Tatuoitu voimaeläin

Olen pienestä pitäen nähnyt paljon unia ja muistanut niitä yön jälkeen hämmästyttävän hyvin. Muistan pienet yksityiskohdat ja tunnelmat, unessa olleen äänimaailman sekä visuaaliset yksityiskohdat. Olen jollain tavalla hävennyt unennäköäni, koska olen ajatellut ettei ole ihan tervettä muistaa muutamaa pitkääkin unta yön jäljiltä. Mutta olen kuullut unien näkemisen olevan kuin ilmaista psykoterapiaa, kun yön aikana alitajunnasta nousee asioita käsittelyyn. Tämän kuultuani aloin arvostaa enemmän unimaailmaani ja kirjoittamaan uniani päiväkirjaan.

Muutama vuosi sitten aloin nähdä unta sudesta. Se ilmeistyi uniini mustana möykkynä, joka käyttäytyi lähes poikkeuksetta uhkaavasti. Se ei alkuun näyttänyt sudelta, mutta jostain vain tiesin sen olevan susi. Välillä niitä oli vain yksi, välillä kokonainen lauma. Aamuisin kesti useita tunteja päästä pois unen ahdistavasta tunnelmasta. Kuten oma elämänikin, myös uneni sisälsivät komedian sävyjä. Yhdessä unessa sudet ajoivat minua takaa golf-autolla ja toisessa nautin Suomenlinnan kahvilan terassilla päiväkahveja susiperheen kanssa.  Ajan saatossa sudet muuttuivat yhä enemmän suden näköisiksi. Välillä saattoi mennä kuukausia ilman susiunia, mutta jostain ne aina palasivat yöllisiksi vieraiksi.

Otin selvää unissa näkyvistä eläimistä ja tulin tietoiseksi siitä, että sudella oli minulle tärkeitä viestejä omiin pelkoihini ja tunne-elämääni liittyen. Suoraan sanottuna olin tosin hieman pettynyt, että eläin unissani oli susi, sillä yhdistin sen samantien Vesa Keskisen t-paitoihin, enkä löytänyt yhtään mieleistä kuvaa sudesta, jota olisin voinut pitää vaikka puhelimeni taustakuvana muistuttamassa minua tärkeästä tehtävästä, jota se elämässäni edusti. Päätin toissa kesänä, että kun susi on kesytetty otan sen tatuointina iholleni sovinnon merkiksi.

Kesäkuussa varasin ajan superhienolta mieheltä Jounilta, joka tatuoi Helsingin Punavuoressa Impact Tattoossa  (IG:@jounitsutsunen). Hän on tehnyt suurimman osan tatuoinneistani, joten tiesin pystyväni antamaan suht vapaat kädet toteutuksen suhteen.  Pyysin feminiinistä sutta, jonka kolmannen silmän kohdalla on om-symboli.

Ennen tatuointiaikaa olin alkanut empiä, olenko tatuoinnin arvoinen? Onko susi kesytetty? Kuinka noloa jos susi taas hyökkää ja olen ikuistanut sen “voitonmerkiksi” itseeni turhan aikaisin.

Vastaani tuli kuin tilauksesta Mikko Lämsän teksti susista …Susi kuvaa henkisyydessä kirkasta tietoisuutta, vahvaa intuitiota, herkkyyttä omiin vaistoihinsa, yhteyttä sisimpään sekä oman tiensä palavaa etsimistä. Susi symboloi vahvaa seksuaalienergiaa, olipa se näkyvästi ilmentyneenä elämänvoimana tai sitten ikään kuin jännitteenä pinnan alla. Käsitteellä she wolf kuvataan uuden ajan Naista, joka on vahvassa yhteydessä herkkään intuitioonsa, on olemukseltaan vapaa, itsenäinen, vahva ja elämänvoimainen. Luonnossa tunnetaan myös termi ‘yksinäinen susi’. Se symboloi yksilöä, joka on syystä tai toisesta poistettu tai jättäytynyt vanhasta laumastaan, mutta on tarpeeksi vahva pystyäkseen tekemään sen. Se kuvaa yksilöä, joka on poispudottanut vanhan rakennelmansa. Hän kulkee elämässään nyt henkilökohtaista polkua kohti jotain uutta, mikä edustaa ja heijastaa paremmin hänen aitoa, alkuperäistä olemustaan. Se kuvaa uudelleensyntymistä…”

Oivalsin, että susi ei ollutkaan joku ulkopuolinen voima tai vaikutin ,vaan osa minua. Oma pimeä ja tiedostamaton puoleni, tunnelukkoni sekä pimeä ja pölyinen ullakkohuoneeni. Se kuvastaa omaa polkuani, matkaani pimeydestä kohti valoa, epätoivosta kohti päivänpaistetta. Minun ei kuulukaan saada sitä nujerrettua, vaan hyväksyttävä sen olemassaolo itsessäni ja pyrittävä jalostamaan sen monimuotoisuus elämässäni näkyväksi voimaksi.

​If you accept the pain, it cannot hurt you (Hugh Jackman).
Lisää kirjoittajalta Linnun lailla/ Henna

“Älä jätä minua!” Avaimet hylkäämisen tunnelukkoon

Yhteistyössä Avaamoterapia. Tunnelukot… meistä jokaisella on niitä, usein jo lapsena opittuja keinoja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.