NARSISTI SUHTEEN OPETUS

Heräsin juuri näkemään todella suuren uskomuksen jonka vuoksi olen elämässäni kokenut suurta kärsimystä. Tämä uskomus on mm. syy siihen omaan syvään rittämättömyyden ja arvottomuuden kokemukseen. Isäni narsismin takia aloin uskomaan, että olen riittämätön, koska koin syvästi etten koskaan saanut enkä edelleenkään saa vanhemmaltani sitä rakkautta, arvostusta ja hyväksyntää mitä olisin tarvinnut varsinkin lapsena kokeakseni olevani hyvä juuri tälläisenä kuin olen, että minua voidaan rakastaa vain siksi koska olen olemassa. Päinvastoin aloin kokemaan, että minua ei todellakaan rakasteta sellaisena kuin olen, vaan minua rakastetaan jos toimin vanhempani pyyntöjen ja käskyjen mukaisesti, silloin saan ystävällistä kohtelua ja käytöstä. Silloin minua kiitetään, kun olen kiltti, iloinen ja ystävällinen. Muina hetkinä sanat ja käytös minua kohtaan on hyvin tuomitsevaa, jos esimeriksi kieltäydyn tekemästä jotain, niin se ei ole ok..

Tätä samaa mallia menin toistamaan narsisti parisuhteeseeni, sain kokea nämä kaikki syvät traumat, pelot ja haavat läpi ja pystyin vihdoin antamaan raivon tulla ulos kaikesta tapahtuneesta. Minulla on ollut paljon ihmisiä elämässäni jotka ovat kohdelleet minua kaltoin, ja he ovat opettaneet tätä samaa oppia minulle:

VAIKKA VANHEMPASI, VAIKKA KUMPPANISI, VAIKKA YSTÄVÄSI TAI KUKA TAHANSA EI OLE KYKENEVÄ SINUA RAKASTAMAAN, SINÄ ET OLE ARVOTON. SINÄ ET OLE RIITTÄMÄTÖN! SINÄ ET OLE KOSKAAN OLLUTKAAN RIITTÄMÄTÖN VAIKKA ET SAANUT VANHEMMILTASI TARVITSEMAASI RAKKAUTTA, HUOMIOTA JA HYVÄKSYNTÄÄ.

Tämä on se valheellinen uskomus, jota kannoin koko elämäni: OLEN RIITTÄMÄTÖN, koska narsisti vanhempani ja myöskään äitini ei koskaan rakastanut minua sellaisena kuin olen, kannoin syvää häpeää itseäni kohtaan, minähän varmasti olen vääränlainen koska saan osakseni tälläistä kohtelua ja en ole tuntenut, että olen hyvä tällaisena kuin olen vaan minun täytyy ansaita jotenkin rakkautta, ehdollistunutta rakkautta… en ole kokenut mitä on pyyteetön rakkaus ihmisten välillä.

Tämän narsisti suhteeni joka loppui vasta, opetus on: hän ei kyennyt minua rakastamaan aidosti, uskoin johonkin mikä ei ollut totta ollenkaan, luulin rakkaudeksi joka ei ollut rakkautta, ja näin ollen aloin lapsuuteni kokemukset nousivat uudestaan tietoisuuteeen: en tule koskaan riittämään, kun saan kokea tätä traumatisoitumista uudestaan parisuhteessanikin… milloin tämä tuska oikeasti loppuu? Milloin tämä lapsuuteni helvetti loppuu????

SE ON OHITSE NYT. Nyt se on ohi. Nyt tunnen, nyt koen ja nyt näen, että MINÄ RIITÄN! MINÄ TODELLA RIITÄN, JUST NYT! Se, että olen valinnut vanhemmikseni omat vanhempani, kumppaneiksi miehiä peilaamaan lapsuuteni haavoja on antanut mulle mahdollisuuden herätä unestani. Unesta, jossa olen elänyt pitkään. Unesta, ettei koskaan toisten ihmisten sanat, käytös tai mikään todista sitä oletko sinä rakkauden arvoinen ja rakastettava vai et.

Sinä olet aina rakkauden arvoinen koska olet olemassa. Se mitä sinulle on tapahtunut, on tapahtunut jotta kasvat ja kehityt juuri siinä mitä olet sieluna valinnut tänne maan päällä tullut oppimaan. Sinä, etkä kukaan muukaan ei tarvitse oikeasti hyväksyntää ja rakkautta ulkopuoleltasi, koska sinä olet täydellinen juuri tuollaisena yksilönä kuin olet. Sinä olet kokonainen omassa keskeneräisyydessäsi ja haavoittuvuudessasi, ja sinun tehtäväsi on vain rakastaa sinua itseäsi, vaikkei kukaan muu rakasta sinua.

Sinun tehtäväsi on olla ylpeä sinusta. Sinun tehtäväsi on antaa itsellesi anteeksi. Sinun tehtäväsi on olla itsesi paras ystävä. Sinun tehtäväsi on olla itsesi paras kannustaja ja tukija. Sinun tehtäväsi on uskoa itseesi. Sinun tehtäväsi on luottaa Universumin tukeen. Sinun tehtäväsi on olla Rakkaus, se joka tulit tänne olemaan.

Ole rohkeasti se kuka sinä olet.

Se, että olen kokenut fyysistä ja henkistä väkivaltaa, ei määrittele minua. Olen himmentänyt omaa valoani jo tarpeeksi pitkään ja hävennyt omia traumojani ja vaikeita kokemuksiani. En enää suostu häpeämään itseäni enkä olemaan piilossa ja antaa ääneni hukkua mereen. Minun on aika antaa ääneni tulla esiin ja antaa itseni tulla esiin aitona omana itsenäni.

Minun ainut tehtävä on tästä eteenpäin ottaa takaisin oma voimani ja rakastaa itseäni niin paljon, että jokainen joka ei ansaitse luottamustani, saa jäädä pois elämästäni. Minulla on voima valita ajatukseni, tunteeni, sanani, käytökseni.

JA NYT MINÄ VALITSEN RAKASTAA ITSEÄNI JUURI TÄLLAISENA KUIN OLEN, ENKÄ ENÄÄ KOSKAAN HAE KELTÄÄN TODISTEITA SIITÄ ETTÄ OLEN HYVÄ JA ARVOKAS.

Jokainen päivä Lisa Nicholsonin inspiroimana sanon itselleni peilin kautta 7 lausetta mistä olen ylpeä minusta. 7 lausetta mitä annan itselleni anteeksi. 7 lausetta mihin sitoudun itselleni, itseäni varten. Askel kerrallaan eteenpäin kohti syvempää toipumista.

Lisää kirjoittajalta Rohkeutta astua omaan voimaan/Kaisa-Liisa Ahola

Tuomitsemisesta itsensä rakastamiseen ja arvostamiseen

Hyvin moni oppii jo varhaisessa vaiheessa tuomitsemaan omaa itseään. Meidän kasvatuksemme ja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.