Retriitissä esille nousseet arkkityypit

 

Olin viime viikolla visionääri naisten retriitissä Porlammilla Uudellamaalla, joka johti mahtavaan sisäiseen seikkailuun 10 muun naisen kanssa. Kokemus oli mieletön ja tälläisiä yhteisiä syviä tapaamisia naisten kesken tarvitaan, että voi syntyä jotakin uutta ja erilaista. Voimaannuttava ja eheyttävä kokemus kaiken kaikkiaan. Oman lisämausteensa retriitille toi englannin kieli, sillä retriitin vetäjänä toimi San Franciscolainen Magalie Bonneau. Alkukankeuden jälkeen puhuminen alkoi sujua paremmin ja oli mukava käyttään vierasta kieltä pitkästä aikaa.Retriitin kulkua päivä päivältä

Torstaina lähdimme hyvissä ajoin kahden naisen kanssa ajelemaan Tampereelta kohti Porlammia. Toista naista en aiemmin ollut tavannut, mutta hän vaikutti hyvältä tyypiltä heti alusta saakka. En tiennyt mitä odottaa seuraavalta kolmelta päivältä, eikä tiennyt muutkaan naiset. Itselläni oli kuitenkin hyvä fiilis tulevasta ja juttua riitti koko matkan ajaksi. Se on jännä miten deeppeihin juttuihin joidenkin kanssa pääsee heti tavattuaan ja joskus taas juttua ei tahdo syntyä laisinkaan. Yksi kysymys, joka jäi mieleen matkalta, oli kun Reetta kysyi, että olenko tehnyt tunnetyöskentelyä? Jouduin oikein miettimään. Mitähän se tunne työskentely oikein on? Vastailin jotakin epämääräistä, mutta kysymys kolahti jossakin kohtaa sisälläni. Olen tehnyt tunnetyöskentelyä käyttäen ehkä eri termiä, mutta en varmasti tarpeeksi. Ehkäpä siinä on jotakin mitä tuleman pitää lähiaikoina…

Porlammille saavuttamme vastassa oli Annina, Teo ja Jonathan. Oli ihana nähdä heitä pitkästä aikaa. Muutamia muita naisia oli myös jo saapunut paikalle. Saimme kuulla, että Magalien lentokone oli myöhässä, joten loppuilta oli vapaata seurustelua ja oleskelua. Vedimme erilaisia korttipakkoja, juttelimme ja söimme makoisaa kasvisruokaa. Kävimme myös pienellä happihyppelyllä lähimetsän kallioilla. Fiilisteltiin kallion päällä auringonlaskua ja se oli siistiä! Näimme myös todella ison muuttolintu parven, en ole aikaisemmin niin iso parvea nähnyt viipottottavan taivaanrannassa.

Picture

Kallioilla tuli istuskeltua ja kirjoiteltua päiväkirjaa. Luonto on vaan niin mahtava! Kesäänkään ei ole enää pitkä aika.Magalie tuli Porlammin luontoyhtesön perustaja Inkan kanssa paikalle puoli kymmeneltä ja melkeinpä heti kokoonnuimme yhteiseen naistenpiirin. Kävimme seuraavien päivien juttuja lävitse, vahvistimme luottamusta toisiimme, pidimme toisiamme kädestä ja juttelimme “olonnoille”. Magalie vaikutti ensinäkemältä mielenkiintoiselta tyypiltä, sellaiselta jota ei voi määritellä ja lokeroida. Hän vaikutti myös sydämelliseltä, luottamuksen arvoiselta sekä läsnäolevalta.

Päiväkirjastani poimittua:

Tunnepuolen työskentelyä on siis luvassa ja tulen antamaan sille kaikkeni. On ollut niin outo kevät kaikkinen fiiliksineen, niin uskon, että jotakin on nousemassa pintaan. Haluan vapauttamaan kehostani painolastia pois ja kartoittaa itsestäni uusia puolia. Tiedän jo nyt, että olen oikeassa paikassa, vaikka seuraavat päivät saattavat olla rankkoja.

