Omassa Voimassa 2/2 

Picture

kirjoitus on jatkoa edelliseen postaukseen…
 
Kerroin edellisessä kirjoituksessani vastuunoton omasta elämästään olevan välillä helvettiä. Se on kuitenkin täysin toisenlaista kuin mielen luoma kärsimys olla olosuhteiden uhri. On aikoja, jolloin kaikki tuntuu kaatuvan päälle ja tekisi mieli syyttää olosuhteita tai toisia ihmisiä. Ja välillä niin teen minäkin. Jossain vaiheessa kuitenkin näen oman toimintani haitallisuuden ja käännyn kysymään itseltäni omaa osuuttani asiaan –ja se löytyy kyllä aina. Omien ajatuksien kyseenalaistaminen ja ympäristön havainnointi perspektiiviä muuttamalla ei aina ole helppoa, mutta siitä on tullut automaattista ja itsestään selvää. Niin kauan, kun uskoin toisten määritelmiä itsestäni, uskoin kommenttien luomia ajatuksiani, tunsin olevani aivan hukassa ja rämmin monet vuoden täysin suossa, kunnes päivä päivältä annoin auringon paistaa itselleni. Tiesin minuuteni olevan aivan jotain muuta, mitä olin kuullut. Ja tietenkin dramaattiseen mieleen oli tarttunut vain ne negatiiviset asiat. En usko, että olen kuullut vain huonoja asioita itsestäni, mutta ne minä olin uskonut. 
 
Kaikki alkoi muuttumaan, kun pysähdyin itseni äärelle ja kysyin itseltäni, mistä nautin ja mitkä asiat saavat minut voimaan paremmin. Oli niistä ollut merkkejä aiemminkin, mutta olin piilottanut ne, kuin olisivat jotenkin vääriä. Olin siis ihan itse luonut oman kärsimykseni ja tehnyt kaikkea päinvastaista, kuin sitä mikä sai minut voimaan paremmin. Aika hölmöä näin jälkikäteen ajateltuna. Tiedän kuitenkin, että se on varsin yleistä! On sitten kyse ihan perustekijöistä, kuten ravinnosta, liikunnasta, unesta, mutta myös naurusta, musiikista, keskusteluista, tanssimisesta, laulamisesta, ystävistä, mitä ikinä ne kenellekin on.. Kun toteuttaa itselleen rakkaita asioita, se on aina palvelus myös läheisillemme. 

ON AINA OIKEIN RAKASTAA SITÄ, MITÄ RAKASTAA! 
 
Joidenkin teorioiden mukaan olemme keskiarvo viidestä ihmisestä, kenen kanssa eniten vietämme aikaa. On sitten kyse tulotasosta, ajatusmaailmasta, hyvinvoinnista ym. Tämä teoria välillä naurattaa, kun välillä tuntuu että olen vain lasteni ympäröimä! No, ainakin minulla sitten on iloa, elämänvoimaa, impulsiivisuutta, hetkessä elämisen taitoa, omien rajojen tutkimista ja ehdotonta rakkautta, luottamusta ja uskoa hyvään! Vastuu omasta hyvinvoinnista liittyy myös siihen, kenen kanssa viettää aikaansa.
 
Meillä ihan jokaisella on tarkoitus, miksi olemme syntyneet tänne pallolle. Jokaisella on oma sormenjälkensä läheistensä elämässä, mutta myös kollektiivisesti. Kukaan, eikä mikään ole turhaa tai merkityksetöntä. Meillä jokaisella on viisaus, joka haluaa kertoa viestiä mihin oma energiamme kannattaa suunnata. Sisällämme on ainutlaatuinen voima, sisäinen ohjausjärjestelmä, niin energeettisesti kuin kehollisestikin. Sisäinen ohjausjärjestelmämme pyrkii aina tasapainottamaan oloamme, vain ajatuksemme sotkevat sen.

​Usein tiedostamattamme kerromme itsestämme tarinaa, joka on menneisyyden heijastama, jonka uskomme olevan myös tulevaisuutemme. Kerromme tarinaa siitä miksi olen tällainen tai miksi en pysty, tai tee jotain, vaikka niin haluaisinkin. Tarina, jolla estät itseäsi toteuttamasta unelmiasi, on itsesi luoma! Ja hyvä uutinen onkin se, että me luomme joka hetki tulevaa, joten voimme itse päättää millaista elämää tahdomme elää. Jos emme voi vaikuttaa ympäristöömme, niin ihan jokaisessa tilanteessa voimme vaikuttaa omaan suhtautumiseemme.


