Mitkä asiat antaa sulle voimaa?

 

Annan sulle tässä artikkelissa 5 asiaa, millä saat aivan varmasti lisättyä energiaa päivääsi.Tuntuuko välillä tai kenties koko ajan, että energia on hieman kadoksissa näin kaamoksen aikaan? Mietitkö että mistä saisit pienenkin energian buustin päivääsi?  Aurinko paistaa vain ajatuksissa jos sielläkään. Saatat myös ajatella, että loma Karibialla olisi nyt ainoa asia joka piristäisi.

Ei hätää, esitän sulle muutaman hyvän vinkin, jotka ei vaadi tuhansien eurojen budjettia, eikä kuukauden poissaoloa töistä.  Helpommalla ja yksinkertaisemminkin päästään hyvää lopputulemaan, vaikka ei ihan niin someseksikkäästi.

Tuntuuko että ainut patterien lataaja olisi näissä aurinkotuoleissa loikoilu?5 tapaa luoda energiaa kaamoksen keskelle

1. Syvähengittäminen
Tämä itsestäänselvyys ei todellakaan ole suurimmalle osasta meistä itsestäänselvyys. Hengityksemme on suurimmaksi osaksi hyvinkin pinnallista ja näin ollen kehossamme saattaa olla krooninen hapenpuute. Suurella todennäköisyydellä myös pallealihas on silloin tukossa ja se vaikuttaa kehossamme moneen asiaan negatiivisesti. Palleahan tukee meidän core-lihaksistoa ja on erittäin tärkeä tunnelihas. Sanotaan, että palleassa asustelee meidän suurimmat pelkomme ja jos haluamme päästä niihin käsiksi, olisi hyvä alkaa vapauttamaan palleaa mm. hengittämällä. Tulossa video, jossa ohjaan pallealihaksen hieronnan/rentouttamisen.

2. Viherveden juominen
Smoothiet ei joka päivä napostele, varsinkaan kylmillä ilmoilla mutta onneksi on myös muita vaihtoehtoja tarjolla. Päivä starttaa erityisen hyvin puolen litran vesilasilla, johon on laitettu viherjauhetta. Spirulina, vehänäoras, nokkosjauhe ja muut vihreät antavat potkua päivään ja myös keholle tuiki tärkeitä ravinteita. Viherjauheen käyttö on niin kuin antaisi pienen veritankkauksen itsellesi. Viherjauheita voit kierrättää tai sitten hommata sellaisen, jossa on montaa eri vihreää mukana.

Ei ihan rantaloma mutta kyllä nuo vihreet vaan potkii!3. Ystävät

Ystävistä saa ammennettua paljon. Välillä nauretaan pisut housuissa ja toisinaan parannetaan syvästikin maailmaa. Ystävien kesken puhutaan kaikesta, niistä vaikeistakin asioista ja näin ollen omilta hartioilta putoaa kunnolla painolastia pois. Jaettu ilo on paras ilo mutta niin se on myös surun ja tuskan kanssa. Jakaminen ja yhteisöllisyys on päivän sana. Jos kaipailet hyvää yhteisöä, jossa purkaa sydäntään, niin voit aloittaa täältä.4. Kehon liikuttaminen
Tähän voisin kirjoittaa, että lähdet vain sinne salille ja teet sen 3-jakoisen ohjelman valmentajan antamin ohjein vaikka hammasta purren! No pain, no Gain! 
(Älä ota ylläolevaa liian tosissasi!)
Tähän ikään tullessa on jo tullut huomattua, että elämä kulkee sykleissä kaiken tekemisen ja tekemättömyyden kanssa. Elämän tarkoitus ei ole painaa ja piiskata, tehdä ja suorittaa asioita hampaat irvessä. Liikunnassa on hyvä muistaa se, että välillä keho kaipaa kovaakin tekemistä mutta sitten taas joskus on pitempikin ajanjakso joilloin vähemmät tehot ja kerrat riittävät. 
Liikkumattomuus ei kuitenkaan ole se juttu, sillä uskallan väittää että kaikkien ihmisten keho tykkää siitä, että sitä liikutetaan. On vain löydettävä se juttu, mistä sun keho-mieli tykkää. Liikkumisen pitää tuoda sulle lisää energiaa ja jaksamista, ei viedä sitä. Jos olet hieman ihmeissäsi tämän asian kanssa niin suosittelen valmentajan kanssa juttelemista.

5. Uni
Niin tylsältä kuin se kuulostaakin niin uni, etenkin tähän vuoden aikaa tekee  hyvää. Unihygienista huolehtiminen on erityisen tärkeää kaamoksen aikaan. Hyvät yöunet antaa sulle valtavasti potkua päivään! Unihygienilla tarkoitan sitä, että pidät huolet siitä että kahvia ei juoda enää klo 15 jälkeen, läppärit ja muut sinivaloa tuovat laitteet suljetaan viimeistään tunti ennen nukkumaan menoa ja nukkumaan ei mennä liian kylläisenä tai nälkäisenä. Noista on jo hyvä lähteä rakentamaan parempaa yöunta. Tietysti päikkäreitäkään ei kannata täysin hylätä vaan jo 20 minuutin päivittäisellä torkkumisella on todettu olevan hyvin piristävä vaikutus. 

“Pienillä arjen muutoksilla ja lisäyksillä saatat saada aivan toisenlaisen vaihteen silmään”

Näillä muutamilla pikkujutuilla ja kohtaamisella pääset tässä kaamos ajassa jo hurjasti eteenpäin kohti joulun iloja. Sittenhän se jo kääntyykin valoisaan aikaa ja ennen kuin huomaatkaan, niin lehdet on jo puissa ja yötön yö saattaa valvoittaa. 

Jos kaipaat etenkin liikkumisen tai ruokavalion tiimoilta coachausta, ota rohkeasti yhteyttä! Kartoitetaan ja mietitään juuri sun tarpeisiisi sopiva paketti.

<3:lla
Elina

Lisää kirjoittajalta Mielen ja kehon vapaus

Epämukavuusalueella kasvaa?

Kaikki tietävät tunteen, että joku asia olisi hyvä tehdä mutta sitten epämääräiset...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.