Perjantaina aloitimme työskentelyn aamulla ysiltä maittavan aamupalan jälkeen. Magalie kertoi, että tulisimme käymään neljä naisarkkityyppiä lävitse seuraavien päivien aikana. Arkkityypit voidaan kuvailla yleismaailmallisina ajatuksina, joissa menneiden sukupolvien kokemusperintö esiintyy tiivistyneessä muodossa (Jung). Annalla on tästä asiasta paljon tietoa, toivottavasti saamme kuulla niistä pian lisää!Ensimmäinen arkkityppi, jota kävimme lävitse oli neito (eng. maiden). Neidolla on monia ominaisuuksia ja tässä muutama sanoja, mitä ryhmällämme tuli asiasta mieleen; kepeys, neitsyys, odottava rakkaus, haavoittuvuus, uteliaisuus, tiedon jano, viattomuus ja varjopuolena mm. naiivius ja itsepäisyys. Tähän energiaan pääsee helpoiten käsiksi kun ajattelee itseään teini-ikäisenä. Mulle tuli mieleen myös hupakko, hyvällä tavalla. Se edustaa itselleni tietynlaista keveyttä.

Picture

Minä ja Annina neitokainen, tässä yritettiin olla kuningattareita tosin <3Musiikki, tanssi ja piirityöskentely oli avain asemassa käydessämme näitä energioita lävitse. Teimme työskentelyä myös kasvotusten ja mielestäni se on voimakas työkalu, sillä siinä et pääse itseäsi, etkä pariasi karkuun, vaan joudut suuntaamaan katseesi sisimpääsi. Meillä oli aikaa myös kirjoittaa ja keskustella esille nousevista tuntemuksista ja kokemuksista.

Tajusin neito energiaa käsiteltäessä, että tämä on juuri sellaista keveää ja elämän janoista tunnetta, jota haluan elämässäni olevan paljon. Se jää kuitenkin helposti arjen jalkoihin, varsinkin kun on paljon eri juttuja tulilla. Huomasin myös, että kun neito-energialle antaa tilaa, alkaa elämä tuntua taas kevyemmältä ja turha kyynisyys ja negatiivisuus katoaa. Ei ole mitään taakkaan, jota kantaa, vaan elämä soljuu eteenpäin kuin purjevene aallokossa.

Neito-energia näyttää myös haavoittuvuuden. Itselleni konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että saan näyttää suruni muille ja myös itkeä muiden nähden. Se ei ole tosiaakaan helppoa itselleni, sillä silloin olen äärimmäisen haavoittuvassa tilassa ja se on itselleni todella epämukava olotila. Olen sulkenut itseni ja sydämeni tältä, että ei sattuisi liikaa. Tämä itkemis asia on muutenkin ollut teemana tämän kevään ja pikku hiljaa alan saamaan myös surua itsestäni ulos. Tajusin myös selvästi, että vahvin yhteys toiseen ihmiseen koetaan monesti suurien tunteiden aikana. Kun näyttää oman haavoittuvaisuuden, saattaa saada itsekin jotakin kallisarvoista tilalle.

Picture

Perjantai illan seremoniassa menimme itsemme kanssa naimisiin. Kuulostaako hullulta? No, kannattaa tulla kuitenkin toimeen tyypin kanssa, joka katsoo peilistä, sillä hänen kanssaan joutuu elämään loppuelämänsä, halusi sitä tai ei.Lauantaina energia teemana oli äiti (eng. mother). Äiti- energiaa voisi yhdistää mm. sanat hoivaaminen, rakkaus, pehmeys, hyväksyminen ja läsnäolo. Voi vitsi, miten voimallista energiaa tunsin puolen tunnin tanssi session aikana. Tunsin myös suurta surua ja yhteyttä äiteihin kautta historian. Äidin rakkaus on niin käsittämätön ja kaunis voima. Kaikki ihmiset ovat syntyneet naisesta ja äidin voima on kantanut monta sukupolvea eteenpäin aina aikojen alusta saakka. Samalla siihen on liittynyt niin paljon tuskaa ja alistamista. Tunsin myös suurta kiitollisuutta omaa äitiäni kohtaan, joka on hoitanut meitä suuren kuorman alla uhraten itsensä ja feminiinisen puolensa. Ymmärrän nyt niin paljon selvimmin, kuinka paljon hän on meidän eteemme tehnyt. Kiitos äiti, rakastan sinua.

Päivän toinen teema oli kuningatar (eng. queen), joka asuu meissä mutta saattaa olla monesti piilossa. Kuningatar on vahva tiennäyttäjä, ylväs, rohkea, karismaattinen, oman tienkulkija ja oikeudenmukainen. Ajattelin tämän energian olevan aika vahvana minussa. Ajattelin, että on mahtavaa päästä tanssimaan ja ilmentämään juuri tätä energiaa, sillä se on hyvin voimallista.

