Oman elämän prinsessaksi

 

Me naiset täällä Suomen maassa emme juurikaan tuo itsestämme esiin naisellisia piireitä vaan mielummin sekoitumme harmaaseen massaan ja jopa piilotamme ja vähättelemme naisellisuuttamme. Tasa-arvoisuuden kukoistamisen aikana yleisessä arvossa ovat enemmänkin älylliset kykymme, taitomme suoriutua töistä ja arjesta, tehokkuus ja robottimaisuus. Työpäivän jälkeen haluamme mielummin laittaa jalkaamme verkkarit ja hautautua sohvalle karkkipussin kanssa, kuin mennä aromaterapeuttiseen vaahtokylpyyn tai tehdä mitä vaan aidosti hemmottelevaa.Kuitenkin. Onko elämä vain suorittamista tai tyytymistä varten? Voisiko olla niin, että kaipaamme jotain enemmän, mutta emme oikein tiedä, kuinka sitä toteuttaisimme? Omat äitimme eivät ehkä olleet parhaita roolimalleja siitä, kuinka täyttää omia, femininiinisen puolen tarpeita. Ehkä olemme mallintaneet heiltä, kuinka tunteet, ilo ja nautinto heitetään elämästä sivuun ja keskitytään siihen, kuinka asiat vaan pitää tehdä oman itsen kustannuksella? 

Jotta löydämme kaipaamaamme tasapainoa elämään, tulee meidän aktivoida sisäinen prinsessamme tai kuningatarvoima. Miksi ikinä sitä kutsuukin, puhun energiasta, joka laittaa elämässä nautinnon ja ilon korkealle asteikossaan ja alkaa ruokkimaan omia tarpeitaan. Prinsessa ei tyydy siihen, mitä elämä tarjoaa, mitä pitäisi tehdä tai mitä malleja se on saanut vaan se haluaa enemmän. Prinsessa on terveellä tavalla ilmentyessään jopa diiva, joka tietää ja ottaa mitä tahtoo, mutta silti ympäristöään vahingoittamatta.

Prinsessaenergia aktivoituu, kun alamme arvostaa itseämme täysin ilman suorituksia. Voimme opetella arvostamaan itseämme samoin, kuin arvostaisimme lastamme, kun hän tulee maailmaan puhtaana, aitona, vilpittömänä, elämänhaluisena olentona, jolla on muutama perustavanlaatuinen tarve, jotka vaativat täyttämistä. Hän saa kaiken mahdollisen huomion pelkän olemassaolonsa kautta. Hänen ei tarvitse tehdä mitään ollakseen riittävä. Hän on puhdas, paljas, ihana ja suloinen olento ja ansaitsee vain parasta. Me voimme alkaa huomioida itseämme naisina, jotka tietävät arvonsa. Meidän ei tarvitse enää alistua muille tai saada arvoa vain tekemisiemme kautta.

Olemme ehkä kasvaneet oman elämämme Tuhkimoina, mutta onneksi voimme pikku hiljaa huomata kädessämme olevan taikasauvan – kyvyn tehdä tietoisia valintoja oman itsemme ja ympäristömme parhaaksi. Kun huomiomme omat todelliset tarpeemme, huomioimme täten myös ympäristömme paremmin. Tervettä prinsessaenergiaa ilmentäessämme laitamme itsemme ennen muita – muiden siitä kärsimättä. Kun osaamme sanoa ei, kun aidosti sitä haluamme, elämämme ja etenkin tunne-elämämme ja hormonitoimintamme menee oikeille raiteilleen. 

Prinsessa- ja kuningatarenergiaa voit aktivoida kysyessäsi itseltäsi seuraavia kysymyksiä päivän mittaan:

Mistä voisin oikeasti nauttia?
Mikä tuo minulle hyvän olon?
Mitä minä ansaitsen naisena?
Mitä kaipaan?
Miten kehoni voisi paremmin?
Miten voisin hemmotella itseäni?
Miten voisin rakastaa itseäni vielä enemmän?
Mikä saa oloni kepeäksi ja iloiseksi?

Mikä rentouttaa minua?

Nämä kysymykset keskittyvät sinuun ja sinun tarpeisiisi. Ne eivät keskity perheesi tai työnantajasi tarpeisiin tai sihen, miten sinun tehokkuudesta voisi saada lisää irti. Ne eivät keskity myöskään siihen, miten sinä voisit antaa lisää muille eikä siihen, miten saat suoritettua mahdollisimman monta asiaa tiiviissä aikataulussa. Pelkät kysymykset jo aktivoivat hyvän olon hormoneja mutta se, että oikeasti alat tekemään jotan oman itsesi, hyvän olosi ja nautintosi hyväksi vahvistavat aidosti sisäistä prinsessaasi.

Picture

​Kun alamme kohdella itseämme prinsessana, alamme täyttää sisäisiä tarpeitamme ja kehomme alkaa kiittämään meitä. Voimme tuntea lisääntyvää hyvänolon tunnetta, kun oikeanlaiset hormonit alkaavat hyrräävään kehossamme sen sijaan, että vahvistamme stressiä aktivoivia hormoneja suorittamalla velvollisuuksia ja jatkuvia pitäis -asioita. Kohtelemalla kehoamme huonosti, jäämme aina toiseksi ja olemme ryysyihin pukeutunutta palvelusväkeä, jotka katsovat kaihoten ihmisiä, jotka saavat ”helposti” unelmaelämän. Unelmaelämä ei tule yrittämällä vaan päästämällä irti. Keskittymällä oleelliseen ja nauttimalla itsestä tässä ja nyt. Prinsessa-ajan ottaminen ei vaadi välttämättä ajallisesti paljoa, tärkeämpää on sen säännöllisyys. Ja se maksaa todella itsensä takaisin moninkertaisena!

Tässä oma suosikkilistani tällä hetkellä oman prinsessaenergian vapauttamiseen:

– Mahdollisuus nukkua niin pitkään kuin haluaa ja yleensä riittävä uni
– Oma aika, jossa ei ole aikataulupaineita, vaan saa tehdä rauhassa mitä huvittaa
– Hyvän ruoan nauttiminen kiireettömästi hyvässä seurassa tai yksin
– Hieronta
– Kiireetön fyysinen läheisyys oman puolison kanssa
– Kiireetön aika omalle hyvinvoinnille, kuten kävelylenkki, jooga, kuntosali
– Ystävien näkeminen niin, että voimme purkaa tunteitamme, antaa ja saada tukea
– Uuden opiskelu tai töiden tekeminen niin, että sille on innostus ja aikaa (mm. audioiden kuuntelu, kirjoittaminen)
– Siivoojan palkkaus kotiin
– Shoppailu tai vaatteiden katseleminen ( myös kirpputoreilla 🙂

Picture

Tässä lisäksi yksi mitä manifestoin elämään kovasti ja toivon, että saamme seuraavaan kotiin on kylpyamme! Se on takuuvarma rentoutuskeino ja oksitosiinibuusteri 🙂Pohdittavaksi:

Mitkä ovat sinun tapojasi aktivoida prinsessaenergiaa?
Osaatko ottaa aikaa tarpeeksi itsellesi?
Mitä tapahtuu, jos laitat ilon ja nautinnon etusijalle elämässäsi?


<3: Kuningataräiti, jolla on Lumikki-tyttö 🙂

Picture


Liity postituslistalle ja saat paluupostissa Tunnista sisäiset tarpeesi – Voimapdf:n:

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2

Entä, jos eron tarkoitus onkin transformoida sinut?

Ehkä hassua, kun kirjoitan tästä asiasta niin nopeasti oman eroni jälkeen. Mutta...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.