Yleensä vanha tarinamme ei palvele meitä, on jopa tekosyy ja este eteenpäin menemiselle. Kun saat selville, mihin suuntaan sisäinen viisautesi sinua ohjaa, uudenlainen tarina voi alkaa. Olen nähnyt tämän omassa elämässäni, läheisissäni kuin valmennusasiakkaissakin niin konkreettisesti, että sanat eivät riitä kertomaan tunnetta ja energiaa joka välittyy elämän selkeytyessä, koska selkeys on voimaa! Selkeys on sitä, kun olet täysin linjassa itsesti kanssa, sisäisesti ja kehollisesti.
 
Sisäinen voima on myös jotain, mitä on pelätty, tahdottu tuhota ja peitellä. Miksi sitten itse olen omaa sisäistä voimaani peitellyt ja hieman myös pelännyt? En ole tiennyt mihin sen valtavan kapasiteetin suuntaisin! Olen vuosikaudet kuin ottanut aina ilmaa sisään päästämättä sitä ulos, ennen kuin olen räjähtänyt. Olen halunnut pitää kulisseista ja omista illuusioistani kiinni, mitä elämältäni tahdon ja halunnut tyytyä johonkin vähempään. Aiemmin olen kuvannut sisälläni olevan kuin painekattila, jonka kansi pamahtaa silloin tällöin räjähtäen auki. Sitä harvemmin tapahtuu räjähdyksiä, mitä enemmän olen osannut suunnata energiani minulle oikeisiin asioihin. Sisäinen voima, elämänenergia on myös kuin tietoisuuskupla, jonka koin hetkeksi menettäneeni, kun en pysynytkään konfliktitilanteessa täysin neutraalina, josta kerroin aiemmassa kirjoituksessani.

Picture

Olen keskustellut monien kanssa tästä sisäisestä voimasta ja on mielenkiintoista, että nimenomaan moni nainen pelkää omaa voimaansa ja itsessään olevaa valoa. Kutsutaan sitä sitten millä nimellä tahansa. Itsekin tiedostan, että sisälläni on valtava energia, jota olen tunnustellut vuosikaudet. Se on liikkuvaa energiaa, joka tuntuu koko kehossa. Tunnistin voimakkaan energian olevan femiinienergiaa, josta tulen kertomaan myöhemmin. En myöskään ole tiennyt miten saan sen täyteen kapasiteettiin, mutta alan olemaan jo kärryillä.. Kasvavasta naisenergiasta on puhuttu ja kirjoitettu lähivuosina aika paljon, koen sen olevan vielä kuitenkin suurempaa ja konkreettisempaa. Se ei ole vain pehmeää, hoivaavaa tai tms. jollaiseksi naisenergiaa on kuvattu, vaan täyttä toimintaa. Jos tunnistat itsessäsi heräävän valtavan voiman, kannattaa seurata Naiseuden Voima-sivustoa ja Intohimona Elämä -blogia!

Olen superkiitollinen, että on olemassa myös työkaluja, jotka nopeuttavat ja auttavat oman voimansa suuntaamisen rakkauden laajentamiseen. Yksi näistä on maailmanlaajuisestikin käytetty The Passion Test. Passion Test on aivan huikea menetelmä, joka aloittaa prosessin kohti suurempaa vapautta. Se käynnistää sisäisen navigaattorin kohti sitä tehtävää, miksi olemme tänne syntyneet! Mitä vapaampi on omista rajoituksista, sitä enemmän on omassa voimassaan. Omat rajoituksemme ja vanhat tarinamme aiheuttavat energian suuntaamisen tuhoamiseen, rakkaus vapauteen. Eli ainoa este edessämme löytyy katsomalla peilistä! Onneksi rakkaus on aina rakkautta!
 
Olen puhunut omasta intohimostani jo monta vuotta ja siitä miten tahdon elämäni olevan nautintoa ja olla vapaasti se, joka oikeasti olen. Elämä on täynnä yllätyksiä ja ainakin omalla kohdallani lopputulos on täysin arvaamaton, niin kuin kävi tämän kirjoituksenikin kanssa. Ajatuksissani oli täysin erilainen teksti, jopa eri näkökulmasta ja laajempana kokonaisuutena, mutta silloin olisin tehnyt jotain itseäni vastaan. Uskon että myös seuraavat kirjoitukseni tulevat käsittelemään oman prosessini kautta syntyneitä ajatuksia, eli erittäin lämpimästi tervetuloa mukaan sisäiselle matkalleni!
 
Rakkaudella, Sonja
Lisää kirjoittajalta Naiseuden Voima

JUTTUTUOKIO: Tinna Pehkonen

Suositun Masentunut mutsi- blogin Tinna kertoo siitä millaista on elämä yksinhuoltaja, joka...
Lue lisää

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.