Elämä on kuitenkin kujeita täynnä. 
Musiikin alkaessa en päässyt lattialta ylös. Kaikki tuntui hyvin raskaalta ja merkitsemättömältä. Tahdon voimalla pääsin muutaman kappaleen jälkeen ylös, mutta en kyennyt mihinkään. Seisoin seinän vieressä ja pystyin vain tuntemaan valtavan energian, mitä muista tanssijoista lähti. Ulkopuolisuuden tunne oli musertava, olisin vain halunnut tanssia ja liikuttaaa kehoani villisti. Seisoin ja itkin puoli tuntia, kehoni tuntui hyvin painavalta. Koin kauhun hetkiä myös tajutessani, että jos menettäisin liikuntakykyni. Mitä minulle silloin enää jäisi jäljelle? Palasin myös ajassa taakse päin ja koin vahvasti, kuinka oma mummoni oli joutunut makaamaan jähmeänä vuosikymmenniä omassa pedissään reumatismin runtelemassa kehossaan. Sanat, eivät tee oikeutta tälle kokemukselle, mutta se oli kaiken kaikkiaan todella villi, eheyttävä ja todellinen!

Picture

Picture

Shamanistista meinikiä kuningatar teemalla lauantai iltana. Poltettiin omat varjomme ja tanssimme nuotion ympärillä kuin poltetut ja vainotut noidat ennen aikaan. Niin hienoa leikkiä vielä aikuis iällä, tälläinen jos joku pitää nuorena ja vetreänä.Sunnuntaina pohdimme kylän vanhin-energiaa. Miten suuri viisaus asustaakaan meidän vanhuksissa. He ovat nähneet ja kokeneet elämää valtavan paljon. Heillä on suurta viisautta sisällään, joka on jalostunut vuosikymmenten saatossa. Sitten tarvitsisi vain pysähtyä kuuntelemaan heitä. Parantamisen varaa itselläni löytyy tässäkin asiassa. Vanhinta voisi kuvailla sanoilla viisas, paljon nähnyt, mystinen, parantaja, kuuntelija, tarinan kertoja ja tietäjä.

Tanssiharjoituksen aikana, meidän piti kuvitella itsemme vanhoiksi. Itselläni kumpusi mielikuva 90-vuotiaasta vanhuksesta, joka oli mieleltään ja keholtaan vielä loistavassa kunnossa. Hänen uteliaisuutensa elämää kohtaa oli vielä vahvaa ja hän ei ollut kyynistynyt yhtään koettelemuksistaan huolimatta. Tämä harjoitus oli kauhean kaunis. Tulimme tanssi tanssilta alaspäin iässämme ja kuvittelimme minkälaista elämämme olisi vuosien varrella. Mahtavia mielikuvia tuli mieleeni ja naisten ja lasten auttaminen tulee varmasti liittymään myös omaan elämän tehtävääni. Huikea kokemus!

Sunnuntai iltapäivän vietimme miettien kuinka saisimme käytäntöön naisten piirejä. Itselläni tuli selkeä visio, mitä haluaisin lähteä edistämään. Piirin tarkoitus on olla äärimmäisen luottamuksellinen. Naiset saavat jakaa sen aikana luottamuksesselisesti syvimpiä tuntojaan. Haluan olla mukana muokkaamassa kulttuuri toisenlaiseen suuntaan, jossa on tilaa hyväksymiselle, yhteydelle ja uusille tavoille toimia.

Picture

Picture

Saimme kolmen päivän ajan syödä aivan mielettömiä kasvisruokia. Näistä energisistä kokeista vielä kuullaan, kiitos Saimi ja Diem <3
Picture

Magalie on entinen olympiatason purjehtija ja malli. Hänen tiensä on kuitenkin vienyt aivan toiseen suuntaan mitä noiden ammattien perusteella voisi ajatella. Tällä hetkellä hän kiertää ympäri maailmaa voimaannuttamassa naisia retriittien ja työpajojen merkeissä. Toivon, että pääsen hänen vetämälleen retriitille, joka järjestetään kesällä Porlammilla.Hakeutukaan rohkeasti sellaisiin paikkoihin, mihin elämä teitä vie, vaikka se saattaisi tuntua joskus hieman epämukavalta. Kannattaa pyrkiä säilyttämään elämän janonsa, se on sellainen voima, joka pitää meidät vetreinä ja energisinä <3

<3.lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus

Millainen on menestyjä ja pystyykö sen näkemään ulkopuolelta?

Ensiksi täytyyi määritellä mitä menestys on ja annatko muiden vaikuttaa siihen miten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.