriitille, mutta sainkin kun sainkin tämän hiljaisuusretriitin ilmaisena kotia. 😀 Olin 8 päivää myöskin pääosin ulkoisessa hiljaisuudessa, hyvin vähän tekemisissä ihmisten kanssa, enkä kuunnellut mitään musiikkia tai muuta. Koska halusin todella kokea sen syvän hiljaisuuden, mitä se voikaan antaa minulle.

En voi sanoa, että helppoa aina oli, mutta tiesin että tämä prosessi antaa minulle jotain arvokasta ja tärkeää. ja antoihan se. Löysin kaiken hälyn ja kiireen alta, omaa ääntäni todella kirkkaasti. Koen saavani uuden ääneen, joka perustuu rehellisyyteen, rehellisyyteen itseäni kohtaan. Niin paljon lähti kuormaa pois, joka estänyt minua todella kuulemasta itseäni, todellisia tarpeitani, kun olen keskittynyt muiden tarpeisiin, ja ihan itse ohittanut omani.

Tämän ansiosta ääneni on kirkastunut, mutta edelleen täytyy jatkaa paljon myös hiljaisuudessa oloa. Tuntuu et ekaa kertaa elämässäni tänä hiihtolomalla, olen todella päästänyt myös mieleni lomalle.

Olen tuntenut sellaista iloa ja keveyttä, sellaista oloa miltä tuntuu rakastua omaan itseensä. Se tunne on upea! Ja tämä itseensä rakastumisen tunne ja kokemus on vahvistunut juurikin sen takia, että olen löytänyt uuden ja vahvemman yhteyden omaan aitoon itseeni ja omaan sisäiseen rehelliseen ääneen, siihen kuka todella olen. Tuntuu hyvältä antaa itselle lupa olla onnellinen, niin paljon kun elämässä sitä on rajoittanut, koska omaa iloa ja onnea ei lapsuudessa otettu vastaan sitäkään, vaan tukahdutettiin. Oman ilon äänikin tukahdutettiin. Minullehan aina sanottiin että ole hiljempää, kun iloiseen isoon ääneen jotain ilmaisin. Monella kun ei ole tukahdutettu ilmaisusta vaan negatiivisten tunteiden ilmaisu, vaan myöskin tila ilmaista rakkautta ja iloa ääneen, kun sitä aitoa lapsen uteliasta iloa ei ole otettu vastaan, vaan on käännetty sille selkä, koska vanhemmalla on ollut murhetta ja stressiä. Lasta kun ei ole tällöin kannustettu kukoistamaan omassa valossaan ja rakkaudessaan.

Elämä ei anna aina sitä, mitä haluaa mutta sitä mitä tarvitsee. Nytkin en tiennyt aluksi miksi tarvitsin ääneni pois lähdön. Mutta se on parasta mitä sain elämältä tähän hetkeen, koska kun ääni on poissa, sitä kääntää kaikki aistit ja katseen sisäiseen puheeseen. Se mitä hiljaisuuden takaa voikaan löytää, on aarre. Sisäisiä aarteita ja lahjoja, mitä jokaisen sisällä on kun uskaltaa sinne katsoa.

Niin ja yksi syy miksi menetin ääneni on häpeän kohtaaminen. Kohtasin syvää häpeää ja syyllisyyttä ennen ääneni menettämistä. Olen pelännnyt puhua omaa totuuttani, koska olen pelännyt loukata muita, tai että jos minua loukataan. Jos kokee häpeää, sitä häpeää myös omaa ääntä, tuoda sitä esille, antaa oman äänen raikua ja KUULUA. Minun täytyi menettää ääneni, jotta opin arvostamaan sitä uudella tavalla ja tuomaan sen rehellisesti esille tähän maailmaan juuri sellaisena kun se on. Ihminen on hassu olento, kun sitä pitää asioita niin itsestäänselvänä, tajuaa vasta sitten kun ne menettää. Mutta enää oma ääneni ei ole itsestäänselvä asia.

Arvostakaa siis te jokainen omaa ääntänne ja sen tuomaa lahjaa, jonka tuotte tänne maailmaan. Jokaisella on oma äänensä, ja kenenkään ei tarvitse olla samanlainen. Uskaltakaa puhua oma totuutenne ja puhua sydämestä käsin rehellisesti, mitä ikinä tunnette ja koette ja mikä on teille oikein. Ottakaa riski! Täällä elämme vain kerran, ei pienennetä ja himmennetä itseä enää. Vastustusta saattaa tulla kun alat puhumaan rehellisesti, vastavoimatkun vaikuttavat elämässä aina. Mutta ota sekin mahdollisuutena kasvaa uusiin mittoihin ja potentiaaliin! Rehellisyys ja totuus ei aina miellytä., mutta se on suurinta rakkautta ja parhautta mitä voi itselleen ja muille antaa. Me kun ei olla tultu tänne miellyttämään ketään ja sopimaan joukkoon, jotta muilla olisi helppoa ja mukava olla.

