Mother Blessing- juhlat raskaana olevien ystävien kesken

 

Mulla on tällä hetkellä aika monta ystävää raskaana. Kuuluu varmasti tähän ikään, sillä yli kolmekymmentä vuotiaat alkavat olla siinä vaiheessa elämäänsä, että lasten tekeminen on ajankohtaista. On mukavaa, että ystäviä on samaan aikaan raskaana, niin voi jakaa ja keskustella sellaisista asioista, mikä ei kuitenkaan suurimpaa osaa koske ja olla samalla varma siitä, että vastapuoli ei ole nukahtamispisteessä kun taas kerrataan edellisen neuvolakäynnin saldoa. Tässä muutamia aiheita mitä tulee päiviteltyä raskaanaolevien kanssa; kaikenlaiset vaivat, miten maha on kasvanut, potkiiko vauva, mitä on ajatellut imetyksestä ja tietysti niin ihana synnytysaihe, josta itse en ikinä kyllästy puhumaan. 

Sitten otsikon aiheeseen eli Mother blessing- juhliin, jotka Heidi järkkäsi kotonaan tai tarkemmin vanhempiensa kotona Tampereella. Paikalla meitä oli viisi raskaana olevaa naista. Osa oli jo aivan loppusuoralla raskaudessa kun minä taas aloittelen vasta toista kolmannesta. Kaikilla oli kuitenkin sama toive, halusimme viettää pienet intiimit juhlat, jossa läsnäolo, erilaiset rituaalit ja harjoitteet olivat pääosassa. Mietimme, että pari tuntia ei riitä syventymään haluamiimme teemoihin tarpeeksi vaan pidemmälle yön yli yhdessä olemiselle oli suuri tilaus.Tässä Babesinfon sivuilta hieman Mother blessing juhlasta, joka täällä meillä päin ei ole vielä kauhean tuttu juttu. 

Mother’s Blessing on tunnelmaltaan erilainen juhla. Siinä painopiste ei ole lahjoissa, vaan yhdessä olossa ja enemmänkin henkisellä tasolla annetussa tuessa. Juhlassa kerrotaan positiivisia kannustavia synnytyskertomuksia, luetaan koskettavia runoja ja hemmotellaan äitiä eri tavoin. Juhlassa äiti saa myös mahdollisuuden kertoa huolistaan ja peloistaan ja hän saa ystäviltään tukea ja kannustusta tulevaan elämän muutokseen. 

Ohjelman oli laatinut etukäteen Heidi ja meillä kaikilla oli varattu oma puolituntinen teemoille joita halusimme tuoda esille. Hyvä ruoka ja tanssiminen kuului myös ohjelmasisältöön. Tanssia olisi voinut olla enemmän mutta aika kului erilaisten tehtävien parissa hyvinkin nopeasti.Perjantaina aloittelimme iltapäivällä. Ensimmäisenä rituaaliana pesimme kätemme ruusuvedellä ja jätimme taaksemme viikon tapahtumat ja loimme tilan nykyhetkelle ja kokemukselle. Rituaalit auttavat pääsemään oikeaan mielentilaan, sekä luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ajatellaanpa vaikka olympialaisten palkintojenjakoa, sekin on rituaali, voittaja pystytään julistamaan ilman seremoniaakin mutta kuinka paljon paremmalta mitallien saaminen tuntuu yleisön edessä palkintokorokkeella niin urheilijoille kuin katsojillekin.  Rituaaleja kannattaa ottaa mukaan ihan arkeekin, se luo mukavaa tunnelmaa.

Picture

Ruusun tuoksu on naiseuden symboli ja käsien peseminen sillä aloitti juhlat mukavasti.Teimme yhdessä ruoat ja kukin oli tuonut sovitusti raaka-aineita tätä varten. Yleensä naisten kokoontuessa yhteen, on ruoka suunniteltu ja tehty huolella. Eineksillä ei mennä vaan siihen panostetaan. Meillä oli mahtavat salaatit, linssikeittoa, erilaisia tahnoja, gluteenittomia piirakoita ja kastikkeita sekä tietysti marjoja. Terveellisyydestä ei tingitty mutta kuten tiedämme, terveellinen rakkaudella tehty tuoreruoka maistuu paljon paremmalta mitä einekset.

Picture

Picture


Picture

Ruoan yhdessä tekeminen ja syöminen lisää huomattavasti makuelämystä. Melkein kaikille oli juhlaa myös se, että sai keskittyä vain omaan ruokaansa eli 4 meistä on jo ennestään äitejä. Perjantaille ja lauantaille oli varattu kaikille hemmotteluhoidot, johon kuului pää- ja niskahierontaa, kasvohoitoa sekä jalkojen alueelle tehtävä äärimmäisen rentouttava hivelyhoito. Itse otin tunnin kestävän hoidon perjantaina alkuillasta ja rentoutumis kokemus oli niin syvä, että loppuillan olin hieman pihalla. Olisi ehkä kannattanut ottaa lyhyempi hoito, niin olisi vielä jaksanut myöhempään jutskailla naisten kanssa.

