Talvipäivien ratoksi unelmointia mielle/aarrekartan avulla!

 

Mielikuvissa ja ajatuksissa on voimaa. Se mitä ajattelet nyt, on suoraan verrannollinen tulevaisuuteesi. Sanotaan että ajatuksia ei voi hallita, sillä niitä tulee päivittäin n. 10000 mieleemme. Se on totta! Ajatuksia tulee ja menee ja kun niitä alkaa tarkkailemaan, huomaa varmasti sen, että suurin osa ajatuksia toistuu päivästä toiseen. Ajatuksia on sinänsä hankala lähteä muuttamaan, et voi estää ajatuksen pääsemistä mieleesi. Ainoa asia mitä tietoisesti voit tehdä, on muuttaa suhtautumistaan omiin ajatuksiin.Ovatko ajatuksesi kenties sinulle täyttä totta? Tuntuuko ettet edes pääse ajatuksiisi kunnolla käsiksi, vaan ne lipuvat holtittomasti ohi kuten koko elämäsi? Jos, niin kannattaa pysähtyä hetkeksi, vetää syvään henkeä ja alkaa kuuntelemaan mitä alitajuntasi sinulle päivittäin syöttää.

Negatiivisilla ajatuksilla saat aikaiseksi negatiivisia tuloksia, kun taas positiivisemmalla ajatuksilla ympäristösikin alkaa näyttämään positiiviisemmalta. Luomme päämme sisällä koko ajan tarinaa elämästä, voimme onneksi itse päättää onko tarina onnellinen vai kenties pessimistinen ja ahdistunut. Loppupeleissä olet aina itse oman elämäsi puikoissa ja asiat tapahtuvat kauttasi, niin positiivisetkin kuin negatiivitsetkin.

Se mihin keskitymme myös kasvaa ja sitä me myös saamme elämäämme. Jos tuntuu, että tulavaisuus on vain sekava musta-aukko, niin ehkäpä asiaa kannattaisi lähteä tarkastelemaan toisesta vinkkelistä. Unelmointi kannattaa, vaikka olisikin tähän hetkeen tyytyväinen. Laivan suuntaa voi aina muuttaa matkan varrella mutta olet jo pitkällä tietäessäsi mitä haluat elämääsi, millaiset asiat ja tilanteet  saavat sinut onnelliseksi ja tyytyväiseksi.

Itselläni asioiden saavuttaminen ei ole tuonut ikinä pidempi aikaisempaa täyttymystä. Vuosia sitten aloin ennemminkin miettimään millaisen olon ja tunne-elämän haluaisin. Olin saanut tarpeekseni draamasta ja epätasapainosta ja ainoa asia mitä mieleeni silloin tuli, oli että haluan rakkautta, tyyneyttä ja kultaista keskitietä elämääni. Näitä olen myös saanut, toki tunteet välillä vielä kuohahtaa mutta nekin kuuluvat elämään ja se ei keikauta venettä suuntaa tai toiseen. Elämän aallokossakin voi tuntea olevansa tasapainossa.

Työväline omien unelmien kartoittamiseen

Kuvat ovat todella vahvoja apuvälineitä siihen, kun lähtee pohtimaan omaa elämäänsä ja unelmiansa. Muutama vuosi sitten tein ensimmäisen aarre- tai miellekarttani ja moni asia siitä on toteutunut. Kartan tekemisessä voit ottaa luovan puolesi käyttöön ja antaa elämän johdattaa sinua siihen suuntaan, mihin sinun kuulukin mennä.

Aarrekartan tekeminen on yksinkertaista. Sen voi tehdä joko ihan perinteisesti paperille tai sitten myös tietokoneella. Itse koen että paperiversio on vahvempi. Aarrekartta on oiva työväline itsetutkailuun. Joudut miettimään millaista elämää haluaisit elää, mikä tekee sinut onnelliseksi ja teetkö sellaisia tekoja tällä hetkellä että ne tukevat tulevaisuutesi näkymää? 

Aarrekartan tekeminen ei tarkoita sitä, ettetkö voisi olla onnellinen ja tyytyväinen tällä hetkellä. Tutkimuksissakin on todettu että ihmiset jotka unelmoivat, ovat myös yleensä terveempiä ja tyytyväisempiä. Mieti kuitenkin tarkasti sitä, että unelmoitko jostakin asiasta vain, koska uskot, että asia toisi sinulle onnea ja tyytyväisyyttä. Esimerkiksi jos unelmoit uudesta hienosta autosta ainoastaan siitä syystä että voisit näyttää muille kuinka hienosti sinulla menee. Voit kysyä itseltäsi että tuoko uusi auto sinulle sellaista tunnetta elämääsi mitä kaipaat. Toiveilla saattaa olla hintansa, voit esimerkiksi joutua tekemään kauheasti ylitöitä autosi eteen ja se aika on perheeltäsi pois.

Metallican King Nothing- biisin sanoja: 
“Be careful what you wish for, you just might get it”

Uusi miellekartta valmistumassa. Tehtiin isolla porukalla maalla oleskellessamme kartat ja se oli tosi hauskaa lastenkin mielestä.
Picture

Picture

Jaska ja Oliverin serkku Eeli vauhdissa <3
Picture

Tässä oma valmis teokseni. Laitoin karttaa niin perhe- kuin työelämäänkin liittyviä juttuja. Luonto on itselleni tärkeä elementti!
Kaikki miellekarttoja tekemään koko perheen tai kaveripiirin voimin! Uskalla unelmoida isosti ja rohkeasti, moni asia on mahdollista vaikka mielesi sinulle jotain muuta kertoisikin.<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.