Matkalla kokoNaiseksi joudumme kohtaamaan piilotetut puolemme

Ollaanpa rehellisiä, naiset. Meillä todella on syvempiä tarpeita. Me emme enää voi painaa itseämme sivuun ja antaa muiden ihmisten loistaa kustannuksellamme. Meidän tulee löytää omat voimavaramme, ja löydämme ne sisältämme, kun alamme niitä etsiä. Se potentiaali, se kaipaus elää täydempää, merkityksellisempää, onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää on meissä, sisällämme, juuri nyt.

Sillä niin kauan, kuin emme katso itseämme syvemmälle suoritamme “pinnallisia” tarpeitamme, emmekä yksinkertaisesti saa elämäämme haluamaksemme. Olemme pikkutyttöjä, jotka etsivät hyväksyntää, rakkautta ja onnea itsensä ulkopuolelta. Parisuhteesta, töistä, muiden ihmisten auttamisesta…mikä on sinun opittu tapasi saada rakkautta, kun olit pieni?

Vaikka olemme kasvaneet biologisesti naisiksi, niin psykologisesti käyttäydymme monesti kuitenkin, kuin pikku tyttö. Tuo tyttö meissä, kaipaa kovasti tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi ja hyväksytyksi. 

Kun saamme yhteyden sisäiseen lapseemme, ja alamme nähdä sen todelliset tarpeet, pinnallisten tarpeiden suorittaminen loppuu. Voimme alkaa hyväksyä itsemme sekä vahvana että haavoittuvaisena, sekä täydellisenä että keskeneräisenä, sekä riittävänä, mutta samalla riittämättömänä. Elämän kaksijakoisuus kaikkoaa, ja vastakohdat tulevat lähemmäksi toisiaan. Miellyttäjän ei enää tarvitse miellyttää ollakseen riittävä. Herkkyyttä piilotteleva voi tulla “ulos kaapista”. Suorittaja löytää olemisen voiman.

Alamme tajuta, että tullaksemme kokonaisiksi, meidän tulee itse hyväksyä itsemme – kokonaisena. Aiemmin olimme yrittäneet olla riittäviä ympäristöllemme vain tiettyjen osiemme kanssa. Ne toiset osat meistä, piti pitää visusti piilossa. Ei saa näyttää vihaa. Ei saa näyttää todellisia halujaan. Ei saa rakastaa itseään, tai laittaa itseään muiden edelle. Nämä kaikki ohjelmoinnit olemme saaneet lapsuudessa, ja nyt ne on aika purkaa. Vapauttaa ne tunteet, jotka estävät meitä olemasta me.

Minä olen pimittänyt herkkyyttäni vuosikymmeniä. Kun annoin luvan itselleni tuntea myös herkkyyteni, koin tulleeni vihdoin kotiin ja oma feminiininen puoli nousi valoon. Herkkyys ei ollutkaan enää heikkouden merkki, niinkuin olin pienenä uskonut. Eräs ystäväni taas oli ajatellut, että ikävienkin tekojen tekijöihin pitäisi aina suhtautua rakkaudella. Hän oli kieltänyt itseltään vihan tunteen. Salliessaan itsensä tuntea lopulta vihaa, hän sanoi että nyt vihdoin alkaa tuntea aidosti, mitä on laittaa oma itse edelle elämässä. 

Tiedän monta miellyttäjää, jotka ovat laittaneet rajat, eivätkä enää suostu “muiden pompoteltavaksi”. He aktivoivat itsessään tervettä maskuliinista voimaa, joka on hyvällä tavalla erillinen muista. Kun olemme omassa voimassamme, muut eivät yksinkertaisesti tule tontillemme. Tässä on kyse energioista. Vedämme puoleemme ihmisiä ja opetuksia kuin magneetteja.

Mitä puolia sinä kiellät itseltäsi? Mitä tunteita häpeät, tai siirrät jatkuvasti sisäänpäin? 

