Uuden ajan parisuhteessa miehellä on oma tahto

Kun “aloimme olemaan” mieheni kanssa kuusi vuotta sitten, emme juurikaan tunteneet toisiamme kuin pintapuolisesti. Sen sijaan tunsimme voimakkaan yhteyden toisiimme sieluntasolla. Mutta se, mitä kummankin psyykkeessä liikkui pysyi piilossa tovin. Näytimme toisillemme enimmäkseen valo-ominaisuuksia. Varjot alkoivat paljastua, kun hyvinvointimme tila romahti, raskauden ja lapsen syntymän jälkeen. Väsymys ja kokemukset, joita ei osannut käsitellä tuollon, näin jälkeenpäin tulkittuina auttoivat meitä kasvamaan, kun ennen lasta oli ollut “liiankin helppoa”. 

Koko yhdessäolon ajan olemme nähneet tarkoituksen, miksi juuri meidän kuuluu olla yhdessä. Ei ehkä tunnemylläkän keskellä, mutta aika lailla heti sen laantumisen jälkeen. Olemme sen verran erilaisia, että molemmat antavat sopivasti haastetta, jotta toinen kehittyisi niissä, joissa pitää vielä kehittyä. Tiivistetysti mieheni on opettanut minulle rentoutta ja minä taas hänelle järjestelmällisyyttä. Toisaalta myös synnynnäiset vahvuudet kehittyvät, kun molemmat saavat olla omia itsejänsä. Nyt opetamme toisillemme erityisesti naisena ja miehenä olemista. 

Olemme kulkeneet matkan täydelliseen tasa-arvoisuuteen, mieheni sanoin sanottuna. Itse kehittänyt maskuliinista puolta feminiinisen päälle ja mieheni feminiinistä maskuliinisen päälle. Olemme täydellisiä ystäviä toisillemme ja ymmärrämme toisiamme enemmän kuin hyvin. Kun tämä huippu on saavutettu, pitää mennä eteenpäin, koska saman tavoittelu ei enää toimi. Joku voisi sanoa, että meillä on ongelma, mutta en itse kutsu sitä ongelmaksi vaan mahdollisuudeksi kasvaa eteenpäin. Kun edelliset suhteeni ovat kuihtuneet muutaman vuoden yhdessäolon jälkeen intohimon hiivuttua, aion nyt tehdä toisin, kuin lähteä suhteesta. Aiomme katsoa, kuinka intohimoa pystyy kehittämän näistä lähtökohdista tietoisesti, niin että suhde kukoistaa myös sillä osa-alueella – jopa elämän loppuun saakka. 

Kasvua on harvoin ilman kasvukipuja. Kuten edellisessä kirjoituksessa totesin, tämä uuden vaiheen yksi olennaisimmista jutuista on intohimon tietoinen kehittäminen, jotta riittävä polariteetti ja kipinä syntyy uudelleen. Silloin ei ehkä olekaan aina hyvä, että “olemme samaa mieltä” tai ylipäänsä se, että miellytetään toista hetkellisesti. Olemme saaneet monia kokemuksia siitä, millaista on, kun mies ottaa hyvällä tavalla vallan pois naiselta ja yhtälailla nainen antautuu sille. Hyvä ja selkeä esimerkki on se, että mies ei teekkään niinkuin nainen haluaa tai nainen odottaa.

Haluaisin esimerkiksi, että vietämme koti-iltaa perheen kanssa ja kerron olevani aika puhki. Mies ilmaisee ymmärtävänsä tunteeni, mutta kokee, että nyt hänen on aika lähteä pois kotoa palautumaan (oltuaan myös päivän töissä). Mies toimii niin, miten hän haluaa, mutta vahingoittamatta ympäristöään. “Tietoinen vallanotto” tapahtuu silloin, kun mies toimii vastoin naisen pyyntöjä tai odotuksia ja tekee, niinkuin on hyvä pidemmällä tähtäimellä. Esimerkiksi ottaa omaa aikaa ja tilaa sitä tarvitsessaan. Tietenkään mies ei lähde, jos kokee, että nainen todellakin tarvitsee apua, mutta tämä tilanne ei varmaankaan ole läheskään aina. 