Kurkkuchakra avautuu sillä kun kuuntelet rehellisesti sitä, mitä sinä tahdot. Mikä on sinulle tärkeää ja opettelet arvostamaan omia tarpeitasi ja täyttämään ne sisältä käsin itse odottamatta muiden täyttävän tarpeesi. Mutta on myös tärkeää, että uskaltaa ilmaista omat tarpeensa ja myös rajansa muille. Mikä on sinulle ok, ja mikä ei. Miten sinua kuuluu kohdella ja mikä ei ole sinulle hyväksyttävää käytöstä ja puhetta muilta. Uskalla alkaa ilmaisemaan aidot ajatuksesi ääneen, olisi vastareaktio niihin mikä tahansa. Koska kaikista tärkeintä mitä elämässä voi olla, on uskollisuus itseäsi kohtaan. Ja paras lahja minkä voit rakkaillesikin antaa on se että täytät oman maljasi ensin rakastamalla ja huolehtimalla itsestäsi ja elät rehellisyyden ja totuuden kautta.

Hiljaisuus on myöskin tärkeä vastapaino tähän nopean kommunikoinnin yhteiskuntaa, jossa vastaamme toisten viesteihin nopeasti ja helposti sitä kokee, että täytyy aina olla saatavilla muille. Siksi on välillä tärkeää pitää somepaastoa, ja olla vain itsensä kanssa. Koska jatkuva kommunikointi ja ulospäinsuuntautuneisuus kuormittaa ketä tahansa, jos tasapaino ei ole kunnossa. Välillä on vain tärkeää olla, nauttia olemassaolosta, muistaa että olet arvokas vain siksi koska olet olemassa, siihen ei oma mielikään voi keksiä syitä. Muistuta itsellesi siis jokainen päivä: olen arvokas siksi koska olen olemassa. En siksi, että olen tiettyä muille, tai siksi koska olen reipas, tai suoritan, tai olen tehokas, tai maailman paras äiti tai isä lapsilleni. Vaan olen arvokas, koska olen olemassa.

Hiljaisuuden takana löytää aivan uudenlaista sointia ja värinää, kun uskaltaa todella antautua hiljaisuuden syleilyyn aistimaan tätä ihmeellistä maailmaa ja omaa ihmeellistä sisintä. Meidän sisällä on todella kaikki vastaukset, mutta näiden vastausten kuulemiseen tarvii todellakin pysähtymistä itsensä äärelle, hiljentäen kaikki ulkopuoline melu, häly ja kiire. Lopulta ei meillä edes ole kiirettä minnekään, mielellä se kiire on. Mieli kun ei koe olevansa minkään arvoinen, jos vain on. Sitähän syyllistyy pian laiskotteluun, joka on opetettu että on heikkoutta.

Kuitenkin lopulta suurinta elpymistä, rentoutumista, uudistumista tapahtuu siinä tilassa kun vain on, tekemättä ja yrittämättä yhtikäs mitään. Yrittämättä edes muuttaa mitään. Kokee tunteet, avautuu niille. Hengittää ja on rauhassa siinä missä on.

Anna itselle lupa olla olemassa myöskin ilosi, rakastamisen lahjasi ja onnesi kanssa. Niin usein suhtaudumme itseemme, muhin ja elämäämme liian vakavasti. Unohdamme lapsen kyvyn nauttia elämästä ja pitää hauskaa ja suhtautua itseensä huumorilla. On tärkeää, että löydämme taas itsestämme tämän lapsenomaisen kyvyn heittäytyä elämälle. Nauttimaan elämästä, ja suhtautumaan itseensä keveyden ja ilon kautta. Vaikka olemmekin aikuisia, saamme silti luvan nauraa ja hekottaa, itkeä jos siltä tuntuu, ja saamme myös LEIKKIÄ. Ota elämääsi luovuuden leikit. Maalaa, piirrä, hypi narulla, tee niitä asioita mistä nautit lapsena! Onko jotakin minkä olet unohtanut syvälle sisääsi, jonkun asian mistä todella joskus nautit, mutta et ole enää antanut itselle lupaa tehdä sitä? Päästä itsesi nyt VAPAAKSI ja anna itselle lupa ottaa itsesi kevyesti. Ottaa tunteesi kevyesti. Ja uskalla päästää murheistasi välillä kokonaan irti. Kun rentoudut, usein ongelmat ratkeaa itsestään, kun teet jotain aivan muuta kuin mitä siihen ongelmaan liittyy.

Uskalla RAKASTAA ja ILOITA tänään.

Elämä tapahtuu kuitenkin tässä ja nyt, ja vaikka kuin kipeä menneisyytesi olisikaan ollut,

ansaitset elää hyvää ja onnellista elämää.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Taistelun päättäminen

Vaali ja kunnioita herkkyyttäsi aina. Se on lahja. Vaikka kuin olet saanut...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.