Picture

Luontaishoitaja Anne Turtinen ottaa vastaan Terveyskeitaalla Hämeenpuistossa. Voin lämpimästi suositella hänen Psycho zone hoitoaan, menin nimittäin aika syvään rentoutustilaan hoidon aikana.
Picture

Yksi perjantai päivän teemoista oli äitikorun tekeminen. Valitsimme lukuisista helmistä ja koruista toisille yhden, joka jotenkin kuvasti kyseistä henkilöä. Itselleni tuli kyllä oikein hyvin kuvaavia helmiä ja yksi hauskimmasta oli iso kivi, joka kuulema muistutti maadoittavia kenkiä eli punttikenkiä. Se oli mielestäni erittäin hauska, koska muut korut ja helmet kuvasivat enemmänkin henkisiä ominaisuuksiani. Hauskuus ja ilo kuuluu mielestäni maalliseen elämään, se ei saa mennä liian vakavaksi tai henkiseksi. Kaikille  tuli hienoja koruja niin kaulaan, ranteeseen kuin sormeenkin. Itse tein sormuksen, sillä tämä korujen tekeminen ei ihan tuntunut omimmalta jutulta 😉 Korua voi pitää loppuraskauden ja jopa synnytyksessä muistuttamassa siitä, että naisella on tuki- ja ystävät aina mukana.
Picture

Picture

Kelit suosi ja hemmotteli meitä ja olimmekin ulkona tosi paljon. Perjantaina oli ohjelmassa myös piirityöskentelyä mutta aika meni hyvin nopeasti jutellessa ihan yleisiä toiveistamme ja haluistamme. Synnytysteema oli vahvasti mukana keskuteluissa ja oikeastaan kaikilla meistä on toiveena mahdollsimman luonnollinen aktiivinen synnytys. Kaikki ovat myös kiinnostuneita terveellisestä ruoasta, yrteistä, liikunnasta ja kokonaisvaltaisesta elämästä, johon kuuluu mielen lisäksi syvempikin ulottuvuus. Vaikka olemme kaikki erilaisia ja kaikilla on tietysti omanlainen polkunsa kuljettavanaan, on arvomaailmamme samankaltainen ja se yhdistää meitä vahvasti.

Lauantain aloitti rauhallinen puolentoista tunnin kattava aamupala, jonka jälkeen hoidot alkoivat niille, jotka sitä eivät vielä olleet saaneet.

Minun ohjelmanumerossani oli jumppa raskaana oleville.  Kiinnitimme siinä erityisesti huomiota lantion toimintaan sekä tukilihaksistoon. Teimme venytyksiä ja vahvistavia liikkeitä mm. poikittaiselle vatsalihakselle, lantionpohjalle sekä keskimmäiselle pakaralihakselle. On tosi tärkeää synnytyksen ja siitä palautumisen kannalta, että lantion alue toimii hyvin ja siinä ei olisi kireyksiä tai puoli eroja. Jumppaaminen, liikunta ja tietysti erilaiset käsittelyt lantion alueelle on erittäin suositeltavaa raskausaikan. Kehoa kannattaa huoltaa ja liikuttaa äärimmäisellä rakkaudella, sillä onhan se pienen ihmeen kotipesä.

Picture

Picture

Luontaishoitaja Tuulan ohjelmanurossa kävimme lävitse yrttejä sekä homeopaattisia lääkkeitä, joita voi käyttää raskauden ja synnytyksen aikana. Tuula oli ottanut hienosti selvää erilaisista aineista, joita voi käyttää esimerkiksi erilaisiin vaivoihin tai sitten ihan vahvistamaan omaa kehoaan raskauden aikana. Kirjoitan tästä oman postauksen vielä mutta itse aion ottaa mm. vadelmanlehtiteen oman ruokavalioon tukemaan kohdun hyvinvointia.
Picture

Opettelimme sitomaan kantoliinan ja muutama meistä olikin oikea konkari tällä saralla. Itse toivon, että pystyisin kantamaan kantoliinassa vauvaan enemmän, mitä Oliveria kannoin. Meillähän oli käytössä muutaman kuukauden iästä alkaen kantoreppu mutta se ei välttämättä ole niin ergonominen.Teimme myös päivän aikana intuitio harjoituksen, tanssimme, söimme ja juttelimme.

Picture

Tässä koko porukka yhdessä koossa. Meinasin kirjoittaa ryhmä rämä mutta se ei ehkä kuitenkaan ihan pitäisi paikkansa.Lopetus rituaalina suljimme seremonian piirissä. Kaikilla oli vapaa sana sanottavanaan ja sitten ympyrä sulkeutui. Uskon, että me kaikki saimme tästä valtavan paljon loppuraskauttamme ajatellen. Suosittelen lämpimästi kaikille raskaanaoleville juuri tälläistä lämminhenkistä yhdessä oloa ajan kanssa naisten kesken. Itse en ole ollut baby shower- juhlissa, mutta voisiko tälläinen hieman eri henkinen juhla tulevalle äidille ollakin mielekkäämpi? Me kaikki olimme raskaana mutta juhlahan järkätään yleensä yhdelle äidille ystävien toimesta tai yhdessä odottajan kanssa. Suosittelen tekemään juhlasta oman näköisen ja tuntuisen <3

Itse mietin, että voisin hyvinkin järkätä samankaltaisen juhlan ennen vauvan laskettuaikaa…

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus/ Elina Ojaniemi

Lukemisen voima – tie itsetuntemuksen syventämiseen

Yleisesti on tiedossa että lukeminen kannattaa monista syistä. Lukemisen on todettu mm....
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.