Tätä ennen pitää tosin tiedostaa ja löytää sisältä se halu ja tarve oman ajan ottamiseen ja palautumiseen. Kun ennen miehet ovat vain ottaneet ja lähteneet ilman naisen tunteiden ja tarpeiden huomiointia, tulee heidän tehdä nyt “lähteminen vol 2.”, jossa heidän itseasiassa tulee tehdä töitä, jotta he saisivat itsensä lähtemään. 

Kun maskuliinienergia alkaa kehittyä miehessä (uudelleen, tasa-arvon jälkeen), tulee miehelle impulssi kehittää ja vahvistaa sitä. Yhtä lailla, kun naiselle tulee impulssi vahvistaa feminiinisyyttään. Kun naisen feminiiinienergia vahvistuu puhuessa ja jakaessa tunteitaan, yleensä yhdessä muiden kanssa, mies taas vahvistuu ja palautuu, kun hän “eristäytyy” ja tekee omia juttujaan, luolassa, kuntosalilla, tv:n ääressä, (mies)ystävien kanssa ym. Mies ei palaudu parhaiten perheen parissa, vaikka kuinka ihanaa se perhe-elämä yleensä onkaan. Kun ennen mukava mies on opetellut olemaan mukana sosiaalisisissa tilanteissa, niin nyt pitääkin oppia osata sanoa ei tarvittaessa. Pitää oppia jämptiyttä. Jos naista ei miellytä miehen tekemiset, tulee naisen antautua ja ymmärtää, että hetkelliset ikävän tunteet pitää vaan kestää, jotta kehitys tapahtuisi. Itse olen ainakin ihan fiiliksissä miehestäni, kun hän on tehnyt mitä haluaa (heti sen jälkeen, kun harmituksen tunne siitä, ettei hän tehnyt kun halusin on poissa). 

Siis pois tossun alta juuri, kun sinne on huomaamattomasti asettauduttu! Monille naisille on ollut jopa tavoite saada “mies tossun alle”, mutta aikaa myöten tämä mukava, kaikkeensuostuva ja passiivinen mies tai hyvä isä ei enää jostain kumman syystä innosta ja kiihota naista. Ja jostain syystä dominoiva, kaikkitietävä, supertoimelias päällepäsmäri suorittamisesta uupunut nainenkaan ei myöskään saa enää miestä syttymään. 
 
Mies kehittyessään nousee taas kodin ykköseksi ja ottaa vallan pois naiselta. Hän tekee mitä haluaa, ottaa, minkä haluaa ja on kuitenkin emotionaalisesti läsnä tarvittaessa, mutta ei jatkuvasti. Olimme suhteen alkuajat jatkuvasti samassa tilassa, toistemme käytettävissä. Nyt mieheni on selvästi aika ajoin “omassa luolassaan palautumassa”, enkä voi keskeyttää häntä ja jutella hänelle jatkuvasti. Se on todella ok. Kun kehitymme, sisällytämme itseemme parhaat puolet siitä, mitä olemme ennen oppineet. Ne, jotka ei enää palvele, hylätään. 

Symbolisesti se tapahtui 19.7.2014. Vallan antaminen miehelleni Heikille. Tänä päivänä menimme naimisiin ja hääkakkua leikatessa annoin Heikin polkaista jalkaa. Se tuntui oikealta. Ei, mieheni ei todellakaan ole tossun alla. Emme kumpikaan ole. Olemme matkalla eteenpäin, vasta-alkajia uudessa parisuhteessa mutta äärimmäisen motivoituneita. 

Miltä tuntuu olla omassa voimassaan? Mahtavalta. Olo olisi, kuin tulisi kotiin. Miehellä on voimakas olo ja naisella taas palautunut ja rento. Nainen pääsee takaisin yhteyteen ja tunteisiin. Hän voi “vaan olla” yrittämättä kontrolloida tilanteita. Mies kokee olevansa vahvempi ja hallitsee laumaansa. Mitä tämä vallanvaihto ja omassa voimassa oleminen tarkoittaa seksissä? Siitäkin meillä on jo kokemuksia, mutta kirjoittaminen aiheesta tulee omalla painollaan. 

Picture

Liity postituslistalleni ja saat paluupostissa “Tunnista sisäiset tarpeesi – VOIMApdf:n

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Ulkoinen todellisuutesi peilaa sisäistä taajuuttasi

Katso ympärillesi. Se, mitä näet heijastaa suoraan sitä, mitä olet sisältäpäin, sisäisiä...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.