10 keinoa kasvattaa pitkä tukka nopeasti

Ajattelin kirjoittaa vähän kevyempää välillä! 🙂 Bongasin uusimmasta Elle-lehdestä jutun “10 keinoa kasvattaa pitkä tukka nopeasti” ja lukaistuani kohdat läpi, huomasin, että ne suureksi osaksi täyttyvät kohdallani. Tukkani kasvaakin melko nopeasti, niin olen kuullut ja itsekin todennut. Lisäksi moni kehuu tukkaani kiiltäväksi ja luulee, että se on värjätty. Välillä olenkin laittanut siihen jotain pientä sävyä luonnollisemmilla aineilla, mutta nyt siinä ei ole ollut mitään pitkiin aikoihin. Ehkä sisäiset asiat, kuten ravinto ja turhan ulkoisen käsittelyn poisjättäminen on toiminut? 

Olin myös positiivisesti iloinen, että muuten mainosrikkaassa lehdessä (jota äitini tilaa), jossa mainostetaan myös paljon hiustenkäsittelytuotteita, ei ainakaan tässä kohtaa tyrkytetty joka kohdassa “enemmän on enemmän” – ajattelua vaan päinvastoin. 

Picture

Minkälaisia vinkkejä jutussa sitten annetaan? Laitan tähän tiivistämäni kohdat ja omat kommentit:

1. Kampa pois ja anna kuivua. Anna tukan kuivua vapaana ja harjaa se vasta, kun tukka on hieman nahkea. Ups, heti meni vikaan. Kyllä minä melko märkänä sen harjaan. kun takkuja jää muuten mutta pitänee muuttaa toimintapaa.

2. Älä yliharjaa. Mitä vähemmän räpläät tukkaasi, sitä paremmassa kunnossa se pysyy. No voin sanoa, että en harjaa tukkaa läheskään joka päivä, jos edes pari kertaa viikossa. Sen sijaan joskus ehkä tulee räplättyä käsillä sitä turhaakin. 

3. Vietä naamiopäivä. Käytä hiusnaamiota kerran viikossa. Hmm, tämänkin kohdan olen skipannut toistaiseksi eli puhuinkohan jo itseni pussiin…?

4. Syö hyvin. Eli tiivistettynä monipuolinen ruoka, jossa on paljon kasviksia ja hyviä proteiineja.  Myös ravintolisät tärkeitä hiuksille, kuten sinkki, biotiini, pii ja kollageeni. Näistä itse käytän kuuriluonteisesti sinkkiä ja piitä ja ruokajutut on muuten aika kunnossa, toivottavasti. 

5. Jemmaa föönit ja raudat. Kuumuus on tukan pahin vihollinen. Näitä kannattaa käyttää vain hätätapauksessa. Omat hiukseet föönaan ehkä kerran pari vuodessa. Laiskuudesta on joskus kauneushyötyjä. 

6. Letitä kutrit. Pidä tukkaasi letillä tai nutturalla. Latvat pysyvät näin suojassa auringolta ja viimalta. ja tämä on mielenkiintoinen vinkki: kun tukka on kiinni, se tuntuu venähtävän pidemmäksi kuin huomaamatta. Näin se varmaankin on, helppo ja halpa keino kasvattaa tukkaa 🙂

7. Mene kampaajalle. Varsinkin jos hiukset ovat käsittelystä hauraat, kannattaa tehdä rakennepaikkaava hoito kampaajalla. Itse suosin ja suosittelen ekokampaamoita, joita alkaa olla jo kivasti eri puolilla Suomea. 

8. Hiero hiuspohjaasi. Tämä parantaa päänahan verenkiertoa. Joo, joskus…

9. Jätä latvat rauhaan. Pese vain päänahka ja anna shampoon huuhdella latvojen pituudet ja latvat. Käytä jälleenrakentavia tuotteita. Suosin itse luonnonkosmetiikkaa ja päänahan pesuun panostan pesussa eniten. Pesen itse hiukset shampoolla yleensä kerran viikossa, toisen kerran usein vedellä. 

10. Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Itse suosin enimmäkseen pestävää, mutta tätäkin löytyy varmasti halukkaille hyvälaatuisena. 

Tässä vielä hieman todistusaineistoa hiusten kasvusta perhepotrettien muodossa. Eli vasemmanpuoleinen kuva on otettu tammikuussa vuonna 2013 ja oikeanpuoleinen toukokuussa 2015. Eli eroa kuvilla on 2 vuotta 4 kk ja tukka on kasvanut kivasti. 

Picture

Picture

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.