Ravintoguru David Wolfen vinkit parempaan energisempään elämään!

 

Isänpäivän kunniaksi suuntasimmeSuvin ja Oliverin kanssa Helsinkiin. Päätös lähteä ravintoseminaariin syntyi nopeasti perjantaina kun varmistui että tädilläni oli vapaapäivä ja hän pystyi katsomaan Oliverin perään koko sunnantai päivän. Onneksi pääsin paikalle sillä tälläiset ex-tempore jutut ovat hyvin piristäviä! Oli mahtavaa myös nähdä niin paljon tuttuja sekä iloisia energisiä ihmisiä <3Kaikille lukijoille ei välttämättä ole selvä kuka on David Avokado Wolfe. Olin katsomassa ensimmäisen kerran Wolfea jo vuona 2010, kun itselläni oli suurimmillaan innostus luonnollisesta ravinnosta sekä ylipäätään luonnollisemmasta elämästä. Silloin Itselleni avautui aivan uusi maailma, jota en edes tiennyt olevan olemassa ja David Wolfen jutut ja kirjat inspiroivat omaan maailmankuvan muutokseen suuresti. Wolfe ei ole siis pelkästään ravinto- ja superfood guru vaan hän itse tituleeraa itseään myöskin terveys, ekosysteemi ja luonnollisen kauneuden expertiksi. Hän on erittäin karismaattinen, innostava ja energinen persoona. Davidia kuunnellessa mielen valtaa hyvin positiivinen fiilis, kaikki tuntuu mahdolliselta kun hän alkaa puhumaan!

Picture

Minä ja Wolfe v. 2010
8 tunnissa kerkeää käymään aika paljon asioita erilaisista kulmista käsin lävitse. Tässä kuitenkin asioita jotka itseäni kosketti ja inspiroi erityisesti sekä mistä David puhui paljon.

* Goal setting eli muista kirjoittaa tavoitteet paperille tai koneelle ylös tasaisin väliajoin. Ne alkavat toteuttamaan automaattisesti itseään ja aikajanalle ei ole väliä. Vaikket olisi varma omasta unelmastasi tai tavoitteestasi, kirjoita se silti ylös sillä sen voi aina muuttaa! Äärimmäisen hyvä muistutus vaikka kirjoittelenkin aina silloin tällöin ylös omia tavoitteita.
“You set the goal, you get the goal!”* Plasebon merkitys paranemisessa. Meidän kehomme on erittäin viisas ja se palauttaa aina homeostaasin jos annamme sille vain mahdollisuuden. Lääkkeittenkin tehosta suuri osa perustuu plaseboon eli siihen uskoon että se auttaa. Ihmisen oma usko on kaikkein tärkein “ase” terveyden edistämisessä sekä sairauksista paranemisessa. Kaikki lähtee ajatuksista sekä mielestä, uskalla kyseenalaistaa omat ajatusrakenteesi niin todellinen elämä voi alkaa!

*Paranemisen avain on siis itsesi sisällä, se on koodattu joka ihmiseen. Jos vain olet avoinna mahdolliselle niin alkaa tapahtua uskomattomia asioita. Sinä osaat, pystyt ja tiedät! On muistettava myös että sosiaalinentuki on erittäin tärkeää paranemisessa. Yksinäisyys on sairauksien syy ja paranemisen este.

* Mielen, tunteiden ja kehon harmonia on paras tapa pysytellä terveenä!

* Amalgaattipaikat kannattaa käydä vaihtamassa sillä ne sisältä hermosmyrkkyjä kuten elohopeaa jotka vaikuttavat mm. aivojen rakenteeseen lisäten esimerkiksi mielisairauksia

* Yksi asia mikä yhdistää maailman vanhimpia ihmisiä on suklaa! Jee, tämä on hyvä tieto!

*Ruoansulatus oli suuressa osassa niin kuin kaikilla ravintoguruilla tällä hetkellä.
Miten saada parhaiten imeytymään kasvisten ja marjojen andioksidantit. Voit lisätä supernutritioneiden eli mineraalien ja hivenaineiden imeytymistä blendaamalla, kuumentamalla sekä käyttämällä aina kasvisten kanssa jotakin rasvaa/öljyä.
       –> Klorofyllin eli lehtivihreän merkitys. Klorofyllin kemiallinenrakenne on melkein samanlainen kuin ihmisen veren!
–> Jos tykkää mehustaa niin sen mukaan vähän avokadoa tai öljyä tai sitten voi ottaa esim. kalaöljyä ennen mehunjuontia
–> Marjat, varsinkaan metsä, eivät tee verensokereihin piikkiä
–> Flavonoideja on löydetty jo 750
–> Terveellisen ruoan syömisen täytyy olla helppoa ja hauskaa ja blendaaminen on sellaista. Matkoille kannattaa ottaa mukaan personal blenderi.

Ruoan väreillä on merkitystä:
* Punainen: vahvistaa sydäntä sekä vahvistaa verta mm. omena
* Oranssi: tulehduksia estävä mm. porkkana, tomaatti
* Keltainen: solujen rakentaja, solun korjaaja
* Vihreä: tasapainoittava, puhdistava, erityisesti maksalle
* Sininen: luovuus, kantasolu, luuydinneste, kurkku
* Violetti: keskushermoston “suojelija”, aivot
* Ruskea: erityselimet, ruoansulatus järjästelmä
* Valkoinen: keuhkoille
* Musta: Jing, pitkäikäisyys, luuydin, munuaiset mm. pakurikääpä, mustapapu

* Huonoa estrogeeniä kannattaa välttää sillä se mm. vanhentaa sekä lisää sairastumisen riskiä, sitä saa mm.
–> soijan mukana ruoassa
–> muovit BPA ja flatateeseissa, muistakaa pienten lasten vanhemmat että pehmoleluissa on mm. paljon näitä haitallisia kemikaaleja

Päivän aikana kävimme vielä paljon muitakin asioita läpi mutta jätän ne vielä itselläni hautumaan!

Picture

David ja mää v. 2014. Ollaanko vanhennuttu? ja kukas se siellä takana yrittää vakipakolla kuvaan? 😉
Picture

Pakko oli päästä “vauva asiantuntija” Tara Langen kanssa, sekä tapahtuman järjestäjän ja Wolfen oikeankäden Christopher Westerlundin kanssa samaan kuvaan.
Picture

soulsista Suvi ja tietenkin samaa sävyä olevat paidat <3
Picture

Huippu-urheilija kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen oli kanssa tullut kuuntelemaan Davidin innostavia juttuja
Picture

Kuka hymypoika kaappasi tytöt kainaloon? No, tietenkin pakurikirjan kirjoittaja Jaakko Halmetoja.
Picture

Pysykäähän terveinä ja pitäkää mielenne avoinna!<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus

Epämukavuusalueella kasvaa?

Kaikki tietävät tunteen, että joku asia olisi hyvä tehdä mutta sitten epämääräiset...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.