Elämämme pysyy samanlaisena, turruttavana, niin kauan, kuin elämme opitusta roolista käsin ja pidätämme sellissä tiettyjä puoliamme. Vasta vastuunottamalla omista tunteista ja sitä kautta omista kokemuksista, joita vedämme puolemme, alamme kasvaa naisiksi, kokoNaisiksi. Elämä antaa meille onneksi mahdollisuuksia oppia: niin kauan vedämme puoleemme ihmisiä, tilanteita, asioita, jotka nostattavat meissä tutun, yleensä epämiellyttävän reaktion. Tämä reaktio/tunne on viesti sinulle menneisyydestäsi. Se ei ole viesti yleensäkään itse tilanteesta. Se on viesti siitä, että sinulla on mahdollisuus NYT vapautua. Antautua tunteelle. Muuttaa tunteen tulkintaa. Kääntää katse sisään, sen sijaan, että syyttäisi ympäristöä, olosuhteita tai varsinkaan itseään.

Ainoastaan sisäinen lapsemme kokee kipua. Meidän tulee löytää itsestämme sekä hoivaava äiti että suojeleva isä, jotka antavat tälle lapselle sitä, mitä se tarvitsee. Kun tulemme tutuksi sisäisen lapsen kanssa, tulemme tutuksi omien, syvempien tarpeidemme kanssa. Jotta pystymme kuulemaan oman sisäisen lapsemme äänen, meidän tulee pysähtyä säännöllisesti sen äärelle. Oman sydämemme äärelle. Tämä ei ole asia, mitä voi mitenkään suorittaa. Tämä on asia, jolle tulee antautua. Jostain tulee luopua, jotta jotain uutta voi saada.

“Kokonaiseen ihmiseen mahtuvat vastakkaisuudet. Hänen ei tarvitse samaistua vain hyvyyteen ja kelvollisuuteen ja rakentaa persoona, joka sulkee ulos pelottavat ja hävettävät asiat. Vastaavasti hänen ei tarvitse myöskään samaistua pahuuteen, nähdä itseään pelkkänä surkeana matona, jossa ei ole mitään hyvää. Meillä ei ole varaa halveksia itsessämme mitään sellaista, jota Jumala rakastaa. On tärkeämpää pyytää Jumalalta apua itsemme ymmärtämiseen kuin auttaa häntä poistamaan meissä oleva pahuus mahdollisimman pian. Kaikki meissä on jollain lailla arvokasta; kaikkeen liittyy sanoma, joka haluaa ensin tulla kuulluksi” – Kaija maria Junkkari

Mikäli tämä teksti liikutti mitään sisälläsi, tässä sinulle vahvistava Vapauta sisäinen Naisesi – meditaatio. Meditaatio auttaa sinua saamaan yhteyttä sisäiseen naiseesi, auttaa vahvistamaan sydänyhteyttä ja laajempaa totuutta. Säännöllisen meditaation ja pysähtymisen kautta, voimme vapautua elämään tässä ja nyt, koko potentiaalimme kanssa.

Tästä löydät myös toisen lyhyemmän sydänmeditaation, jota voit tehdä vaikka päivittäin!

Kuulen mielelläni palautetta meditaatiosta <3

“Tämä meditaato on aivan ihana! Lämmin, lempeä mutta voimallinen. Se tuntui tosi hyvältä sydämessäni ja energiaväreet kulkivat pitkin kehoani. Sanasi varjosta resonoi sydämessäni! ❤” – Kaisa

Meditaatio löytyy jatkuvasti myös tältä sivulta

 

Lue myös: Tehtävämme on avata toinen puoli itseämme ja tulla kokonaisiksi

Liity postituslistalleni ja pääset paluupostina LÖYDÄ NAISEN VOIMA  – 5 päivän ilmais – sähköpostikurssille: 


Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Numerologiasta apua itsetuntemukseen – oma kokemus tulkinnasta

Itsetuntemus on kiehtonut minua hyvin pitkään ja matkan varrella onkin tullut kokeiltua...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.