Onko tässä mitään järkeä? Miksi ja mitä blogata?

 

Nykyään postaus tahtini on aika vähäinen. Ensimmäisen vuoden kirjoitin kahden viikko postauksen tahtia. Olin sen laittanut tavoitteeksi ja siinä myös pysyin. Vuoden kirjoittamisen jälkeen kuherruskuukausi oli ohi ja jouduinkin miettimään, että mistä oikein kirjoittaisin, mikä olisi se oma sanomani. Olin kirjoitellut sekalaisista aiheista ja välillä se häiritsi itseäni ja joka päiväisestä elämästä kirjoittaminenkaan ei tuntunut omalta jutulta. Niinpä oli aika miettiä, mitä halauisin tuoda postauksillani muille ja mistä aihealueesta tällä hetkellä tuntuisi luonnollisesta postata. Mietin myös että pitäisikö lopettaa kirjoittaminen kokonaan mutta jokin sisälläni sanoi, että jatka vain.En saa kauheasti palautetta kirjoituksistani, sillä aiheet ovat aika neutraaleja, eikävätkä ne ole kauhean kantaa ottaviakaan. Ne eivät myöskään ole tunteisiin vetoavia tai trendeihin keskittyviä. Monesti kirjoitukseni ovat varmasti värittömiä mutta alun alkaenkin aloin tekemään tätä itselleni. Halusin kokeilla rajojani epämukavalla tavalla eli kirjoittamalla julkisesti. Kirjoittaminen ei varsinaisesti ole ikinä ollut mun juttuni mutta tätäkin taitoa tulen tarvitsemaan varmasti vielä. Olisi kuitenkin mukava saada palautetta ja kommentointia aikaiseksi, sillä näen statistiikasta että täällä kuitenkin lukijoita käy ihan kivasti.

Blogini nimi on mietittänyt itseäni. Nythän on valloillaan tälläinen uudenlaisen naiseuden tuominen esiin. Tähän aihealueeseen kuuluu mm. naisten seksuaalinen vapautuminen, heidän sisäisen äänensä julkituominen, villinaisten esiin nousu ja naisten kollektiivisten tunteiden vapauttaminen. Kyse ei ei ole kuitenkaan feminismistä, vaan jostakin paljon syvemmästä, jonka itsekin allekirjoitan. Nainen on historian saatossa saanut kärsiä  alistamisesta sekä huonosta kohtelusta. Se on vaikuttanut kaikkien naisten identiteettiin, halusimmepa sitä tai emme. Tämä asia on tärkeä ja blogin nimikin siihen viittaa, mutta se ei kuitenkaan ole se aihealue mitä itsestäni tällä hetkellä halausin tuoda tietoisesti esiin. Käsittelen kyllä itsekin koko ajan tätä naiseusteemaa, varsinkin muutaman ystäväni, kanssa mutta kirjoittaen se ei tule luonnostaan esille. Olemme tehneet ystävien kanssa mm. piirityöskentelyä, jossa päästään luottamuksellisessa hengessä asian ytimeen. Valitettavasti tämä on viime kuukausina jäänyt vähiin ruuhkavuosien painaessa päälle. Onneksi tiedän että tällekin tulee vielä aika.

Picture

Tässä pari muuttuvaa tekijää tällä hetkellä mitkä vaikeuttavat kirjoittamista jonkun verran! Punaisuuteni johtuu pienestä ex tempore treenistä kerrostalomme posrtaissa.Pidän blogeista joista pystyy aistimaan kirjoittajan tunne-elämää ilot, surut ja tuskastumisen, eteenpäin menemisen ja kasvamisen tunne-elämän osalta. Filosofinen pohdinta kiehtoo minua myös ja yleensä näissä blogeissa on myös se puoli hyvin esillä. En itse ole kuitenkaan tunteiden  suuri tulkki. Opettelen vielä itse tunnistamaan joitakin tunteita. Tunnen paljon, mutta en välttämättä näytä sitä, varsinkaan surua ja ahdistusta. Itkemään, varsinkin muiden seurassa, olen opetellut vasta viime aikoina. Se ei ole helppoa edelleenkään, se tuntuu todella epämukavalta, mutta se vapauttaa ja jatkankin samalla linjalla kunnes voin esimerkiksi mieheni edessä itkeä silloin kun siltä tuntuu. Psykologisia tunnepitoisia kirjoituksia ei varmasti tulla ainakaan lähiaikoina itseltäni kuitenkaan näkemään. Tulevaisuudesta en tiedä, sillä kaikki muuttuu koko ajan. Olen avoin kaikella ja elämä tuo sitä eteen mitä pitääkin.

