Muuttajan mietteitä

Olen asunut lapsuuden kotini jälkeen kahdeksassa eri asunnossa kolmessa eri kaupungissa. Muuttojen yhteydessä on luovuttu välillä lähes koko maallisesta omaisuudesta ja toisinaan taas vältetty tavaroista luopumista pakkaamalla kaikki muuttolaatikoihin ja siirtämällä uuteen asuntoon. Kaksi vuotta sitten Helsinkiin muuttaessani tuli myytyä auton lisäksi myös kaikki huonekalut. …

Seuraavaan muuttooni pois putkiremontin tieltä on aikaa maksimissaan puoli vuotta, mutta olen aloittanut valmistautumisen siihen jo tänä kesänä. Olen ahkerasti yrittänyt myydä omaisuuttani Facebook-kirppiksillä. One man’s trash is another man’s treasure. Tämä tuli huomattua myydessäni eurolla pelikorttipakkaa, jota jonotti loppupeleissä 11 ihmistä…En tiedä mihin olen muuttamassa ja se tekee tästä kaikesta aika jännittävää. Turvallisuushakuisena ihmisenä normaalisti olisin jo aika paniikissa tulevan kodin sijainnista, mutta jostain syystä nyt on sellainen olo, että asia järjestyy tavalla tai toisella. Jostain se koti löytyy.

Myönnän perehtyneeni siivousprosessin aikana jonkin verran menestystä niittäneeseen Konmariin. Mieleeni jäi ajatus, jonka mukaan kaikesta. mikä ei tuota mielihyvää pitäisi luopua. On ollut vapauttavaa pyrkiä noudattamaan edes joksenkin tuota periaatetta. Kyytiä ovat saaneet tavarat ja vaatteet, joiden käyttöpäivä on odottanut tulevaisuudessa. Pidän tätä sitten kun mahdun tähän. Käytän tätä tarjoiluastiaa sitten, kun minulla on keittiö jossa mahtuu oikeasti tekemään ruokaa. Olen tullut siihen tulokseen, että pärjäisin aika vähällä määrällä materiaa ja mitä vähemmän ympäriläni on turhaa, sen onnellisemmaksi ja vapaammaksi itseni tunnen.Tavaroiden läpikäymisen myötä myös kaappeihin pitkiksi ajoiksi jääneet tavarat ovat saaneet uusia käyttökohteita. Olen himoinnut joogamattokassia jo pidemmän aikaa ja aikoinaan Thaimaasta ostamani saronki muuntautui nyt oivalliseksi kuljetuspussiksi. Löysin myös uudelleen käyttöön silikonisen kananmunapaistorenkaan, jolla saa paistettua pannulla juuri sopivan kokoisia söpöjä kananmunia riisikakun päälle <3

Nykyisessä kahdenkymmenen neliön pikkukodissani olen asunut tähänastisen elämäni haastellisimmat vuodet, jotka koen suurimmilta osin nyt olevan takana päin (…tällä erää). En silti ole rakastanut mitään kotia näin paljoa. Nämä seinät ovat nähneet minusta kaikki puoleni, kuulleet epätoivoiset itkuni ja nähneet myös onnen hetkeni. Tämän kodin suojassa olen saanut kasvaa lähemmäs todellista itseäni. Vaikka maalaistyttönä olen joutunut viime vuodet nukkumaan korvatulpat korvissa välttääkseni kaupungin äänet ja jatkuvasti tuolia lattianpinnassa narisuttavan yläkerran naapurin elämöinnin, on tämä asunto ollut silti parasta.

Ulkoisia puutteita muuttamalla saatamme olla taas tyytyväisiä hetken, mutta jos sisimmässä ei tapahdu mitään ja emme kuuntele sydämen ääntä, tulevat asiat uudelleen vastaan taas tavalla tai toisella. Tästä asunnosta haluan lähteä pois sydän avoinna ja tietoisena siitä, että mitä tahansa vastaan tulee, siitä kyllä selvitään.

“Mihin tahansa menetkin, itseäsi et voi paeta”. (Lena Dunham)


Lisää kirjoittajalta Linnun lailla/ Henna

“Älä jätä minua!” Avaimet hylkäämisen tunnelukkoon

Yhteistyössä Avaamoterapia. Tunnelukot… meistä jokaisella on niitä, usein jo lapsena opittuja keinoja...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.