Raskaus ja äitiysteemakaan ei ole täysin ollut itselleni luontainen. Olen kyllä imettämisen, luonnollisen synnytyksen ja kiintymysvanhemmuuden puolestapuhuja. Ne aihealueet eivät kuitenkaan usein buustaa itseäni kirjoittamaan. Toki nyt olen aihealueisiin tehnyt postauksia mutta ne eivät ole blogini punainen lanka. Nyt varsinkin esikoisen kiukutellessa uuden tulokkaan johdosta, on pinna monesti kireällä ja kiintymysvanhemmuuden opit tiukassa puntarissa. Lapsen kasvattaminen/ohjaaminen ei ole helppoa. Äitiys ja perhe-elämän blogit ovat todella suosittuja koska me vaan tarvitsemme vertaistukea tämän aiheen tiimoilta. Ehkäpä jossain vaiheessa tulen kirjoittamaan omia mietteitä kasvattamisesta kun ensiksi saan lisää omia kokemuksia aiheesta. Olen jo nyt kolmen vuoden “kasvatus urani” aikana huomannut, että omilta vanhemmilta saadut opit tulevat hyvinkin nopeasti stressaavissa tilanteissa esiin. Lisäksi omat tunne-elämän patoutumat ja traumat tulevat varsinkin väsyneenä ja stressaantuneena esiin. Onneksi tietoisena näistä, voi niihin tehdä muutoksia.

Mikä aihealue on tällä hetkellä sitten mielekäs ja mihin aion aika paljon keskittyä? No, kuten olette varmasti huomanneet edellistä postauksistani, niin liikunta ja ravinto ovat sellaisia aihealueita joita jatkossakin painotan. Liikunnan merkitys on elämässäni suuri ja olen sitä mieltä, että oleellisinta on terveyden ylläpitämisessä on juuri kehon liikuttaminen. Tästä minulla on omakohtaista kokemusta hyvin paljon. Sitä kautta saan myön henkisen yhteyden itseeni paremmin, koska keho-mieli yhteys toimii silloin. Ravinto on toki tärkeä osa hyvinvoivaa rikasta elämää mutta omakohtainen kokemukseni on, että liikunnan avulla kehoon ja sen tunteisiin päästään vielä paremmin kosketuksiin liikunnan avulla. Liikunnalla en kuitenkaan tarkoita orjallista salitreeniä, pakottamista, suorittamista hikeä, verta ja kyyneliä- asenteella. Aion postauksissani tuoda esille kuinka kehoa voi liikuttaa luonnollisesti, missä tahansa ilman suunnittelua ja hampaiden kiristelyä. Rento suhtautuminen omaan kehoon ja ulkonäköön, tulee olemaan myös ydin sanomaani. Muutamasta ylimääräisestä kilosta ei päiväänsä kannata pilata. Kehoaan ja itseään tulee kohdella kunnioituksella, juuri niin kuin kohtelisit parasta ystävääsi.

Picture

Kevät ilmat ovat ihania. Ajatus virtaa itselläni niin paljon paremmin kun liikun esimerkiksi luonnossa <3 Ajatusten virtaa huonosti nukutun yön jälkeen mutta itselleni jäsentyi tämäkin asia nyt paljon paremmin!

​Ihania kevät päiviä, tehkää hyvällä omallatunnolla sitä mitä sydämme haluaa ja viettäkää aikaanne niiden ihmisten kanssa, jotka vievät teitä eteenpäin polullanne <3

<3:lla
​Elina

http://www.naiseudenvoima.com/elina-naiseuden-voima/onko-tassa-mitaan-jarkea-miksi-ja-mita-blogata
Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Epämukavuusalueen hinaaminen askeleen eteenpäin

Olen kirjoittanut aiemmin omasta esiintymispelostani, jota pääsin purkamaan todenteolla pari viikkoa sitten...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.